ΜΧGP – Ο J.Tixier παίρνει τον τίτλο σε δραματικό φινάλε στο Μεξικό(video)

Στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μεξικό ο Jordi Tixier χρειάστηκε να αποδείξει πόσο ήθελε τον φετινό τίτλο της ΜΧ2 στο δραματικό δεύτερο σκέλος της κατηγορίας. Κερδίζοντας το GP στην Leon, ο Tixier πήρε τον τίτλο ενώ με νίκη έκλεισε την χρονιά και ο Gautier Paulin. 

Με νίκη έκλεισε την χρονιά ο G.Paulin.

Κατηγορία MXGP
Όμορφους αγώνες είχαμε στο κλείσιμο της χρονιάς για την κατηγορία παρά τις λίγες συμμετοχές στον αγώνα του Μεξικό. Ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Max Nagl πήρε τον προκριματικό του Σαββάτου και μετά από όμορφη μάχη με τον Kevin Strijbos κέρδισε και το πρώτο σκέλος του αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος ο Nagl ήταν αυτός που οδήγησε την κούρσα όμως η μάχη των Antonio Cairoli και Gautier Paulin για την δεύτερη θέση σύντομα έγινε και για την πρώτη αφού έπιασαν τον Nagl. Πιο δυνατός ήταν ο Paulin που στα μισά του σκέλους πήρε την πρωτοπορία και κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Cairoli μέχρι και τον τερματισμό. Με τερματισμούς 4-1 ο Paulin πήρε το GP με δεύτερο τον Nagl(1-3) και τρίτο τον Cairoli(3-2). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Strijbos(2-4) που προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος αρκετά για το βάθρο πιέζοντας τον Nagl για την τρίτη θέση. Καλή προσπάθεια και για τον πέμπτο Jeremy vanHorebeek(5-5) που ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του αλλά και για τον Tommy Searle(9-6) που κέρδισε πολλές μάχες για την έκτη θέση της ημέρας. Στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος ο Cairoli είχε κατακτήσει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα και η δεύτερη θέση κατέληξε στα χέρια του vanHorebeek με τρίτο τον Strijbos.

Αποτελέσματα Leon, MXGP
1. Gautier Paulin (FRA, KAW), 43
2. Maximilian Nagl (GER, HON), 43
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42
4. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 42
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM)
6. Tommy Searle (GBR, KAW), 27
7. Davide Guarneri (ITA, TM), 27
8. Steven Frossard (FRA, KAW), 27
9. Rui Goncalves (POR, YAM), 22
10. Matiss Karro (LAT, KTM), 22

Τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν και στην περίπτωση του J.Tixier κυνήγησε το όνειρο όσο κανένας άλλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Μετά την επιβλητική εμφάνιση του Jordi Tixier στα προκριματικά και την απελπιστική κατάσταση που εμφανίστηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Jeffrey Herlings(οδήγησε με τραυματισμό) δεν υπήρχε αμφιβολία για το αν ο Tixier θα κατακτούσε τον τίτλο. Ο Γάλλος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μείωσε την διαφορά του στην βαθμολογία από τους 23 στους 5 βαθμούς κερδίζοντας το πρώτο σκέλος με τον Herlings να τερματίζει εντυπωσιακά στην 14η θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Αν και ο Tixier πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα ο Alexander Tonkov με μια αχαρακτήριστη κίνηση προσγειώθηκε στην πλάτη του πρωτοπόρου με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Ο Tixier έπρεπε από τελευταίος να βρεθεί μέσα στην πρώτη τριάδα για να κατακτήσει τον τίτλο. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έδωσε μια μικρή μάχη με τον Herlings που οδηγούσε στην ένατη θέση και έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στην τρίτη θέση κερδίζοντας μια σκληρή μάχη με τον συμπατριώτη του Herlings, Glenn Coldenhoff. Από εκεί και μετά ο τίτλος ήταν σίγουρα στα χέρια του αλλά ο Tixier για καλό και για κακό πίεσε τον Valentin Gullod για την δεύτερη θέση χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 J.Herlings μπορεί να μην κέρδισε τον φετινό τίτλο όμως κέρδισε τον σεβασμό με την ηρωική προσπάθεια του να αγωνιστεί με σπασμένο μηρό στον αγώνα του Μεξικό.

Στο τέλος του σκέλους o Tixier έπεσε στις αγκαλιές της ομάδας του που κρατούσε ένα πανό με τον τίτλο “Τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν” ενώ έσπευσε να τον συγχαρεί και ο Herlings που έκανε έναν ηρωικό αγώνα. Να τονίσουμε ότι ο αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας φέτος που συμμετείχε ο Herlings και δεν τον κέρδισε, σε μια χρονιά που η κυριαρχία του στην κατηγορία ήταν καθολική αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τον τρίτο σερί τίτλο στην κατηγορία. To GP του Μεξικό κέρδισε ο Tixier(1-3) με τον Tim Gajser(5-1) να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση κερδίζοντας μάλιστα το δεύτερο φετινό του σκέλος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Guillod(6-2) ενώ ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Romain Febvre(2-7) έμεινε στην τέταρτη θέση. Οι Arnaud Tonus και Julien Lieber συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.  Στο πρωτάθλημα πίσω από τον Tixier τερμάτισε ο Herlings με τρίτο τον Febvre.

Αποτελέσματα Leon, MX2
1. Jordi Tixier (FRA, KTM), 45
2. Tim Gajser (SLO, HON), 41
3. Valentin Guillod (SUI, KTM), 37
4. Romain Febvre (FRA, HUS), 36
5. Arnaud Tonus (SUI, KAW), 33
6. Julien Lieber (BEL, KTM), 32
7. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 25
8. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 24
9. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 22
10. Kei Yamamoto (JPN, HON), 20

Βαθμολογίες 

MXGP
1. Antonio Cairoli 747
2. Jeremy Van Horebeek 628
3. Kevin Strijbos 572
4. Clement Desalle 484
5. Steven Frossard 419
6. Maximilian Nagl 400
7. Shaun Simpson 397
8. Gautier Paulin 358
9. Davide Guarneri 297
10. David Philippaerts 275
MX2
1. Jordi Tixier 616
2. Jeffrey Herlings 612
3. Romain Febvre 570
4. Dylan Ferrandis 533
5. Tim Gajser 528
6. Arnaud Tonus 455
7. Valentin Guillod 449
8. Aleksandr Tonkov 397
9. Jose Butron 359
10. Jeremy Seewer 352

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...