ΟΜΕ – 4ος Αγώνας Κυπέλλου Β.Ελλάδος ΜΧ, Βισαλτία – Έκλεισε την χρονιά

Ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο Β.Ελλάδος έκλεισε στην πίστα της Βισαλτίας όπου κρίθηκαν και οι τίτλοι στις περισσότερες κατηγορίες του θεσμού. Οι 47 συμμετοχές και οι περίπου τετρακόσιοι θεατές που βρέθηκαν στον αγώνα, πλαισίωσαν ένα φτωχό σκηνικό αλλά δημιούργησαν ζεστό κλίμα οι μεν με τις μάχες τους και οι δε με το χειροκρότημα τους.

Η αγαπητή πίστα της Βισαλτίας, στον κόσμο της βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίστηκε με περίφραξη και καλύτερα πλυντήρια από τον Μ.Ο.Βισαλτίας για να υποδεχτεί τον τέταρτο και τελευταίο αγώνα του Κυπέλου Β.Ελλάδος. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί στην βαθμολογία για τις περισσότερες κατηγορίες του θεσμού έδωσαν ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1
Η ανοδική πορεία του Βασίλη Πακαταρίδη στους τελευταίους αγώνες συνεχίστηκε και στην Βισαλτία. Μετά από μια μάχη με τον σκοπιανό Goce Tomovski στο πρώτο σκέλος και με την άνετη επικράτηση του στο δεύτερο σκέλος, πήρε τις νίκες και κέρδισε τις εντυπώσεις του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος, ο Tomovski προσπάθησε πολύ να περάσει τον Πακαταρίδη χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει. Πίσω από τους δύο πρώτους του αγώνα εξελίχθηκε η μάχη για την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Ο πρωτοπόρος της κατάταξης Ανδρέας Λιάκος κατάφερε τελικά να πάρει την τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον άμεσο διεκδικητή του Κυπέλλου Αναστάσιο Ζέρβα ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Λιάκος και πάλι δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει αυτήν την φορά την δεύτερη θέση και να κερδίσει τον τίτλο του θεσμού για την κατηγορία. Μετά από κακή εκκίνηση ο Tomovski τερμάτισε τρίτος με τον Ζέρβα ξανά τέταρτο.

Κατηγορία ΜΧ2
Δυναμική εμφάνιση έκανε ο βούλγαρος Christian Angelov επικρατώντας και στα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Angelov, είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού διεκδικούσε την πρώτη θέση στην βαθμολογία από τον Δημήτρη Μπαξεβάνη. Τον βούλγαρο κυνήγησε στο πρώτο σκέλος ο Γιάννης Τουρατζίδης που έψαχνε να βρει ευκαιρία για να αρπάξει την πρώτη θέση,  ο Angelov όμως ήταν δυνατός και κρατήθηκε μπροστά, κερδίζοντας έτσι το πρώτο σκέλος με δεύτερο τον Τουρατζίδη και τρίτο τον Μπαξεβάνη. Στο δεύτερο σκέλος από την εκκίνηση έφυγαν μπροστά οι δύο βούλγαροι Angelov και Christian Krastev, αυτή την φορά όμως ήταν ο Μπαξεβάνης που κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και να καταδιώξει τον Angelov. Ο Angelov για ακόμα μια φορά κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση, την οποία και τερμάτισε, με δεύτερο και κυπελλούχο στην κατηγορία τον Μπαξεβάνη. Τρίτος στο σκέλος τερμάτισε ο Τουρατζίδης.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στο τέλος της ημέρας, ο Μιχάλης Ούσλιος κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος ο Κυρίακος Κουτσιουκώστας πήρε την εκκίνηση και ένοιωσε την απειλή του Γιώργου Μανδάνη που ακολουθούσε στην δεύτερη θέση. Ο μπροστινός τροχός του Μανδάνη όμως έσπασε αναγκάζοντας τον αναβάτη από την Αλεξανδρούπολη να εγκαταλείψει. Ο Κουτσιουκώστας πήρε το σκέλος με δεύτερο τον Ούσλιο και τρίτο τον Βασίλη Ράπτη. Στο δεύτερο σκέλος ο Ούσλιος οδήγησε το σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό με τον Ράπτη να τερματίζει δεύτερος μετά από μάχη με τον Κουτσιουκώστα που τελικά εγκατέλειψε από άγνωστη αιτία. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Γιώργος Σαμαράς.

Κατηγορίες Junior – Mini
Η εντυπωσιακή επίδοση τόσο του βούλγαρου Micky Ivanov όσο και του συμπατριώτη του Ivan Petrov στην κατηγορία Junior, δεν άφησαν περιθώρια για τον υπόλοιπο συναγωνισμό. Ο Ivanov καταγράφοντας χρόνους που θα ζήλευαν πολλοί στις κατηγορίες  ΜΧ1 και ΜΧ2 κατάφερε εύκολα να επιβληθεί και στα δύο σκέλη του δεύτερου Petrov. Από ελληνικής πλευράς ο Ανέστης Ράδος τερμάτισε και στα δύο σκέλη τρίτος κερδίζοντας τον τίτλο για την κατηγορία Junior. Στην Mini ο Δημήτρης Τουρατζίδης κέρδισε στο πρώτο σκέλος οριακά τον Alex Dimitrov από την Βουλγαρία ενώ στο δεύτερο επικράτησε αρκετά πιο εύκολα του ίδιου αναβάτη. Τρίτος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Άγγελος Βογιατζής.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Αποτελέσματα ΜΧ2
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Αποτελέσματα OPEN
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Αποτελέσματα Junior
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Αποτελέσματα Mini
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Χορηγός άρθρου

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...