AMA/FIM SX – Τ.Canard και D.Wilson κερδίζουν στο Τέξας

Μέσα στην πατρίδα του το Τέξας και συγκεκριμένα στο Arlington, o Trey Canard πήρε την τρίτη του φετινή νίκη για την κατηγορία OPEN Class για το AMA/FIM Supercross. Ο Dean Wilson μετά από σκληρές μάχες κατάφερε να πάρει τον αγώνα της Lites Ανατολής..

.

 

Την φετινή χρονιά ο T.Canard όταν πάιρνει την εκκίνηση κερδίζει και τον αγώνα.

OPEN Class
Για μόλις μια εβδομάδα κράτησε την θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας ο Chad Reed. Έχοντας προβλήματα με τον James Stewart που έχει βαλθεί να έχει συμπρωταγωνιστές στις πτώσεις του, βρέθηκε μοιραία στο έδαφος χάνοντας πολύτιμες θέσεις και βαθμούς από τον Ryan Villopoto που επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα. Θυμίζουμε ότι στον προηγούμενο αγώνα ο Stewart είχε προκαλέσει την πτώση του Villopoto, βάζοντας τον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στον αγώνα του Arlington ο Mike Alessi πήρε την εκκίνηση του τελικού και οδήγησε τον αγώνα για μισό γύρο. Από εκεί και μετά τα ηνία του αγώνα πήρε ο Trey Canard οδηγώντας σε σταθερό και γρήγορο ρυθμό. Με μικρή διαφορά πίσω του βρισκόταν ο Stewart που άρχισε να δέχεται την πίεση του Reed για την δεύτερη θέση ενώ αρκετά πιο πίσω οι δύο Ryan, ο πρωταθλητής Dungey και ο  Villopoto ακολουθούσαν. Με τον Reed στην δεύτερη θέση, οι τέσσερις οδηγοί πίσω από τον Canard άρχισαν σταδιακά να βρίσκονται πολύ κοντά και στον έβδομο γύρο η μάχη για την δεύτερη θέση ξεκίνησε. Μετά από αρκετές προσπάθειες ο Stewart βρίσκει στον ένατο γύρο τον χώρο που χρειαζόταν για να περάσει τον Reed όμως οι δύο οδηγοί βρίσκουν μεταξύ τους και πέφτουν στο έδαφος. Οι πτώση τους καθυστέρησε ελαφρώς και τον Dungey, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Με τον “rookie” Trey Canard αρκετά μπροστά να κερδίζει τον τρίτο του φετινό αγώνα δεύτερος τερμάτισε ο Villopoto ξαναπαίρνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Τρίτος τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Dungey, με τέταρτο τον Stewart που κατάφερε να σηκωθεί γρήγορα μετά την πτώση του με τον όγδοο τελικά Reed. Επιστρέφοντας στην πρώτη εξάδα μετά από αρκετό καιρό ο Kevin Windham τερμάτισε πέμπτος μπροστά από τον έκτο Andrew Short.

Οι νικητές της OPEN Class, T.Canard, R.Villopoto και R.Dungey.

Αποτελέσματα Arlington, OPEN Class
1. Trey Canard  Honda
2. Ryan Villopoto  Kawasaki
3. Ryan Dungey  Suzuki
4. James Stewart  Yamaha
5. Kevin Windham  Honda
6. Andrew Short  KTM
7. Tommy Hahn  Yamaha
8. Chad Reed  Honda
9. Austin Stroupe  Yamaha
10. Mike Alessi  KTM

Με την τρίτη του νίκη ο Wilson έχεις τις περισσότερες νίκες φέτος.

Lites Ανατολής
Σκληρές μάχες έγιναν και στην μικρή κατηγορία και μάλιστα πιο σημαντικές αφού πραγματοποιήθηκαν για την πρώτη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Barcia πήρε την εκκίνηση και κατάφερε να την κρατήσει παρά την πίεση του ανεβασμένου Ryan Sipes. Σύντομα ο Sipes θα κατάφερνε να οδηγήσει τον αγώνα αφήνοντας πίσω του να μάχονται οι διεκδικητές του τίτλου Barcia και Dean Wilson για την δεύτερη θέση. Όμως ο Sipes  θα κάνει το λάθος και θα έχει μια πτώση επιτρέποντας στον Barcia να οδηγήσει εκ νέου τον αγώνα. Στον δωδέκατο γύρο και μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό, ο Wilson θα καταφέρει να περάσει τον Barcia για την πρώτη θέση και να τερματίσει σε αυτήν τρεις γύρους μετά. Τρίτη φετινή νίκη για τον Wilson με δεύτερο τον Barcia που διατηρεί το βαθμολογικό προβάδισμα. Μόνος στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Blake Wharton με τον Malcom Stewart να τερματίζει τέταρτος παρά την τρομακτική του πτώση με εγκατάλειψη στον προηγούμενο αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Matt Lemoine και Darryn Durham.

Οι νικητές της Lites Ανατολής, D.Wilson, J.Barcia και B.Wharton.

Αποτελέσματα Arlington, Lites Ανατολής
1. Dean Wilson  Kawasaki
2. Justin Barcia  Honda
3. Blake Wharton  Honda
4. Malcolm Stewart  Suzuki
5. Matt Lemoine  Kawasaki
6. Darryn Durham  Honda
7. Blake Baggett  Kawasaki
8. Gannon Audette  Yamaha
9. Alex Martin  Honda
10. Tyler Bright  Honda

Ο R.Villopoto έσπασε το σερί κοκοτυχίας και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βαθμολογίες
OPEN Class
1. Ryan Villopoto  255
2. Chad Reed  249
3. Ryan Dungey  248
4. Trey Canard  239
5. James Stewart  234
6. Andrew Short  174
7. Kevin Windham  150
8. Justin Brayton  141
9. Davi Millsaps  128
10. Ivan Tedesco  114

Ο J.Barcia βλέπει πλέον από πολύ κοντά τον πρώτο του τίτλο.

Lites Ανατολής
1. Justin Barcia  160
2. Dean Wilson  147
3. Ryan Sipes  119
4. Blake Baggett  114
5. Blake Wharton  109
6. Matt Lemoine  96
7. P.J. Larsen  80
8. Malcolm Stewart 73
9. Alex Martin  59
10. Lance Vincent  56

Επόμενος αγώνας 0904/11 St.Louis ΜΟ.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...