MXGP – Άρχισε τις νίκες ο R.Villopoto(video)

Μετά το δύσκολο ξεκίνημα του πρώτου αγώνα ο Ryan Villopoto βρήκε γρήγορα τον δρόμο για την πρώτη του νίκη στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στην Ταϊλάνδη. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings έκανε το δύο στα δύο σε αγώνες και το τέσσερα στα τέσσερα στα σκέλη βάζοντας και φέτος τον πήχη πολύ ψηλά.

Κατηγορία MXGP
Το GP της Ταϊλάνδης μπορούμε να πούμε ότι είχε πολλούς νικητές για την μεγάλη κατηγορία. Πρώτα από όλα ο περσινός πρωταθλητής κέρδισε το πρώτο του φετινό σκέλος και βάθρο, δεύτερον ο Clement Desalle ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και τρίτον και κυριότερο ο Ryan Villopoto ανέτρεψε τα στατιστικά μετά τον πρώτο αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος και το πρώτο του GP. Ο Αμερικανός έδειξε τις προθέσεις του από τα προκριματικά όταν κατάλαβε από νωρίς ότι η πίστα ήταν στα μέτρα του με πολλά και μεγάλα άλματα. Κέρδισε την προκριματική σειρά και παρά το στρίμωγμα στην πρώτη στροφή του πρώτου σκέλους κατάφερε να βρεθεί μπροστά και να οδηγήσει στον δικό του ρυθμό τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε από την αρχή ο Desalle που προσπάθησε να κρατήσει την οπτική επαφή με τον Villopoto χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση στους πρώτους γύρους με τους Tyla Rattray, Max Nagl, Gautier Paulin και τελικά τον Romain Febvre που κατάφερε νωρίς να εδραιωθεί στην τρίτη θέση.

RV_MXGP_2015_R02_RX_4697

Ο RV έκανε στην άκρη τον ανταγωνισμό στο πρώτο σκέλος της Ταϊλάνδης, στον δρόμο του για την κατάκτηση του πρώτου GP της καριέρας του.

 

Στο δεύτερο σκέλος o Cairoli ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα για να ανέβει στο βάθρο που είναι και ο φετινός του στόχος και δεν το κατάφερε στον πρώτο αγώνα του Κατάρ. Του δόθηκε η ευκαιρία με μια πολύ καλή εκκίνηση που τον έφερε στην πρώτη θέση για ολόκληρη την διάρκεια του σκέλους, κερδίζοντας φυσικά το σκέλος και ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.  Όπως στο πρώτο σκέλος έτσι και στο δεύτερο ο Desalle κράτησε την δεύτερη θέση για ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα τερματίζοντας στο GP στην δεύτερη θέση σε έναν πανομοιότυπο αγώνα για αυτόν με το Κατάρ. Ο Βέλγος έχει τέσσερις δεύτερες θέσεις στο πρωτάθλημα αλλά το σημαντικότερο για αυτόν είναι ότι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Jeremy van Horebeek o Villopoto βρέθηκε στην τρίτη θέση και κρατήθηκε σε αυτήν μέχρι και τον τερματισμό γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει την νίκη στον αγώνα της Ταϊλάνδης. Πολύ ακλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Febvre καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του συνόλου, με τον Kevin Strijbos να τερματίζει με προβλήματα πτώσεων στην πέμπτη θέση, πτώσεις που αντιμετώπισε και ο Paulin για στην έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα Ταϊλάνδης MXGP: 1. Ryan Villopoto (USA, KAW), 45 points; 2. Clement Desalle (BEL, SUZ), 44 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 41 p.; 4. Romain Febvre (FRA, YAM), 38 p.; 5. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 31 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, HON), 29 p.; 7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 28 p.; 8. Todd Waters (AUS, HUS), 26 p.; 9. Tyla Rattray (RSA, KAW), 26 p.; 10. David Philippaerts (ITA, YAM), 20 p.

Πήρε φόρα ο J.Herlings στην ΜΧ2 και ποιος θα τον σταματήσει τώρα!

 

Κατηγορία ΜΧ2
Ο αγώνας της Ταϊλάνδης ήταν ακόμα μια εύκολη επικράτηση του Jeffrey Herlings που έδειξε μάλιστα ότι έχει ανεβάσει ρυθμούς από τον πρώτο αγώνα, οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό και τα δύο σκέλη. Με καπαρωμένη την πρώτη θέση οι υπόλοιποι οδηγοί έδωσαν μάχη για την δεύτερη όπου ο ομόσταυλος του Herlings στην Red Bull ΚΤΜ Paul Jonass(3-2) κατάφερε να επικρατήσει στην ισοβαθμία με τον Dylan Ferrandis έχοντας καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος. Ο Ferrandis(2-3) ισοβάθμησε με τον Jonass στο GP όχι όμως και στην βαθμολογία που πέρασε στην δεύτερη θέση μετά την άσχημη και ευτυχώς χωρίς τραυματισμό πτώση του Julien Lieber στο πρώτο σκέλος. Τον Lieber στην βαθμολογία πέρασε και ο Jonass αλλά ο Ελβετός κατάφερε να μην απολέσει άλλες θέσεις με την τρίτη θέση που κατέλαβε στο δεύτερο σκέλος. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Tim Gajser με μια τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος και μια πτώση με εγκατάλειψη στο δεύτερο ξεκινώντας άσχημα την χρονιά. Αντίθετα ο Thomas Convington είχε καλές εκκινήσεις και κρατήθηκε στις πρώτες θέσεις για να πάρει την τέταρτη θέση στο GP, μπροστά από τον πέμπτο Valentin Guilod(6-6) και τον έκτο Mel Pockock(8-7), δύο οδηγών που ανέκαμψαν από μέτριες εκκινήσεις και στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα Ταϊλάνδης MX2: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 40 p.; 3. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 40 p.; 4. Thomas Covington (USA, KAW), 32 p.; 5. Valentin Guillod (SUI, YAM), 30 p.; 6. Mel Pocock (GBR, KAW), 27 p.; 7. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 25 p.; 8. Petar Petrov (BUL, KTM), 23 p.; 9. Julien Lieber (BEL, YAM), 20 p.; 10. Brian Bogers (NED, KTM), 20 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Clement Desalle (BEL, SUZ), 88
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 79
3. Maximilian Nagl (GER, HUS), 78
4. Ryan Villopoto (USA, KAW), 70
5. Romain Febvre (FRA, YAM), 67
6. Gautier Paulin (FRA, HON), 67
7. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 55
8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 45
9. Todd Waters (AUS, HUS), 40
10. Shaun Simpson (GBR, KTM), 38

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 100
2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 78
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 70
4. Julien Lieber (BEL, YAM), 62
5. Valentin Guillod (SUI, YAM), 58
6. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 56
7. Thomas Covington (USA, KAW), 53
8. Tim Gajser (SLO, HON), 52
9. Petar Petrov (BUL, KTM), 41
10. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38

Επόμενος αγώνας 29/03/15 Neuquen Αργεντινή.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...