MXGP – Δεύτερη νίκη για τον C.Desalle (video)

Στον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην πίστα της Talavera de la Reina, οι οδηγοί έπρεπε να αποφασίσουν αν θα επιτεθούν ή θα σεβαστούν την ηλιοκαμένη πίστα της Ισπανίας η οποία δοκίμασε τις αντοχές τους ψυχικά, σωματικά αλλά και πνευματικά. 

Επιστρέφοντας στην καλή τους απόδοση τόσο ο Clement Deasalle στην MXGP όσο και ο Jeffrey Herlings στην ΜΧ2 κυριάρχησαν στον αγώνα κερδίζοντας και τα δύο σκέλη των κατηγοριών τους.

O C.Desalle πέτυχε στην Ισπανία την δεύτερη φετινή του νίκη.

Κατηγορία MXGP
Τον καλύτερο του εαυτό έδωσε στην Ισπανία ο Clement Desalle, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας ξεκινώντας καλά και τις δύο φορές από την εκκίνηση, φτάνοντας σχετικά άνετα στην νίκη του GP. Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός αγώνας που κερδίζει ο βέλγος, μειώνοντας την βαθμολογική του διαφορά από τον Antonio Cairoli. Το βάθρο δεν θα ήταν δίκαιο αν ο Jeremy vanHorebeek δεν βρισκόταν σε κάποια από της εναπομένουσες θέσεις. Συνεχίζοντας τους σταθερούς του τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα ο vanHorebeek(2-4) βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αν και όπως δήλωσε μπορούσε και για την πρώτη θέση αλλά δεν είχε καλές εκκινήσεις. Συνεχίζοντας την καλή του εμφάνιση από τον προηγούμενο αγώνα στο Valkenswaard, ο Kevin Strijbos έδωσε δυνατές μάχες στο πρώτο σκέλος με τους Cairoli και Evgeny Bobryshev ενώ στο δεύτερο πήρε την εκκίνηση και κρατήθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τους Desalle και Cairoli. O Strijbos(4-3) συμπλήρωσε την βελγική τριάδα στο βάθρο των νικητών. Είναι γνωστό ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται στην κακή σου ημέρα κάτι που ταιριάζει απόλυτα στη περίπτωση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Antonio Cairoli. ο σικελός, ποτέ δεν ένοιωσε άνετα στην ισπανική πίστα αν και προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος να πάρει την νίκη. Με τερματισμούς 6-2 δεν ανέβηκε στο βάθρο για έναν βαθμό καταλήγοντας στην τέταρτη θέση. Μετά από αρκετές άσχημες πτώσεις μέσα στην χρονιά ο Steven Frossard(3-5) επιτέλους κατάφερε να χαρεί δύο τερματισμούς μέσα στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του συνόλου.

Αποτελέσματα Talavera de la Reina, MXGP
1. Clement Desalle (BEL, SUZ), 50
2. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 40
3. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 38
4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 37
5. Steven Frossard (FRA, KAW), 36
6. Xavier Boog (FRA, HON), 26
7. David Philippaerts (ITA, YAM), 24
8. Tyla Rattray (RSA, HUS), 24
9. Jake Nicholls (GBR, KTM), 23
10. Joel Roelants (BEL, HON), 22

J.Herlings

Κατηγορία MX2
Από την αρχή της σεζόν ο Jeffrey Herlings δεν έχει βρεθεί στο 100% της απόδοσης του. Μετά όμως από την εμφάνιση του στο Valkenswaard αλλά και στην Ισπανία αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει. Στην Talavera de la Reina ο ολλανδός δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει και τα δύο σκέλη, επικρατώντας άνετα στο πρώτο και ανεβάζοντας ρυθμούς προς το τέλος για την κατάκτηση του δεύτερου σκέλους. O Herlings παρέμεινε αήττητος στους αγώνες του θεσμού που έχει αγωνιστεί φέτος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Dylan Ferrandis κρατώντας την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος από την αρχή μέχρι και το τέλος ενώ εκμεταλλέυτηκε το χάος των πτώσεων στο δεύτερο για να πάρει ακόμα μια τρίτη θέση. Θύμα των πτώσεων στο δεύτερο σκέλος ήταν και ο Arnaud Tonus που με τερματισμούς 2-6 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Σκληρές και δυνατές μάχες είχαν και στα δύο σκέλη οι Roamin Fabvre, Jordi Tixier και Jose Butron ενώ αξίζει να σημειωθεί η δεύτερη θέση του Tom Gaijer στο δεύτερο σκέλος.

Αποτελέσματα Talavera de la Reina, ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50
2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 40
3. Arnaud Tonus (SUI, KAW), 38
4. Romain Febvre (FRA, HUS), 34
5. Jordi Tixier (FRA, KTM), 30
6. Jose Butron (ESP, KTM), 28
7. Tim Gajser (SLO, HON), 26
8. Julien Lieber (BEL, SUZ), 25
9. Petar Petrov (BUL, YAM), 23
10. Christophe Charlier (FRA, YAM), 22

 MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 304
2. Clement Desalle (BEL, SUZ), 280
3. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 276
4. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 220
5. Gautier Paulin (FRA, KAW), 205
6. Maximilian Nagl (GER, HON), 166
7. Steven Frossard (FRA, KAW), 142
8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 136
9. Joel Roelants (BEL, HON), 134
10. Xavier Boog (FRA, HON), 134
 MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 294
2. Arnaud Tonus (SUI, KAW), 267
3. Romain Febvre (FRA, HUS), 232
4. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 225
5. Jordi Tixier (FRA, KTM), 215
6. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 176
7. Tim Gajser (SLO, HON), 171
8. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 170
9. Jose Butron (ESP, KTM), 159
10. Valentin Guillod (SUI, KTM), 153

Επόμενος αγώνας 25/05/14 Matterley Basin, Αγγλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...