AMA/FIM SX – Κ.Roczen και J.Nelson ξεκινούν με νίκη την χρονιά

To πολυαναμενόμενο πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross ξεκίνησε στο Anaheim της California και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ένταση στους δύο τελικούς αγώνες, ωστόσο συνέβησαν ιστορικά γεγονότα. Το μεγάλο φαβορί για την νίκη στην κατηγορία τον 450 ο Ken Roczen, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των στατιστικών ενώ ο Jessy Nelson κέρδισε στα 250 Δύσης. 

Κατηγορία 450
Με τον περσινό πρωταθλητή Ryan Villopoto να σταματάει τους αγώνες supercross αναζητώντας νέες προκλήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μotocross, o δρόμος άνοιξε για πολλούς άλλους οδηγούς να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Οι πολλές φετινές αλλαγές των ομάδων έκαναν ακόμα πιο απρόβλεπτη την εξέλιξη του πρώτου αγώνα και πρώτα από όλες οι μετάβαση του μεγάλου φαβορί για τον φετινό τίτλο Ken Roczen από την KTM στην Suzuki.

89791_dsc_5537

Και ο νικητής του πρώτου αγώνα είναι…ο Ken Roczen.

 

O Roczen όμως ήρθε έτοιμος στον Anaheim(όπως και πέρσι που το είχε κερδίσει) και μετά την πρώτη στροφή του αγώνα πέρασε τους Mike Allesi και Andrew Short πιάνοντας τον δικό του ρυθμό και οδηγώντας στην πρώτη θέση από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Roczen στο AMA/FIM SX στην μεγάλη κατηγορία όμως το σημαντικό είναι ότι αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για την σχετικά νέα ομάδα RCH Suzuki. Όμως δεν ήταν η μόνη ομάδα που έγραψε ιστορία στο Anaheim. H Husqvarna πέτυχε το πρώτο της βάθρο μετά από 30 χρόνια στον θεσμό με την δεύτερη θέση του “rookie” της κατηγορίας Jason Anderson. Ο νεαρός από το Νέο Μεξικό δεν άργησε να περάσει στην δεύτερη θέση και να κρατήσει σταθερή την απόσταση του από τον πρωτοπόρο Roczen μέχρι το τέλος του αγώνα, πετυχαίνοντας το πρώτο προσωπικό του βάθρο στην κατηγορία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Trey Canard ξεκινώντας από την όγδοη θέση και κερδίζοντας τις μάχες με τον Ryan Dungey και Andrew Short. Η μάχη των Short και Dungey για την τέταρτη θέση κράτησε λίγο παραπάνω με τον Dungey τελικά να κερδίζει την τέταρτη θέση. Στην έκτη θέση μετά από κακή εκκίνηση τερμάτισε ο Justin Barcia ενώ οι Davi Millsaps και Eli Tomac είχαν πτώσεις που τους κράτησαν στις τελευταίες θέσεις. Άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά είχε ο Wil Hahn με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στο υπόλοιπο πρόγραμμα του αγώνα.

 Αποτελέσματα 450
1. Ken Roczen
2. Jason Anderson
3. Trey Canard
4. Ryan Dungey
5. Andrew Short
6. Justin Barcia
7. Weston Peick
8. Broc Tickle
9. Mike Alessi
10. Chad Reed
11. Jake Weimer
12. Blake Baggett
13. Justin Brayton
14. Cole Seely
15. Dean Wilson
16. Josh Hill
17. Brett Metcalfe
18. Josh Grant
19. Davi Millsaps
20. Eli Tomac
21. Kyle Partridge
22. Tevin Tapia
 Βαθμολογία 450
1. Ken Roczen
2. Jason Anderson 22
3. Trey Canard 20
4. Ryan Dungey 18
5. Andrew Short 16
6. Justin Barcia 15
7. Weston Peick 14
8. Broc Tickle 13
9. Mike Alessi 12
10. Chad Reed 11
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Κατηγορία 250 Δύσης
Η μικρή κατηγορία δεν είχε φαβορί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και όπως αποδείχτηκε οι προβλέψεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες πριν από τον αγώνα. Ο Jessy Nelson πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος στην πρώτη θέση χωρίς να απειληθεί ποτέ από κανέναν, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη νίκη της καριέρας του σε αγώνα supercross. Δεύτερος τερμάτισε  ο Zach Osborne μετά από έναν μοναχικό αγώνα και αυτός, φέρνοντας το πρώτο βάθρο στην ιστορία της Husqvarna στην κατηγορία των 250.

89790_dsc_5326

Πρώτη νίκη σε αγώνα supercross για τον Jessy Nelson.

 

Ίσως ένα από τα παράξενα του αγώνα είναι ότι οι δύο πρώτοι οδηγοί δεν είχαν τον αριστερό τους αντίχειρα αφού ο Nelson τον έχει χάσει από ένα ατύχημα σε μικρή ηλικία και ο Osborne τον έσπασε στα δοκιμαστικά σε μια σύγκρουση με τον Tyler Bowers. Όμορφη μάχη είχαμε για την τρίτη θέση με τους Josh Hansen, Justin Hill και Bowers να ανταλλάσσουν την τρίτη θέση αρκετές φορές όμως τελικά αυτή κατέληξε στον τέσσερις φορές πρωταθλητή Arenacross Tyler Bowers. Τέταρτος τερμάτισε ο J.Hill με πέμπτο τον “rookie” Aaron Plessinger που κέρδισε την μάχη με τον έκτο Shane McElrath. Πτώσεις και πιθανότατα τραυματισμό είχαν οι Malcolm Stewart και Darryn Durham.

 Αποτελέσματα 250 Δύσης
1. Jessy Nelson
2. Zach Osborne
3. Tyler Bowers
4. Justin Hill
5. Aaron Plessinger
6. Shane McElrath
7. Cooper Webb
8. Alex Martin
9. Josh Hansen
10. Michael Leib
11. Zach Bell
12. Scott Champion
13. Matt Bisceglia
14. Tommy Hahn
15. Trevor Reis
16. Nico Izzi
17. Austin Politettli
18. Ryan Breece
19. Zack Freeberg
20. Cole Martinez
21. Darryn Durham
22. Malcolm Stewart
 Βαθμολογία 250 Δύσης
1. Jessy Nelson 25
2. Zach Osborne 22
3. Tyler Bowers 20
4. Justin Hill 18
5. Aaron Plessinger 16
6. Shane McElrath 15
7. Cooper Webb 14
8. Alex Martin 13
9. Josh Hansen 12
10. Michael Leib 11
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...