AMA MX – R.Dungey και Μ.Musquin κάνουν την ανατροπή(video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος AMA Motocross πραγματοποιήθηκε αγώνας στην πίστα του Muddy Creek στο Tennessee όπου η ομάδα της Red Bull ΚΤΜ χαμογέλασε βλέποντας τους οδηγούς της Ryan Dungey(φωτό) στα 450 και Marvin Musquin στα 250 να φεύγουν νικητές από τον αγώνα παραγκωνίζοντας τα μεγάλα φαβορί των δύο κατηγοριών. 

Κατηγορία 450cc
Καινούργια πίστα στο πρωτάθλημα σημαίνει νέα δεδομένα για τις ομάδες και τους οδηγούς και αυξημένη πιθανότητα για νέους  νικητές του αγώνα. Ίσως τελικά η πίστα να έπαιξε τον ρόλο της για να χάσει νωρίς τον πρώτο του αγώνα ο Ryan Villopoto στο πρωτάθλημα,  ίσως να είναι και η ικανότητα του Dungey(βάσει στατιστικών) να κερδίζει σε καινούργιες πίστες και διοργανώσεις, ίσως πάλι να ήταν και ο Justin Barcia που έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Villopoto θα έχανε αγώνα φέτος μόνο από πτώσεις και στο Muddy Creek ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας βρέθηκε σε επικίνδυνες καταστάσεις.  Από το πρώτο σκέλος ο Villopoto γνώρισε την ανταγωνιστικότητα του Barcia που ένοιωθε καλά και μπορούσε να οδηγήσει στον ρυθμό του Villopoto. Οι δυο τους έφυγαν μπροστά από την εκκίνηση και έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι τα μισά του αγώνα.  Από εκεί και μετά ο Villopoto κατάφερε δημιουργήσει μια διαφορά και να πάρει τις ανάσες που χρειαζόταν για να κερδίσει το σκέλος. Πίσω του δεύτερος, τερμάτισε  ο Barcia με τρίτο τον Ryan Dungey που έδωσε πολλές και σκληρές μάχες για να βρεθεί σε αυτήν την θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia μπήκε ακόμα πιο δυνατά και κατάφερε να οδηγήσει το σκέλος έχοντας τον Viloopoto πίσω του. Όχι όμως για πολύ αφού ο οδηγός της Kawasaki έκανε ένα λάθος στους πρώτους γύρους με αποτέλεσμα να πέσει και να βρεθεί στην 16η θέση. Από εκεί και μετά ο Villopoto θα πάλευε να ανεβεί θέσεις και θα ξαναέπεφτε προς το τέλος του σκέλους τερματίζοντας οριακά πίσω από τον Trey Canard στην τέταρτη θέση. Μπροστά όμως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα και για τον Barcia. Ο Dungey με τον γνωστό σταθερό ρυθμό του κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον πρωτοπόρο λίγο μετά τα μισά του σκέλους τερματίζοντας στην πρώτη θέση σε σκέλος και σύνολο. Με δύο δεύτερες θέσεις ο Barcia πήρε την δεύτερη θέση ενώ ο Villopoto(1-4) ήταν τελικά τρίτος. Εκτός καλού εαυτού και χάνοντας πολλές μάχες ο James Stewart(4-6) πήρε την τέταρτη θέση στο σύνολο με τον Mike Alessi(6-5) πέμπτο. Πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο σκέλος μετά την πτώση του στην εκκίνηση, έκανε ο Clement Desalle(5-9) καταλαμβάνοντας την έκτη θέση του συνόλου.

Αποτελέσματα Muddy Creek, 450cc

  1. Ryan Dungey – KTM – 3/1
  2. Justin Barcia – HON – 2/2
  3. Ryan Villopoto – KAW – 1/4
  4. James Stewart – SUZ – 4/6
  5. Mike Alessi – SUZ – 6/5
  6. Clement Desalle – SUZ – 5/9
  7. Kevin Strijbos – SUZ – 14/7
  8. Andrew Short – KTM – 12/10
  9. Trey Canard – HON – 29/3
  10. Broc Tickle – SUZ – 13/11

Ο Μ.Musquin κατέκτησε τον δεύτερο αγώνα ΑΜΑ Motocross της καριέρας χωρίς να έχει κερδίσει σκέλος. Ο συμπαθής γάλλος δήλωσε ότι το ήθελε πολύ αλλά πρέπει να δουλέψει εντατικότερα για να βρεθεί δίπλα στους Roczen και Tomac.

Κατηγορία 250
Κυριολεκτικά έγινε χαμός στην κατηγορία με μάχες για όλες τις θέσεις και κυρίως για την πρώτη τριάδα του συνόλου που καθορίστηκε στους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους. Στον πρώτο σκέλος μετά από μάχη μεταξύ των Justin Bogle, Zach Osborne, Cooper Webb και Marvin Musquin, ο Ken Roczen κατάφερε να αναρριχηθεί από την έβδομη θέση στην πρώτη δίνοντας μια μικρή μάχη με τον Webb. Από εκεί και μετά ο Roczen έφυγε μπροστά με τον Musquin να τον ακολουθεί από μακριά στην δεύτερη θέση. Με τις δύο πρώτες θέσεις να έχουν ξεκαθαρίσει η τρίτη έμεινε ανοιχτή όμως ο Osborne και ο Bogle έμειναν πίσω μετά από πτώσεις, και τον Webb κατάφεραν να περάσουν οι  Baggett και Eli Tomac για την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Στο δεύτερο σκέλος ο Tomac βρήκε νωρίς τον δρόμο του για την πρώτη θέση και δεν απειλήθηκε μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του ο Musquin οδήγησε στον δικό του ρυθμό μακριά από τον πρωτοπόρο Tomac αλλά και από την μάχη της τρίτης θέσης που κρίθηκε ανάμεσα στους Baggett, Bogle και Roczen. Παραδόξως η μάχη της τρίτης θέσης θα έκρινε και το βάθρο της κατηγορίας αφού με μια τρίτη θέση ο Roczen θα κέρδιζε τον αγώνα. Όμως μετά από κακή εκκίνηση, πτώσεις και πολλές μάχες ο Roczen έχασε τελικά την θέση από τον Baggett και τερμάτισε τρίτος στο σύνολο. Τρίτος αγώνας τρίτος διαφορετικός νικητής για την κατηγορία με τον Musquin να μπαίνει στην λίστα όσων έχουν κερδίσει αγώνα φέτος. Δεύτερος στο σύνολο τερμάτισε ο Tomac ενώ για τον Baggett δύο τρίτες θέσεις δεν ήταν αρκετές για να τον φέρουν στο βάθρο. Οι Osborne και jason Anderson συμπλήρωσαν την τελική εξάδα.

Αποτελέσματα Muddy Creek, 250cc

  1. Marvin Musquin – KTM – 2/2
  2. Eli Tomac – HON – 4/1
  3. Ken Roczen – KTM – 1/4
  4. Blake Baggett – KAW – 3/3
  5. Zach Osborne – HON – 6/5
  6. Jason Anderson – SUZ – 7/7
  7. Justin Bogle – HON – 12/6
  8. Kyle Cunningham – YAM – 8/11
  9. Blake Wharton – SUZ – 11/9
  10. Cooper Webb – YAM – 5/15

Βαθμολογίες

450

  1. Ryan Villopoto – 143
  2. Ryan Dungey – 133
  3. Justin Barcia – 114
  4. James Stewart – 99
  5. Trey Canard – 90
  6. Mike Alessi – 85
  7. Tyla Rattray – 59
  8. Clement Desalle – 58
  9. Andrew Short – 54
  10. Ryan Sipes – 49
  11. Broc Tickle – 47
  12. Kevin Strijbos – 45
  13. Jake Weimer – 44
  14. Phil Nicoletti – 42
  15. Malcolm Stewart – 37
250 

  1. Ken Roczen – 138
  2. Eli Tomac – 132
  3. Marvin Musquin – 116
  4. Blake Baggett – 110
  5. Zach Osborne – 96
  6. Jason Anderson – 77
  7. Cooper Webb – 65
  8. Kyle Cunningham – 62
  9. Justin Bogle – 61
  10. Jeremy Martin – 61
  11. Blake Wharton – 57
  12. Martin Davalos – 55
  13. Cole Seely – 52
  14. Justin Hill – 51
  15. Joseph Savatgy – 46

Επόμενος αγώνας 08/06/13 High Point CO.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...