3ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2014, Μεγαλόπολη – Πήρε την νίκη ο Δ.Κοντολέτας

Η πρώτη φετινή νίκη του Δημήτρη Κοντολέτα ήρθε στον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Μεγαλόπολη, επικρατώντας του έως τώρα αήττητου στην ΜΧ1, Παναγιώτη Κουζή που είχε μια άτυχη στιγμή στο πρώτο σκέλος. Στην ΜΧ2 ο Γιώργος Αρβανίτης κράτησε την “φόρα” του από τα Γιαννιτσά κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Οι Σταμάτης Λυρίου στην ΟPEN, Γιώργος Καπέλης στα Quad και Φραγκίσκος Ζούνης στην ΜΧ2Τ ήταν οι υπόλοιποι νικητές του αγώνα. 

IMG_1705

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ στην Μεγαλόπολη αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή αφού η διάσημη πίστα έκλεισε τα 20 χρόνια λειτουργίας. Θέλοντας να γιορτάσει αυτό το μεγάλο γεγονός η τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης, η ΔΕΗ και το σωματείο ΑΡΗΣ με την βοήθεια του νεοσύστατου τοπικού σωματείου ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης έβαλαν τα δυνατά τους για έναν καλό αγώνα. Στην προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου αλλά και γενικότερα του χώρου της πίστας θα πούμε απλά ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας στην Μεγαλόπολη που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Το μόνο σημαντικό πρόβλημα παρουσιάστηκε με τους κριτές, που ήταν λίγοι  και καθόντουσαν σε λάθος σημεία την ημέρα του Σαββάτου.  Με τον καιρό να ευνοεί, διατηρώντας αραιή συννεφιά μετά την βραδινή βροχή του Σαββάτου, ο  αγώνας συγκέντρωσε 99 συμμετοχές προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όλες τις κατηγορίες.  Μεγάλο ενδιαφέρον από τα media συγκέντρωσε ο αγώνας, με ζωντανή κάλυψη από ειδικό Τύπο της Μεγαλόπολης και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης της μοτοσυκλέτας αλλά και από άλλους χώρους να ακολουθούν τον αγώνα, αποδικνύοντας ότι το motocross βρίσκεται στην κορυφή της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

IMG_0755

Πρώτη φετινή νίκη για τον Δ.Κοντολέτα στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Όπως είχαμε πει και στην αρχή της σεζόν βαρόμετρο για την κατάκτηση της νίκης και του πρωταθλήματος είναι η επιδόσεις του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας Παναγιώτη Κουζή(Honda). Στην Μεγαλόπολη ήρθε το λάθος από τον πολυπρωταθλητή και όπως  στους προηγούμενους φετινούς αγώνες εκεί ήταν για να το εκμεταλλευτεί ο Δημήτρης Κοντολέτας(Yamaha). Ο αθλητής από την Ζαχάρω πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τους πρώτους γύρους και στα δύο σκέλη, διατηρώντας σταθερή την απόσταση από τον Κουζή όταν αυτός αργότερα τον πέρασε. Ήταν ένα σενάριο που το έχουμε δει αρκετές φορές φέτος να εξελίσσετε με αυτόν τον τρόπο όμως τα πράγματα άλλαξαν στον τέταρτο γύρο του πρώτου σκέλους. Ένα αβίαστο λάθος του Κουζή τον έφερε με άσχημο τρόπο στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό αλλά με την μοτοσικλέτα του βαριά πληγωμένη.  Ο Κοντολέτας πήρε άνετα το σκέλος ενώ ο Κουζής κατάφερε να ανεβεί στην τρίτη θέση  με μια μοτοσυκλέτα υπό διάλυση, κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα των θεατών στον τερματισμό.

IMG_0833

Με λαβωμένη την μοτοσυκλέτα του ο Π.Κουζής κατάφερε να τερματίσει το πρώτο σκέλος.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Κοντολέτας ήταν αυτός που οδήγησε το σκέλος όμως ο Κουζής τον πέρασε, και αυτή την φορά χωρίς λάθη, ήταν ο νικητής. Η δεύτερη θέση του Κοντολέτα ήταν αρκετή για να του δώσει την πρώτη του φετινή νίκη(την δεύτερη της καριέρας του για την κατηγορία, μετά την περσινή στην Καρδίτσα) κάτι που πανηγυρίστηκε έντονα από την ομάδα του, κερδίζοντας παράλληλα και το χειροκρότημα του κοινού αφού κατάφερε να επικρατήσει έστω και με αυτόν τον τρόπο του κυρίαρχου της μεγάλης κατηγορίας Κουζή. Με τερματισμούς 3-1 ο Κουζής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ελαφρώς πληγωμένος αλλά και νοιώθοντας τυχερός που δεν συνέβη κάτι χειρότερο στην άσχημη πτώση του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος(Yamaha) μετά από ένα πρώτο σκέλος όπου δεν είχε καλή εκκίνηση και χρειάστηκε να ανέβει θέσεις για να τερματίσει τελικά στην δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο σκέλος κέρδισε την μάχη από τον Γιώργο Ηλιόπουλο για την τρίτη θέση. Εδώ να αναφέρουμε ότι Βαγγελάκος και Ηλιόπουλος αντιμετώπιζαν και οι δύο προβλήματα τραυματισμών. Ο Ηλιόπουλος αναρρώνοντας από τον τραυματισμό του στα Γιαννιτσά δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από δύο τέταρτες θέσεις αν και το πάλεψε στο δεύτερο σκέλος για την τρίτη με τον Βαγγελάκο, κάτι που όμως δεν θα άλλαζε έτσι κι αλλιώς την τέταρτη του θέση στο σύνολο. Πίσω του ο Μανώλης Σκύβαλος(Honda) κατάφερε να περάσει στην πέμπτη θέση μετά την μέτρια εκκίνηση του στο πρώτο σκέλος και να τερματίσει ξανά στην ίδια θέση στο δεύτερο για την πέμπτη θέση του συνόλου. Ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(Yamaha)  μοιράστηκε την έκτη θέση στα σκέλη με τον Κύπριο αθλητή Αντώνη Κυπριανού(KTM) όμως το καλύτερο αποτέλεσμα του Μπαξεβάνη(7-6) στο δεύτερο σκέλος του έδωσε την έκτη θέση της ημέρας.

IMG_1330

Οδηγώντας γρήγορα και ουσιαστικά ο Γ.Αρβανίτης κέρδισε στην Μεγαλόπολη και πέρασε πρώτος στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ2
Αναμφισβήτητα ο πιο φορμαρισμένος αθλητής αυτήν την περίοδο στην κατηγορία είναι ο Γιώργος Αρβανίτης(Yamaha).  Μετά την νίκη του στα Γιαννιτσά ήρθε στην Μεγαλόπολη να επιβεβαιώσει την ταχύτητα του αλλά και την ικανότητα του φέτος να κερδίζει αγώνες. Αν και δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο σκέλος, βρήκε τον τρόπο να περάσει σταδιακά στην πρώτη θέση και μάλιστα να κάνει σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό του. Το δεύτερο σκέλος ήταν ακόμα καλύτερο για τον Σερραίο αθλητή αφού βρέθηκε από νωρίς στις πρώτες θέσεις, πέρασε τον Παναγιώτη Παπίλα(Honda) για την πρωτοπορία και έλεγξε τον αγώνα για να φύγει από την Μεγαλόπολη με την δεύτερη φετινή του νίκη. Ο Παπίλας εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση στην Μεγαλόπολη, πήρε και τις δύο εκκινήσεις και προσπάθησε να κρατηθεί μπροστά. Όμως και στα δύο σκέλη, ο Αρβανίτης και ο Γιάννης Τουρατζίδης(Yamaha) τον πίεσαν ασφυκτικά, για να τον περάσουν και οι δύο στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο μετά από μεγάλη μάχη ο Παπίλας κράτησε πίσω του τον Τουρατζίδη πλησιάζοντας μάλιστα τον πρωτοπόρο Αρβανίτη. Η δεύτερη θέση στο σύνολο πήγε στον Παπίλα(3-2) μετά από ισοβαθμία με τον τρίτο τελικά Τουρατζίδη(2-3) Παρά τις δύο καλές του εκκινήσεις ο Μανώλης Κρητικός(έστριψε δεύτερος) “τζαρτζαρίστηκε” με τον Αρβανίτη και στα δύο σκέλη με αποτέλεσμα να έχει δύο πτώσεις και να μένει σχετικά πίσω. Οι δύο τέταρτες θέσεις στα αντίστοιχα σκέλη έφεραν τον Κρητικό(Yamaha)  στην τέταρτη θέση του συνόλου. Ιδιαιτέρα μαχητικός και σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς. Πάνω στην καινούργια του Husqvarna έδωσε δυνατές μάχες προσπαθώντας για μια θέση στο βάθρο, έχοντας μια ενδιαφέρουσα μάχη με τον Κρητικό στο δεύτερο σκέλος για την τέταρτη θέση. Πέμπτη θέση στο σύνολο ήταν το αποτέλεσμα του Γεωργαντά(5-5). Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Γιάννης Μόσιος(6-6) ενώ για ακόμα έναν αγώνα τα πήγε πολύ καλά ο Δημήτρης Μπάκας(7-7). Στην υποκατηγορία της ΜΧ2Τ ο Φραγκίσκος Ζούνης(Yamaha) ήταν και πάλι ο νικητής, με δεύτερο τον Γιώργο Ευμορφιάδη(Yamaha). Αυτές ήταν και οι μοναδικές συμμετοχές για την κατηγορία.

IMG_9739

Δεύτερη φετινή νίκη σε δύο φετινούς αγώνες όπου συμμετείχε ο Σταμάτης Λυρίου.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Δυστυχώς παρά την εξαιρετική δουλεία που είχε γίνει στην πίστα της Μεγαλόπολης σε αυτόν τον αγώνα, έγιναν πολλά ατυχήματα, κυρίως σε αυτήν την κατηγορία. Οι πτώσεις δεν έλειψαν και από τους καλούς οδηγούς με τον Σταμάτη Λυρίου(Yamaha) να πέφτει και να χάνει στο πρώτο σκέλος την πρωτοπορία που μόλις είχε κερδίσει από τον Σταμάτη Δημολιάνη(ΚΤΜ) και να συνεχίζει με λαβωμένη μοτοσυκλέτα τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος ο Λυρίου απέφυγε τα λάθη κερδίζοντας άνετα το σκέλος αλλά και τον δεύτερο αγώνα που συμμετέχει φέτος. Στην δεύτερη θέση του συνόλου μετά από ισοβαθμία με τον Λυρίου τερμάτισε ο νικητής του πρώτου σκέλους Δημολιάνης(1-2) με τρίτο τον Βασίλη Τσεκούρα(3-3). Την εξάδα συμπλήρωσαν ο τέταρτος Νίκος Σωτηρόπουλος(4-4), ο πέμπτος Αλέκος Καρανάσης(6-5) και ο έβδομος Φίλιππος Γιακουμάκης(7-6).

IMG_0038

Ο Γ.Καπέλης νικητής στην Μεγαλόπολη.

Κατηγορία Quad
Το ενδιαφέρον στην κατηγορία μονοπώλησε η μάχη της πρώτης θέσης αφού για ακόμα έναν αγώνα οι Γιώργος Καπέλης και Σπύρος Μπιρλής(ΚΤΜ) βρέθηκαν τροχό με τροχό και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Μπιρλής οδήγησε τον αγώνα όμως ο Καπέλης τον πίεσε ασφυκτικά μέχρι που κατάφερε να τον περάσει. Ο Μπιρλής δεν το έβαλε κάτω και πίεσε με την σειρά του τον Καπέλη χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Στο δεύτερο σκέλος ο Καπέλης βρέθηκε από νωρίς μπροστά και κρατόντας δυνατό ρυθμό δεν επέτρεψε στον Μπιρλή να τον ακολουθήσει. Νικητής του αγώνα ο Καπέλης(1-1) με τον Μπιρλή(2-2) δεύτερο και τον Απόστολο Τριανταφύλλου(3-3) τρίτο.  Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Ντούζος(4-4), Νικόλαος Μήτσης(5-6) και Αριστείδης Τριανταφύλλου(8-5), τέταρτος, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 01/06/14, Κοζάνη.

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...