ΑΜΑ/FIM SX – E.Tomac και J.Bogle φέρνουν διπλή νίκη στην Honda

O δωδέκατος γύρος του AMA/FIM Supercross 2015 στο Detroit έφερε την απάντηση που ζητούσε η Honda στην κυριαρχία των προηγούμενων αγώνων της ΚΤΜ. Ο Eli Tomac πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Justin Bogle κατάφερε να ανεβάσει την Honda του στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 250 Ανατολής. 

Κατηγορία 450
Μπορεί στον αγώνα να μην κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey και η Honda να έσπασε το νικηφόρο σερί της ΚΤΜ, όμως για ακόμα έναν αγώνα ο Dungey κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμά από τον δεύτερο του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί ο Trey Canard πίεσε για ακόμα μια φορά παραπάνω τα πράγματα στην προκριματική του σειρά με αποτέλεσμα να πέσει και να πάρει μαζί του και τον Jake Weimer. Οι δύο οδηγοί έφυγαν για το νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Canard έχει σπασμένο χέρι κάτι που βάζει τέλος στην φετινή διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στον αγώνα τώρα ο Andrew Short ήταν αυτός που πήρε την πρωτοπορία του αγώνα με τους Dungey, Davi Millsaps και Tomac να ακολουθούν. Σύντομα ο Dungey έκανε την κίνηση του στον Short αλλά δεν άργησαν να κάνουν το ίδιο και οι Millsaps και Tomac. Στον δέκατο γύρο ο Tomac αποφάσισε να επιτεθεί για την νίκη, καταφέρνοντας να περάσει τον Dungey για την πρωτοπορία.

O Eli Tomac είναι ο μοναδικός αναβάτης που μπορεί μαθηματικά να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο από τον Ryan Dungey.

 

O Dungey αρχικά έδειξε ότι είχε διάθεση για μάχη όμως παρέμεινε ψύχραιμος καταλαβαίνοντας ότι και με την δεύτερη θέση είναι ουσιαστικά κερδισμένος. Τον αγώνα κέρδισε ο Tomac που τώρα είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Dungey για τον φετινό τίτλο όμως όπως είπαμε ο Dungey γνωρίζει ότι είναι 77 βαθμούς μπροστά από τον Tomac και για αυτό η δεύτερη θέση στον αγώνα ήταν αρκετή για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μετά από σχετικά καλή εκκίνηση ο Cole Seely κατάφερε να βρεθεί μπροστά και να πάρει την τρίτη θέση με τον Chad Reed να τον ακολουθεί στην τέταρτη θέση και τον Millsaps να τερματίζει τελικά πέμπτος μετά την πολύ καλή του εκκίνηση. Όμορφο αγώνα πραγματοποίησε ο Josh Grant ξεκινώντας από την δωδέκατη θέση και τερματίζοντας στην έκτη.

Αποτελέσματα Detroit, 450
1. Eli Tomac (HON)
2. Ryan Dungey (KTM)
3. Cole Seely (HON)
4. Chad Reed (KAW)
5. David Millsaps (KAW)
6. Joshua Grant (KAW)
7. Broc Tickle (SUZ)
8. Blake Baggett (SUZ)
9. Andrew Short (KTM)
10. Justin Brayton (KTM)

O J.Bogle θέλει κάτι παραπάνω από νίκες στους τρεις αγώνες της κατηγορίας που απομένουν για να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα. Στο Detroit έγινε μια καλή αρχή.

 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Από την αρχή της σεζόν ο περσινός πρωταθλητής Justin Bogle έψαχνε αυτή την νίκη και ήρθε την κατάλληλη στιγμή γιατί αν κέρδιζε ξανά ο Marvin Musquin μετά τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Bogle πήρε την εκκίνηση και οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό σε αυτήν, κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη. Αντίθετα ο Marvin Musquin είχε την πρώτη του φετινή κακή εκκίνηση και έπρεπε από την έκτη θέση να βρει τον δρόμο για την πρώτη τριάδα. Με την βοήθεια μερικών πτώσεων αλλά και με τον ζήλο του, ο Γάλλος κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση στον όγδοο γύρο και να τερματίσει σε αυτήν στο τέλος του αγώνα. Την σημαία της ιστορικής ομάδας Pro Circuit Kawasaki κράτησε όσο ψηλά μπορούσε ο Joe Savatgy ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο ομόσταυλος του Arnaud Tonus επέστρεψε στην Ευρώπη για εξετάσεις αντιμετωπίζοντας προβλήματα υπογλυκαιμίας, συνεχίζοντας τον φετινό αποδεκατισμό της ομάδας. Μετά τον καταστροφικό του προηγούμενο αγώνα που δεν κατάφερε να προκριθεί, ο Jeremy Martin  θα περίμενε κανείς να επιτεθεί για την νίκη. Η κακή του εκκίνηση και ίσως κάποιοι τραυματισμοί που έχει μαζέψει την φετινή σεζόν τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Anthony Rodriquez ενώ τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του πέτυχε ο Colt Nichols.

Αποτελέσματα Detroit, 250 Ανατολής
1. Justin Bogle (HON)
2. Marvin Musquin (KTM)
3. Joey Savatgy (KAW)
4. Jeremy Martin (YAM)
5. Anthony Rodriguez (YAM)
6. Colt Nichols (HON)
7. Kyle Cunningham (HON)
8. Mitchell Oldenburg (YAM)
9. James Decotis (HON)
10. Jace Owen (HON)

Διπλή νίκη για την Geico Honda στο Detroit.

 

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey (KTM) , 271
2. Trey Canard (HON) , 204
3. Eli Tomac (HON) , 194
4. Cole Seely (HON) , 180
5. Chad Reed (KAW) , 170
6. Ken Roczen (SUZ) , 156
7. Blake Baggett (SUZ) , 154
8. Jason Anderson (HUS) , 145
9. Andrew Short (KTM) , 136
10. Broc Tickle (SUZ) , 134

250 Ανατολής
1. Marvin Musquin (KTM) , 144
2. Justin Bogle (HON) , 131
3. Jeremy Martin (YAM) , 103
4. Joey Savatgy (KAW) , 93
5. Rj Hampshire (HON) , 84
6. James Decotis (HON) , 69
7. Anthony Rodriguez (YAM) , 68
8. Kyle Peters (HON) , 65
9. Martin Davalos (HUS) , 63
10. Vince Friese (HON) , 58

Επόμενος αγώνας 28/03/15 St.Louis MO.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...