AMA MX 2020 – NIKH ΓΙΑ E.TOMAC ΣΤΟ THUNDER VALLEY…ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο Z.OSBORNE

Στην πατρίδα του Eli Tomac το Colorando, εξελίχθηκε ο όγδοος και προτελευταίος αγώνας του AMA Motocross 2020 όπου μπροστά στους συντοπίτες του κατάφερε να πάρει την νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Την πρώτη του φετινή νίκη κατέκτησε ο Justin Cooper στα 250 ενώ οι Zach Osborne και Dylan Ferrandiw είναι πλέον αγκαλιά με τους τίτλους σε 450 και 250 αντίστοιχα.

O E.Tomac ήθελε μια νίκη μέσα στην πατρίδα του το Colorado αλλά ξυπνούσαν και μνήμες από τον σοβαρό του τραυματισμό στην πίστα του Thunder Valley πριν πέντε χρόνια.

Κατηγορία 450
Οι τρεις τελευταίοι αγώνες σε Spring Creek, WW Ranch και Thunder Valley είχαν τρεις διαφορετικούς νικητές με τους Adam Cianciarulo, Zach Osborne και Eli Tomac να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες για την φετινή του πορεία. Ο ανεβασμένος στο τέλος του πρωταθλήματος Cianciarulo ήταν διεκδικητής της νίκης και στους τρεις αγώνες όμως δεν απέφυγε τα λάθη στους δύο πρόσφατους αγώνες, ερχόμενος από την πρώτη του διπλή νίκη στο Spring Creek. Στο WW Ranch ήταν δύσκολο για κάποιον να κερδίσει τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Osborne που εξαπέλυσε επιθέσεις στους τελευταίους γύρους για να φύγει και αυτός με διπλή νίκη από την Florida, αποτέλεσμα που του έδινε γερές βάσεις για το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία. Στο Colorado η τριάδα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Osborne, του rookie της χρονιάς Cianciarulo και του περσινού πρωταθλητή Tomac ξαναχτύπησε για την νίκη όμως ο Tomac(3-1) είχε το πάνω χέρι ειδικά στο δεύτερο σκέλος που πραγματικά έκανε ότι ήθελε στον αγώνα. Πήρε την νίκη από τον ομόσταυλο του Cianciarulo(1-3) ενώ ο Osborne(4-2) έπαιξε καλή άμυνα για το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Θα πάει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Fox Raceway με 24 βαθμούς πρωτοπορίας, ουσιαστικά ένα βήμα από την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο J.Cooper οδήγησε δυνατά και στα δύο σκέλη κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα.

Κατηγορία 250
Κερδίζοντας τα πέντε από τα έξι τελευταία σκέλη, ο Dylan Ferrandis κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοπορία της βαθμολογίας στους τρεις τελευταίους αγώνες και να χτίσει και μια διαφορά 16 βαθμών. Ειδικά στον πρόσφατο αγώνα του Colorado στην μεγάλη μονομαχία του πρωταθλήματος Ferrandis – J.Martin, μπήκαν και οι ομάδες Yamaha – Honda ανακατεύοντας την τράπουλα κόβοντας βαθμούς οι μεν στους δε. Στο Thunder Valley ήταν η Yamaha που μονοπώλησε στις πρώτες θέσεις του αγώνα με τον Ferrandis να κερδίζει άνετα το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο μια πτώση στην αρχή τον έβαλε σε περιπέτειες. Κανένας όμως δεν μπορούσε να σταματήσει τον ομόσταυλο του Justin Cooper(2-1) που ανέβηκε εντυπωσιακά και στα δύο σκέλη και μάλιστα κέρδισε την μάχη από τον Jeremy Martin στο δεύτερο για να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Ferandis(1-3) τον ακολούθησε στο βάθρο με τον JM(4-2) τρίτο.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Επόμενος αγώνας 10/10/20 Fox Raceway CA.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...