MXGP – Πρώτη νίκη στην ΜΧ1 για τον G.Paulin! (video)

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Fermo της Ιταλίας ο Gautier Paulin αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ΜΧ1 κερδίζοντας τον  αγώνα. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings πήρε την νίκη δύσκολα  από τον Tommy Searle..

.

Νίκη στον πρώτο του αγώνα στην ΜΧ1 πέτυχε ο G.Paulin.

Κατηγορία  ΜΧ1
Απουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Antonio Cairoli που έχασε την μητέρα του μέσα στην εβδομάδα και επέλεξε να μην αγωνιστεί αλλά και του δεύτερου τελικά  στο πρωτάθλημα Steven  Frossard λόγω τραυματισμού, ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Fermo. Ο αντικαταστάτης του Frossard στην Yamaha Gautier Paulin από την ΜΧ2 έδειξε πάνω στην μεγάλη μοτοσυκλέτα τις ικανότητες του θυμίζοντας το MXDN του 2009 όπου είχε κερδίσει ένα σκέλος πάνω σε ένα 450cc. Μετά και την νίκη του στο Fermo αναμένεται με ενδιαφέρον το πρωτάθλημα της ΜΧ1 την ερχόμενη σεζόν μια και ο Paulin θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία πάνω σε ένα Kawasaki. Στο πρώτο σκέλος  ο Paulin τέθηκε επί κεφαλής από την αρχή και με τον συμπατριώτη του γάλλο Xavier Boog στην δεύτερη θέση  απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους. Για την τρίτη θέση είχαμε μάχη μεταξύ των Joinathan Barragan, Evgeny Bobryshev και Kevin Strijbos, αλλά ο βέλγος αντικαταστάτης του Steve Ramon στην Suzuki, Strijbos κατάφερε να επιβληθεί των υπολοίπων. Πρώτος στο σκέλος τερμάτισε ο Paulin με δεύτερο τον Boog ενώ ο Barragan έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Antonie Boissiere με έκτο τον Davide Guarnery που έχει ανεβάσει την απόδοση του στους τελευταίους αγώνες. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι δύο γάλλοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του αγώνα για τις πρώτες θέσεις με τον Christophe Pourcel να οδηγεί το σκέλος έχοντας τον Paulin πίσω του. Οι δύο γάλλοι έδωσαν σκληρές μάχες και άλλαξαν θέσεις σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αλλά τελικά ο Pourcel κατάφερε να κερδίσει το σκέλος ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παρά την όγδοη θέση του πρώτου σκέλους. Ο Paulin αν και δεν αρκέστηκε στην δεύτερη θέση ωστόσο αυτή η θέση ήταν ικανή να του δώσει την πρώτη νίκη της καριέρας στην ΜΧ1. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Rui Goncalves στην αρχή του σκέλους o Barragan δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την τρίτη θέση στο σκέλος αλλά και στο GP ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο(τρίτος) μετά από ισοβαθμία με τον τέταρτο Strijbos και τον πέμπτο Boog. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Goncalves.

Οι νικητές της ΜΧ1 G.Paulin, C.Pourcel και J.Barragan.

Αποτελέσματα Fermo, MX1
1. Gautier Paulin   47
2. Christophe Pourcel   38
3. Jonathan Barragan   38
4. Kevin Strijbos   38
5. Xavier Boog   38
6. Anthony Boissiere   30
7. Davide Guarneri   28
8. Rui Goncalves   27
9. Marcus Schiffer  20
10. Manuel Monni   20
20. Cody Cooper   7

O Herlings κατέκτησε το Fermo.

Κατηγορία ΜΧ2
Η επιλογή του πρωταθλητή Ken Roczen να αγωνιστεί με δίχρονο στην κατηγορία δεν ήταν καλή ιδέα ειδικά στην γεμάτη απότομες ανηφόρες πίστα του Fermo. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Jeffrey Herlings και Tommy Searle να διεκδικήσουν την νίκη για τελευταία φορά φέτος. Στο πρώτο σκέλος ο Searle οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση όμως είχε σε ολόκληρη την διάρκεια του σκέλους, την ασφυκτική πίεση του Herlings από την δεύτερη θέση. Σταθερό αγώνα είχε και ο Tonus Arnaud στην τρίτη θέση όπου και τερμάτισε αφήνοντας τέταρτο τον Max Anstie. Πέμπτος και με δυσκολία τερμάτισε ο Roczen δείχνοντας πόσο ανταγωνιστικά είναι πλέον τα τετράχρονα έναντι των δίχρονων. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Nichola Aubin. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Searle οδήγησε τον αγώνα από τον δεύτερο Herlings, όμως ο ολλανδός κατάφερε λίγο πριν τα μισά του σκέλους να περάσει μπροστά και να αντέξει στην επίθεση του Searle στους τελευταίους γύρους κερδίζοντας έτσι το σκέλος και τον αγώνα. Ο Searle παρά την πτώση του στην προσπάθεια να περάσει τον Herlings τερμάτισε δεύτερος σε σκέλος και GP με τρίτο να περνάει την γραμμή του τερματισμού ο Aubin. Τέταρτος στο σκέλος και τρίτος στο GP τερμάτισε ο Anstie στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με πέμπτο τον Tonus και έκτο την έκπληξη του αγώνα τον αυστριακό Pascal Rauchenecker. O Roczen μετά από κακή εκκίνηση και μερικές πτώσεις εγκατέλειψε το σκέλος.

Οι νικητές της ΜΧ2 J.Herlings, T.Searle και M.Anstie.

Αποτελέσματα Fermo, MX2
1. Jeffrey Herlings   47
2. Tommy Searle   47
3. Max Anstie   36
4. Arnaud Tonus   36
5. Nicolas Aubin   35
6. Pascal Rauchenecker   25
7. Antonio Jose Butron Oliva   25
8. Jordi Tixier   24
9. Jake Nicholls   24
10. Dylan Ferrandis   21

Στο τέλος του πρωταθλήματος είδε βάθρο ο Barragan.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1. Antonio Cairoli   596
2. Steven Frossard   472
3. Clement Desalle   461
4. Evgeny Bobryshev   444
5. Maximilian Nagl   439
6. Rui Goncalves   431
7. Xavier Boog   347
8. Jonathan Barragan   326
9. David Philippaerts   308
10. Kevin Strijbos   295

Πρώτο βάθρο και για τον M.Anstie στην ΜΧ2.

MX2
1. Ken Roczen  651
2. Jeffrey Herlings   632
3. Tommy Searle   573
4. Gautier Paulin   458
5. Arnaud Tonus   427
6. Max Anstie   405
7. Nicolas Aubin   304
8. Zachary Osborne   295
9. Harri Kullas   287
10. Joel Roelants   253

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...