ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα με 195 συμμετοχές me 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες. Ευτυχώς η έντονη βροχόπτωση σταμάτησε το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι καλές επιλογές της λέσχης καθώς και η άψογη προετοιμασία της πίστας δεν επέτρεψαν στο πολύ νερό που έπεσε να χαλάσει το ωραίο κλίμα.

Στην ΜΧ1 ο Πάνος Κουζής (338) με το XXF 450 πέτυχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Την Κυριακή πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδηγώντας εξαιρετικά και χωρίς λάθη είχε δύο άνετες νίκες, συνεχίζοντας έτσι να είναι αήττητος το 2024 στην μεγάλη κατηγορία.

Στην ΜΧ2 το νέο μέλος της ομάδας της Fantic o Νίκος Λυρίου (με το XXF250 έδειξε στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πως έχει την ταχύτητα για να διεκδικήσει θέση στο βάθρο πετυχαίνοντας 3ο χρόνο, παρότι είχε μόνο λίγες ώρες με την καινούργια του μοτοσυκλέτα. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής τερμάτισε 12ος αφού έντονο arm pump, τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Στο 2ο σκέλος ο Λυρίου ξεκίνησε δυνατά αλλά ένα «μποτιλιάρισμα» με πτώση τον άφησε στο τέλος του pack. Στη συνέχει όμως ο Νίκος οδήγησε εντυπωσιακά και τερμάτισε στην 4η θέση πετυχαίνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Έτσι ο Νίκος Λυρίου πήρε την 7η θέση overall, με τερματισμούς 12-4.

Επίσης πολύ καλή επίδοση στην ΜΧ2 είχε ο Ηλίας Καραγιάννης που οδήγησε σταθερά και χωρίς λάθη πετυχαίνοντας να τερματίσει 16-12 για 14 overall ανάμεσα σε 40 αναβάτες. Μάλιστα στο 2ο σκέλος και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβη ακόμα μια θέση, ένας θόρυβος από την μοτοσυκλέτα τον ανάγκασε να βγεί στα pits. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως επρόκειτο για κάτι ασήμαντο (μικρή ρωγμή στο τελικό της εξάτμισης) και ξαναμπήκε στον αγώνα χωρίς ευτυχώς να χάσει θέση. Τέλος στην MX2 ο αθλητής της Fantic από την Κέρκυρα Γεράσιμος Λιούμπας που αγωνίστηκε για 1η φορά με το νέο του XXF250 πέτυχε να τερματίσει 18-20 για 21 overall δείχνοντας όμως πως έχει την ταχύτητα για καλύτερα αποτελέσματα.

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν και πάλι εντυπωσιακά γρήγορος. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής έφυγε στην 1η πεντάδα και γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή. Μια μικρή πτώση τον έριξε ξανά στην 5η θέση αλλά ο αναβάτης της Fantic οδήγησε το XXF250 ταχύτατα κερδίζοντας γρήγορα ξανά την 1η θέση στην οποία και τερμάτισε. Στο 2ο σκέλος ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα να φανούν εύκολα, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα ενώ στη συνέχεια δημιούργησε μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τον 2ο. Έτσι ο Δημήτρης πέτυχε άλλη μια νίκη διατηρώντας έτσι μια άψογη επίδοση για το 2024 με 4 νίκες σε 4 σκέλη μέχρι στιγμής.

Μετά από ένα συναρπαστικό ΣΚ, ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος MX στα Τρίκαλα είναι ιστορία και η ομάδα της Fantic ετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην αγαπημένη πίστα τη Σπερχειάδας, στις 11-12 Μαίου.

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται και τα κάνουν όλα να μοιάζουν ευκολότερα, η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex, η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing, η Zulap με την καταπληκτική προετοιμασία/εκτύπωση των στολών των αναβατών και η DND Graphics που είναι υπεύθυνη για τα racing graphics των μοτοσυκλετών της Fantic.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...