MXDN 2014 – Οι Γάλλοι τα κατάφεραν(video)

Οι νικητές του 68 Motocross των Εθνών είναι οι Γάλλοι κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορίας τους. Έχοντας βρεθεί αρκετές φορές πολύ κοντά στην νίκη τα τελευταία χρόνια, η ομάδα της Γαλλίας δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον φετινό αγώνα του θεσμού, κερδίζοντας με διαφορά την πρώτη θέση. Οι περσινοί νικητές το Βέλγιο τερμάτισε στην δεύτερη θέση ενώ οι Αμερικάνοι την τελευταία στιγμή μπήκαν στο βάθρο. Σε μια πολύ όμορφη και γραφική πίστα ολοκληρώθηκε το φετινό Motocross των Εθνών με τον καλό καιρό να στέκεται σύμμαχος στην εξαιρετική διοργάνωση. Πλήθος θεατών στο κλίμα του αγώνα με τα εθνικά τους χρώματα και την τρέλα που ακολουθεί εδώ και χρόνια τον θεσμό με ήχους από αλυσοπρίονα  και εκκεντρικά ντυσίματα αλλά και με τις κλασικές τεράστιες εθνικές σημαίες να πλαισιώνουν την εξωαγωνιστική εικόνα. Χωρίς καμία αμφιβολία οι Γάλλοι κυριάρχησαν στον φετινό αγώνα με αρχηγό τον Gautier Paulin αλλά και τον Steven Frossard που στάθηκε στο ύψος της περίστασης αλλά και του Dylan Ferrandis που κατακρίθηκε τόσο για την επιλογή του στην ομάδα. Δεύτερο τερμάτισε το Βέλγιο που άλλοτε ήταν τόσο κοντά αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά από την πρώτη θέση αφού για τους βετεράνους του αγώνα Jeremy vanHorebeek και Kevin Strijbos δεν υπήρχε περιθώριο λάθους αφήνοντας τον 20χρονο Julien Lieber να μπει στο κλίμα του πρώτου του MXDN. Φέτος μπορούμε να πούμε ότι οι Αμερικάνοι ήταν άτυχοι. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Σάββατο με τον τραυματισμό του Jeremy Martin και συνεχίστηκαν την Κυριακή κυρίως από κακές εκκινήσεις. Με εκπληκτική απόδοση στο τελευταίο σκέλος από τους Ryan Dungey και Eli Tomac η Αμερική βρέθηκε οριακά στο βάθρο αφήνοντας έξω τους Άγγλους.

IMG_3867

O G.Paulin κερδίσει το πρώτο σκέλος.

Πρώτο σκέλος MXGP-MX2
Ένας από τους οδηγούς που εντυπωσίασαν στο φετινό αγώνα ήταν ο Alexander Tonkov που πάνω σε μεγάλη μοτοσυκλέτα διέπρεψε στα προκριματικά και πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους για να οδηγήσει τον αγώνα μπροστά από τον Paulin. Στον πέμπτο γύρο ο Γάλλος έκανε την επίθεση του, πέρασε μπροστά και από εκεί και μετά έλεγξε τον αγώνα στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Tonkov ζόρισε τον Dungey που βρισκόταν στην τρίτη θέση αλλά τελικά ο Αμερικάνος βρήκε τον τρόπο και πήρε την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Max Nagl κρατώντας πίσω του τον vanHorebeek. H ένατη θέση του Ferrandis που κέρδισε πολλές μάχες έφερε στην πρώτη θέση τους Γάλλους από το ξεκίνημα ενώ ο τραυματίας J.Martin τερμάτισε στην ενδέκατη θέση βάζοντας τους Αμερικάνους δεύτερους. Οι Βέλγοι στην τρίτη θέση περίμεναν περισσότερα από τον vanHorebeek σε αυτό το σκέλος αλλά όπως δήλωσε χτύπησε τον τραυματισμένο του αστράγαλο και έκοψε για να μην ρισκάρει πιθανή εγκατάλειψη. Το φαβορί του αγώνα Antonio Cairoli έιχε κακή εκκίνηση και μια άσχημη πτώση τον έφερε να εγκαταλείπει το σκέλος.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους, MXGP-MX2
1 Paulin, Gautier FRA Kawasaki
2 Dungey, Ryan USA KTM
3 Nagl, Maximilian GER Honda
4 Van Horebeek, Jeremy BEL Yamaha
5 Tonkov, Aleksandr RUS Husqvarna
6 Bengtsson, Filip SWE KTM
7 Coldenhoff, Glenn NED Suzuki
8 Searle, Tommy GBR Kawasaki
9 Ferrandis, Dylan FRA Kawasaki
10 Guarneri, Davide ITA TM

IMG_3979

Ο Strijbos πήρε το δεύτερο σκέλος τοποθετώντας στην δεύτερη θέση το Βέλγιο.

Δεύτερο σκέλος MX2-OPEN
Οι Γάλλοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τον αγώνα και φάνηκε από αυτό το σκέλος όταν ο Steven Frossard πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση έχοντας τον Strijbos πίσω του. O Βέλγος όμως χρειαζόταν τους βαθμούς της πρώτης θέσης για την χώρα του και έτσι στον τρίτο γύρο πέρασε μπροστά και έμεινε εκεί μέχρι και τον τερματισμό. Στην τρίτη και τέταρτη θέση οι Dean Wilson και Tommy Searle ανέβασαν την Αγγλία στην δεύτερη θέση μετά το στραβοπάτημα του Βέλγου Lieber(εγκατάλειψη) και την ατυχία των Αμερικάνων με καταστροφικές εκκινήσεις για τους Tomac(6ος) και Martin(13ος). Προβλήματα ξανά για τον Antonio Cairoli που έκανε ένα τεράστιο λάθος και τον έπιασε η μπάρα της εκκίνησης ξεκινώντας τελευταίος το σκέλος κάτι που τον έφερε να τερματίζει στην 19η θέση.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους MX2-OPEN
1 Strijbos, Kevin BEL Suzuki
2 Frossard, Steven FRA Kawasaki
3 Wilson, Dean GBR Kawasaki
4 Searle, Tommy GBR Kawasaki
5 Noren, Fredrik SWE Honda
6 Tomac, Eli USA Honda
7 Leok, Tanel EST TM
8 Coldenhoff, Glenn NED Suzuki
9 Ferrandis, Dylan FRA Kawasaki
10 de Reuver, Marc NED Honda

2014 mxdn paulin

Ο Paulin έβαλε την σφραγίδα του στο φετινό Motocross των Εθνών κερδίζοντας το τρίτο σκέλος.

Τρίτο σκέλος ΟΡΕΝ-ΜΧGP
Με τους Γάλλους πολύ μπροστά ο αγώνας για την πρώτη θέση είχε σχεδόν κριθεί αλλά στο παρελθόν οι τρικολόρ είχαν χάσει από τα χέρια τους την νίκη αρκετές φορές. Την εκκίνηση πήρε ο Dennis Ullrich αλλά σύντομα ο vanHorebeek τον πέρασε μαζί με τον Paulin που διεκδικούσαν την πρώτη θέση για λόγους γοήτρου αλλά και για την τελική κατάταξη των χωρών. Ο Paulin ήθελε να βάλει την σφραγίδα του σε αυτό το Εθνών και παρά το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν να κερδίσει ωστόσο πήρε την πρώτη θέση παρά την πίεση του δεύτερου τελικά vanHorebeek. Το Βέλγιο αντιμετώπισε πρόβλημα με το σβήσιμο του κινητήρα του Strijbos που τον έφερε να ξεκινήσει από σχεδόν τελευταίος, αλλά τελικά η δεύτερη θέση παρέμεινε στα βελγικά χρώματα. Εκπληκτικό αγώνα έκαναν οι Αμερικάνοι ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις με τον Tomac να 16η θέση για να τερματίσει τρίτος ενώ και ο Dungey έκανε υπερπροσπάθεια από την 29η θέση για να βρεθεί στην ενδέκατη βάζοντας την Αμερική στην τρίτη θέση του αγώνα περιορίζοντας τους Άγγλους τέταρτους.

Αποτελέσματα τρίτου σκέλους, ΟΡΕΝ-ΜΧGP
1 Paulin, Gautier FRA Kawasaki
2 Van Horebeek, Jeremy BEL Yamaha
3 Tomac, Eli USA Honda
4 Frossard, Steven FRA Kawasaki
5 Wilson, Dean GBR Kawasaki
6 Tonkov, Aleksandr RUS Husqvarna
7 Leok, Tanel EST TM
8 Tonus, Arnaud SUI Kawasaki
9 Strijbos, Kevin BEL Suzuki
10 Goncalves, Rui POR Yamaha

IMG_4351

Αποτελέσματα Εθνών
1 France
2 Belgium
3 USA
4 Great Britain
5 Germany
6 Italy
7 Switzerland
8 Russia
9 Estonia
10 The Netherlands
11 Sweden
12 Latvia
13 Portugal
14 Australia
15 Denmark
16 Finland
17 Canada
18 Puerto Rico
19 Ireland
20 Slovenia
21 Spain
22 Japan
23 New Zealand
24 Lithuania
25 Czech Republic
26 Hungary
27 Brazil
28 Poland
29 Slovakia
30 Ukraine
31 Greece
32 Croatia

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...