MXDN 2011 – Έβδομο σερί για τους Αμερικάνους(video)

Συνεχίζοντας το νέο σερί, η ομάδα των H.Π.Α. κατέκτησε το 22ο Chamberlain Trophy στην ιστορία της κερδίζοντας τους Γάλλους μέσα στην πατρίδα τους το St. Jean d’Angely αλλά και σχεδόν όλες της βραβεύσεις του αγώνα. Ο μόνος που κατάφερε να λάμψει μέσα από την αμερικανική κυριαρχία ήταν για ακόμα μια χρονιά ο Ken Roczen που κέρδισε την ΜΧ2.

Αμερικάνοι, γάλλοι και αυστραλοί ήταν οι νικητέ του φετινού MXDN.

Οι αμερικάνοι δεν κέρδισαν το φετινό MXDN τόσο εύκολα όσο φαίνεται στα αποτελέσματα. Μέχρι και τον δεύτερο αγώνα είχαν μείνει πίσω στην βαθμολογία και η απειλή από τους γάλλους για την πρώτη θέση ήταν μεγαλύτερη από του 2009 στην Franciacorta της Ιταλίας. Ωστόσο οι δύο Ryan κατάφεραν στο τελευταίο σκέλος να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά επικρατώντας στον αγώνα αλλά και στις κατηγορίες του με τον Dungey να κερδίζει την ΜΧ1 και τον Villopoto την ΜΧ3. Την σημαία της Ευρώπης για άλλη μια χρονιά κράτησε ψηλά ο Ken Roczen που όχι μόνο κέρδισε την ΜΧ2 αλλά έφερε αποτελέσματα που θα ζήλευαν πρωτοκλασάτοι οδηγοί με μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες.

Σκέλος ΜΧ1 – ΜΧ2
Νωρίς βγήκε από την διεκδίκηση του αγώνα η ομάδα  της Ιταλίας όταν στην εκκίνηση του σκέλους ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ1 Antonio Cairoli είχε μια πτώση που πλήγωσε το τιμόνι της μοτοσυκλέτας του. Λίγο μετά το τιμόνι του έσπασε αναγκάζοντας τον ιταλό superstar να εγκαταλείψει. Άτυχος και ο Alessandro Lupino που εγκατέλειψε λίγο πριν το τέλος του σκέλους από μηχανική βλάβη, βάζοντας τέλος στις ελπίδες της ιταλικής ομάδας. Την εκκίνηση του σκέλους πήρε ο αυστραλός Chad Reed(MX1) και έχοντας πίσω του τον ρώσο Evgeny Bobryshev(MX1) τον αμερικανό Ryan Dungey(MX1) και τον παγκόσμιο πρωταθλητή ΜΧ2 Ken Roczen(ΜΧ2) προσπάθησε να απομακρυνθεί. Ο Roczen  σύντομα άρχισε να παρενοχλεί τον Dungey που και αυτός με την σειρά του παρενοχλούσε τον Bobryshev, φτάνοντας στα μισά του σκέλους, ο Roczen είχε καταφέρει να περάσει και τους δύο και απειλούσε τον Reed στην πρώτη θέση. Η βροχή που άρχισε να  πέφτει λίγο πριν τα μισά του αγώνα ήταν κάτι ευνοούσε τον Roczen με την πιο αδύναμη 250cc μοτοσυκλέτα του στην γλιστερή πλέον πίστα, αλλά όπως δήλωσε στο τέλος του αγώνα ο Reed ήταν καλύτερα από στεγνή γιατί ήταν δύσκολη. Ο Reed πήρε τελικά το σκέλος ανεβάζοντας ψηλά στην τρίτη θέση, την ομάδα της Αυστραλίας με τον Roczen δεύτερο και τρίτο τον Dungey που δεν είχε την αντίστοιχη βοήθεια σε αυτό το σκέλος από τον Blake Baggett(ΜΧ2). Τέταρτος τερμάτισε ο Tommy Searle(MX1) που σε συνδυασμό με την ένατη θέση του πρωταθλητή Αμερικής 250cc  Dean Wilson(ΜΧ2) έφεραν την Αγγλία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Δεύτεροι ήταν οι γάλλοι με μέτρια απόδοση των Marvin Musquin(MX2) και Christophe Pourcel(MΧ1).

Χωρίς να κερδίσει κάποιο σκέλος ο Dungey επικράτησε στην ΜΧ1.

Σκέλος ΜΧ2 – ΟΡΕΝ
Με εμφανώς πιο κουρασμένους του οδηγούς της ΜΧ2 από το πρώτο σκέλος οι οδηγοί της ΟΡΕΝ ήταν πιο ανταγωνιστικοί αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν τον δαίμονα από την γερμανία Roczen. Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Gautier Paulin αλλά λόγω της μικρή βροχόπτωσης λίγο πριν την έναρξη του σκέλους αναγκάστηκε να πάρει αμυντικές γραμμές επιτρέποντας στους Jeffrey Herlings(OPEN) από την Ολλανδία και στον Roczen να τον περάσουν. Η άμυνα του Paulin δεν κράτησε πολύ και στον έκτο γύρο επανέκτησε την πρωτοπορία την οποία δεν άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του επικρατούσε κόλαση μαχών με τον Ryan Villopoto να φτάνει από την 15η θέση μετά την κακή του εκκίνηση, στην τέταρτη θέση και να απειλεί τους Roczen και Herlings. Στο τέλος ο Villopoto κατάφερε δύσκολα να σπάσει την αντίσταση μόνο του Roczen τερματίζοντας τρίτος και αφήνοντας τον γερμανό στην τέταρτη θέση. Σκληρό καρύδι ήταν και ο Herlings για τον Villopoto αφού κράτησε σθεναρά την τρίτη θέση στους τελευταίους γύρους. Βέβαια όλα αυτά για το γαλλικό κοινό δεν είχαν καμία σημασία αφού είχαν επικεντρωθεί στους πανηγυρισμούς της νίκης του Paulin αλλά και το πέραμα της γαλλικής ομάδας στην πρώτη θέση μετά τον τερματισμό του Musquin πάρα την πτώση του, στην ενδέκατη θέση. Και σε αυτό το σκέλος ο Baggett τερμάτισε 17ος βάζοντας σε κίνδυνο την ομάδα της Αμερικής που έπρεπε στο τελευταίο σκέλος να παλέψει για την νίκη.

Ο Villopoto ξεπέρασε τον εκνευρισμό του πρώτου σκέλους κερδίζοντας τo δεύτερο σκέλος και την ΟΡΕΝ.

Σκέλος  ΟΡΕΝ – ΜΧ1
Στον κρίσιμο τελευταίο αγώνα λίγο η τύχη αλλά και πολύ η ικανότητα των Ryan, Dungey και Villopoto οδήγησαν  στην νίκη της αμερικανικής ομάδας. Οι δύο Ryan είχαν καλή εκκίνηση αλλά βρέθηκαν πίσω από τον Bobryshev που πεισματικά κρατούσε την πρώτη θέση από τους δύο αμερικανούς. Στο παιχνίδι βρέθηκε και ο C.Pourcel προκαλώντας ντελίριο στις τάξεις των θεατών. Όμως ο Pourcel έμελλε να ήταν ο μοιραίος αναβάτης της γαλλικής ομάδας όταν στον τρίτο γύρο και ενώ είχε περάσει τους Dungey και Villopoto είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Αυτό ήταν το δώρο που χρειαζόντουσαν οι αμερικανοί, διασφάλισαν μετά την κούραση του Bobryshev την πρώτη και δεύτερη θέση και έγραψαν την δική τους ιστορία. Πρώτος την γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Villopoto κερδίζοντας την ΟΡΕΝ και το τέταρτο MXDN της καριέρας του με δεύτερο τον συμπατριώτη του Dungey που κέρδισε την ΜΧ1, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τρίτη συνεχόμενη φορά με τα χρώματα της Αμερικής. Η τρίτη θέση πήγε στον Tyla Rattray(OPEN) πλασάροντας καλά την ομάδα της Ν.Αφρικής(έκτη θέση) με τέταρτο τον Searle που ανέβασε στην τέταρτη θέση τους βρετανούς. Στην πέμπτη θέση ο μοναδικός ιταλός που κατάφερε να τερματίσει ολόκληρη την ημέρα ο Davide Guarnery(OPEN) με έκτο τον Bobryshev. Στην κατάταξη των χωρών η Γαλλία κατάφερε τελικά να πάρει την δεύτερη θέση με τους αυστραλούς να κλέβουν στο τέλος την τρίτη θέση από τους άγγλους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ken Roczen υπερασπίστηκε επάξια τον τίτλο του στο MXDN.

Αποτελέσματα Εθνών
1.  Η.ΠΑ – 26 points
2. ΓΑΛΛΙΑ- 39
3. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – 44
4. ΑΓΓΛΙΑ- 46
5. ΒΕΛΓΙΟ – 54
6. Ν.ΑΦΡΙΚΗ – 56
7. ΓΕΡΜΑΝΙΑ – 68
8. ΙΣΠΑΝΙΑ – 68
9. ΟΛΛΑΝΔΙΑ- 81
10. ΕΣΘΟΝΙΑ – 86
11. ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ – 98
12. ΕΛΒΕΤΙΑ – 108
13. ΙΑΠΩΝΙΑ- 115
14. ΤΣΕΧΙΑ – 117
15. ΡΩΣΙΑ – 123
16. ΙΤΑΛΙΑ- 125
17. ΦΙΛΑΝΔΙΑ – 130
18. ΔΑΝΙΑ – 132
19. ΙΡΛΑΝΔΙΑ – 136
20. ΑΥΣΤΡΙΑ – 143

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

MX1  – MX2

MX2 – OPEN

OPEN – MX1

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...