5ος Αγώνας Πρωταθλήματος ΜΧ Ν.Ελλάδος 2014, Αίγιο – Αντίθετα στις προβλέψεις

To Πρωτάθλημα MX Νοτίου Ελλάδος 2014 μετά τις αναβολές και τις κακές προγνώσεις του καιρού, κατάφερε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα στο Αίγιο, σε ένα αγώνα όπου πραγματικά έχασαν όσοι δεν ήρθαν. Νικητές του αγώνα είναι οι Γιώργος Ηλιόπουλος(MX Expert), Νίκηφόρος Διακάκης(ΜΧ1), Βαλάντης Λαγούδης(ΜΧ2), Φώτης Κόλλιας(Junior) και Ανδρέας Ανδρέου(Mini) ενώ πρωταθλητές αναδείχτηκαν οι Δημήτρης Βαγγελάκος(ΜΧ Expert), Κώστας Καράκης(ΜΧ1), Βασίλης Χρυσοχός(ΜΧ2), Φώτης Κόλλιας(Junior) και Ανδρέας Ανδρέου(Mini).

O αγώνας του Αιγίου μετά την αναβολή του στην αγωνιστική περίοδο πριν το καλοκαίρι, εκκρεμούσε αλλά υπήρχε η διάθεση από την ΑΜΟΤΟΕ και ο ζήλος από την ΠΑΛΕΜΟΤ να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Τελικά τα προβλήματα λύθηκαν και ορίστηκε ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο που δυστυχώς συνέπεσε με προβλέψεις για βαριά κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κόντρα στις προβλέψεις ο καιρός στο Αίγιο ήταν ανοιξιάτικος όπου με τις αναβαθμίσεις(νέα εμπόδια) και την φροντίδα της ΠΑΛΕΜΟΤ, η πίστα βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ. To αποτέλεσμα ήταν να γίνουν όμορφοι αγώνες παρά τις μόλις 45 συμμετοχές και τους ελάχιστους θεατές που κυρίως φοβήθηκαν τον καιρό. Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα ΜΧ Νοτίου Ελλάδος 2014 σημειώνοντας ακόμα μια πετυχημένη χρονιά αφού όπως φαίνεται οι αγωνιζόμενοι αλλά και τα σωματεία έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό.

IMG_8709

O Γιώργος Ηλίοπουλος δεν είχε αντίπαλο στο Αίγιο.

Κατηγορία ΜΧ Expert
Στην πίστα του Αιγίου ο τοπικός Γιώργος Ηλιόπουλος είναι δύσκολο να χάσει γεγονός που επιβεβαιώθηκε και σε αυτόν τον αγώνα. Και στα δύο σκέλη ο Ηλιόπουλος(1-1) έφυγε από την εκκίνηση μπροστά κρατώντας την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας άνετα τα σκέλη και τον αγώνα. Πολύ δυνατός ήταν και ο Μανώλης Σκύβαλος πραγματοποιώντας χρόνους παραπλήσιους του Ηλιόπουλου όμως ο Σκύβαλος(2-2)  και στα δύο σκέλη έπρεπε να παλέψει για την δεύτερη θέση με τον Νεκτάριο Παπαβασιλείου στο πρώτο και τον Δημήτρη Βαγγελάκο στο δεύτερο πριν εδραιωθεί στην δεύτερη θέση της ημέρας.Στην τρίτη θέση είχαμε τον Βαγγελάκο(3-3) που συμμετείχε με τετράχρονη μοτοσυκλέτα στο πρώτο σκέλος και δίχρονη στο δεύτερο, όμως το δίχρονο μάλλον τον κούρασε γρήγορα και βρέθηκε να απειλείται από τον Παπαβασιλείου(4-4) στο τέλος του σκέλους. Ο Βαγγελάκος είναι ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας με δεύτερο τον Σκύβαλο που κάλυψε σημαντική βαθμολογική διαφορά από τους Μανώλη Κρητικό(3ος) και Δημήτρη Κοντολέτα(4ος) που δεν συμμετείχαν στον αγώνα.

Αποτελέσματα ΜΧ-Expert
Α ΣκέλοςΒ ΣκέλοςΣύνολο

IMG_8117

Επιστροφή στις νίκες μετά από αρκετό καιρό για τον Νικηφόρο Διακάκη.

Κατηγορία ΜΧ1
Επεισοδιακό φινάλε είχαμε στην κατηγορία με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος Κώστα Καράκη και Κυριάκο Κόττη να δίνουν ξανά μοναδικές μάχες και στα δύο σκέλη αφού τους χώριζαν μόλις 7 βαθμοί για την κατάκτηση του τίτλου. Όλα όμως κρίθηκαν στο πρώτο σκέλος με δύο λάθη του Κόττη, ένα στην αρχή και ένα 100 μέτρα πριν τον τερματισμό. Ο Κόττης κυνήγησε μετά την μέτρια εκκίνηση του τον πρωτοπόρο Καράκη αλλά βρέθηκε αρκετά πίσω μετά από ένα λάθος στην αρχή ξεκινώντας εκ νέου την προσπάθεια του να βρεθεί πίσω από τον Καράκη. Στους τελευταίους γύρους κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Καράκη όμως ακόμα ένα λάθος του σε ένα ντουμπλάρισμα στον τελευταίο γύρο έφερε και τους δύο στο έδαφος. Ο Καράκης κατάφερε να σηκωθεί πιο γρήγορα τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση ενώ ο Κόττης άργησε τερματίζοντας στην έβδομη. Η νίκη του σκέλους πήγε στον Νικηφόρο Διακάκη που μαζί με τον αδερφό του Νίκο επέστρεψαν το τελευταίο διάστημα στους αγώνες. Στο δεύτερο σκέλος Καράκης και Κόττης έφυγαν μπροστά στους πρώτους γύρους με τον Κόττη να απομακρύνεται για την νίκη του σκέλους και τον Καράκη να κάνει συντηρητικό αγώνα στην δεύτερη θέση διασφαλίζοντας τον δεύτερο σερί τίτλο στην κατηγορία. Τον αγώνα κέρδισε ο Νικηφόρος Διακάκης(1-3) με δεύτερο τον πρωταθλητή πλέον Καράκη(2-2) και τρίτο τον Κόττη(7-1) ενώ τέταρτος ήταν ο Νίκος Διακάκης(3-4). Μάχη είχαμε και για την τρίτη θέση στην βαθμολογία μεταξύ των Αλέκου Καρανάση, Βασίλη Τσεκούρα και Νίκου Σωτηρόπουλου με τον Καρανάση να προηγείται έξι βαθμούς από τους δύο διώκτες του. Τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του αγώνα ο Τσεκούρας(4-5) πήρε την τρίτη θέση στην βαθμολογία κερδίζοντας την μάχη από τον έκτο της ημέρας Σωτηρόπουλο(5-6) ενώ ο Καρανάσης βρέθηκε μακρυά από τον καλό του εαυτό πάνω σε δανική μοτοσυκλέτα.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος Σύνολο

IMG_8277

Ο νικητής του αγώνα της ΜΧ2 Β.Λαγούδης έχασε τον τίτλο για έναν βαθμό.

Κατηγορία ΜΧ2
Και σε αυτήν την κατηγορία είχαμε δυνατές μάχες για την κατάκτηση του τίτλου με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χρυσοχό και Βαλάντη Λαγούδη με 11 βαθμούς να τους χωρίζουν πριν από τα δύο σκέλη του Αιγίου. Ο Λαγούδης είχε ανάγκη τους βαθμούς και πίεσε τον Χρυσοχό και στα δύο σκέλη για να του πάρει και τις δύο φορές την πρώτη θέση. Η νίκη τελικά του Λαγούδη(1-1) στο Αίγιο δεν ήταν αρκετή για να του δώσει τον τίτλο τερματίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην δεύτερη θέση. Ο Χρυσοχός(2-2) αν και πάλεψε για την νίκη ωστόσο κράτησε την ψυχραιμία του για να διατηρήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα κατακτώντας τον τίτλο με δύο δεύτερες θέσεις στο Αίγιο. Τρίτος και στα δύο σκέλη παρά τις μέτριες εκκινήσεις του τερμάτισε ο Νίκος Ξένος(3-3) καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κων/νο Τζιάτζιο(5-4) με την τέταρτη θέση αλλά και για τον τοπικό Απόστολο Καραφωτιά(6-5) που τερμάτισε πέμπτος. Την εξάδα έκλεισε ο Γιώργος Σπύρης(7-7) θέση που τον έφερε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα ΜΧ2
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος – Σύνολο

IMG_8464

Ο Φ.Κόλλιας περνάει τον Γ.Κραμβουσάνο για την νίκη στην Junior.

Κατηγορία Junior
Με τον τίτλο της κατηγορία να έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα ο πρωταθλητής Φώτης Κόλλιας(1-1) κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος παρά την πρωτοπορία του Γρηγόρη Κραμβουσάνου(2-2) ενώ στο δεύτερο ο Κόλλιας δεν κατάφερε να απομακρυνθεί του Κραμβουσάνου και χρειάστηκε να δουλέψει για να διατηρηθεί μπροστά. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κραμβουσάνος(2-2) παρά την πτώση του στον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατάβαλε για να ακολουθήσει τον Κόλλια. Πολύ καλή εμφάνιση από τον τρίτο της ημέρας Τάσο Αλειφερόπουλο(3-3) ειδικά στο πρώτο σκέλος που ακολούθησε τον Κραμβουσάνο για την δεύτερη θέση ενώ την τετράδα του αγώνα να συμπληρωσε ο Σταύρος Μαυράκης(4-4).

Αποτελέσματα Junior
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος Σύνολο

IMG_8623

Ο Α.Ανδρέου κέρδισε τον αγώνα της Mini και πήρε αήττητος τον τίτλο.

Κατηγορία Mini
Η κυριαρχία του Ανδρέα Ανδρέου(1-1) συνεχίστηκε σε για ακόμα έναν αγώνα εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα του, κερδίζοντας σχετικά άνετα τον αγώνα χωρίς να εξαιρέσουμε την πτώση του στο πρώτο σκέλος. Φεύγοντας αήττητος από τον θεσμό ο Ανδρέου κέρδισε τον τέταρτο του τίτλο στην κατηγορία. Ο απόλυτος δεύτερος τουπρωταθλήματος Κων/νος Ευαγγελόπουλος(2-2) παρά το πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του κατάφερε να πάρει ακόμα δύο δεύτερες θέσεις για την δεύτερη θέση του συνόλου τεμρατίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τρίτος τερμάτισε ο Μιχάλης Σαραντινούδης(3-3) στον αγώνα αλλά και στην βαθμολογία με τον Νικόλα Κανελλόπουλο(4-4) να τερματίζει στην τέταρτη θέση και τον Γιώργο Λουκάκη(5-5) στην πέμπτη ενώ την εξάδα έκλεισε ο Γιώργος Μαυράκης(6-6).

Αποτελέσματα Μini
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος – Σύνολο 

IMG_9158

Οι πρωταθλητές ΜΧ Ν.Ελλάδος 2014, από αριστερά Φ.Κόλλιας, Κ.Καράκης, Α.Ανδρέου, Β.Χρυσοχός και Δ.Βαγγελάκος.

IMG_7886

Ο Δ.Βαγγελάκος πρωταθλητής στην MX Expert.

IMG_8086

Πρωταθλητής στην ΜΧ1 ο Κ.Καράκης.

IMG_8387

Πρωταθλητής στην ΜΧ2 ο Β.Χρυσοχός

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...