5ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2015, Πύργος – Νέα τροπή στο πρωτάθλημα

Στις δύο κύριες κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 είχαμε νέα τροπή μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν στον πέμπτο αγώνα του θεσμού στον Πύργο. Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής αποχαιρέτισε το πρωτάθλημα για να κυνηγήσει το όνειρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενώ στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης κυριάρχησε στον αγώνα, και ήρθε πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου μετά τον τραυματισμό του Γιώργου Αρβανίτη.  

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Morocross συνεχίστηκε στην πίστα του Πύργου με το σωματείο ΔΙΑΘΛΗΣΗ να αναλαμβάνει την διοργάνωση του πέμπτου αγώνα του θεσμού. Και σε αυτόν τον αγώνα υπήρχαν προβλήματα στο πρόγραμμα του Σαββάτου με καθυστερήσεις κυρίως λόγω της σκόνης και αλλαγές στο πρόγραμμα που όμως αξίζει να αναφέρουμε έγιναν σε συνεννόηση με τους αγωνιζόμενους. Οι διοργανωτές κατάφεραν την Κυριακή να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την σκόνη και να πραγματοποιηθούν σε γενικές γραμμές όμορφοι αγώνες ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά τους αρκετούς τραυματισμούς το πρόγραμμα κύλησε κανονικά χωρίς καθυστερήσεις. Οι 81 συμμετέχοντες και οι αρκετοί θεατές που βρέθηκαν στην πίστα του Πύργου απόλαυσαν αγώνες με δυνατές συγκινήσεις και αρκετό θέαμα σε μια πίστα όπου η ΔΙΑΘΛΗΣΗ με τον μεγάλο χορηγό και ιδιοκτήτη της πίστας Κώστα Παναγιωτόπουλο έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό.

IMG_9383

Κατηγορία ΜΧ1
Η υπόθεση Παναγιώτης Κουζής για την κατηγορία τελείωσε στον Πύργο αφού το φετινό πρόγραμμα και στόχος του πολυπρωταθλητή Ελλάδος ήταν κυρίως  η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP. Οι δύο τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος συμπίπτουν με τους δύο πρώτους αγώνες(από τους έξι συνολικά) που τον έχει δεχτεί η διοργανώτρια Youthstream στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP και δυστυχώς δεν βρέθηκε λύση από την ελληνική ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ για να μπορέσει ο Κουζής να ακολουθήσει και τους δύο θεσμούς. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος των 18 εβδομάδων και διάφορα σημαντικά events που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο στην χώρα μας στάθηκαν εμπόδιο στην εύρεση ικανοποιητικής λύσης. Είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αφήνει όλους δυσαρεστημένους ακόμα και την ΑΜΟΤΟΕ, αφού ο καλύτερος αθλητής του πρωταθλήματος δεν θα ολοκληρώσει τις διοργανώσεις της.

IMG_9750

Αποχαιρετήρια νίκη του Π.Κουζή στον Πύργο.

 

Ο Κουζής αποχαιρέτισε το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας ακόμα μια διπλή νίκη. Στο πρώτο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση και χρειάστηκαν τρεις γύροι για να περάσει τον πρωτοπόρο του αγώνα Άρη Τσαρνά. Από εκεί και μετά δεν “ζορίστηκε” να οδηγήσει στην πρώτη θέση και να πάρει το σκέλος αφού και ο μεγάλος του αντίπαλος φέτος Δημήτρης Κοντολέτας καθυστέρησε να περάσει στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής ήθελε μια καλή εκκίνηση γιατί η πίστα όπως δήλωσε είχε δυσκολέψει και δεν υπήρχαν πολλές γρήγορες γραμμές. Κατάφερε να στρίψει πρώτος μετά την εκκίνηση και παρά την πίεση του Κοντολέτα που τον ακολουθούσε από κοντά στην δεύτερη θέση, κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει σχετικά άνετα. Οι δύο πρώτες θέσεις, μετά την Πτολεμαΐδα και την επικράτηση του Filip Thuresson, επανέφεραν στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον Κουζή(1-1) με δεύτερο τον Κοντολέτα(2-2). Δίνοντας για ακόμα ένα αγώνα σκληρές μάχες ο Κυριάκος Κόττης(4-3) ανταμοίφθηκε αυτήν την φορά με το πρώτο του φετινό βάθρο. Παίρνοντας την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και δίνοντας όμορφες μάχες και στα δύο σκέλη με τους Γιώργο Ηλιόπουλο και Δημήτρη Βαγγελάκο, ο Κόττης(4-3) κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ηλιόπουλος(6-4) πληρώνοντας ένα λάθος στο πρώτο σκέλος στην μάχη του με τον Κόττη ενώ στο δεύτερο ήταν πιο συγκρατημένος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος(5-5) έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά το κακό ξεκίνημα του στους πρώτους αγώνες και μπήκε και αυτός στην μάχη της τρίτης θέσης. Στο δεύτερο σκέλος όμως στην προσπάθεια του να περάσει τον Κόττη, έκανε ένα λάθος που τον ανάγκασε να βγάλει τα γυαλιά του και να χάσει την τέταρτη θέση στους τελευταίους γύρους από τον Ηλιόπουλο. Η πέμπτη θέση της ημέρας πήγε στον Βαγγελάκο ενώ η έκτη πήγε στον Δημήτρη Μπαξεβάνη(7-6) που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες μάχες και ανταγωνισμούς. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Άρης Τσαρνάς που τερμάτισε τρίτος στο πρώτο σκέλος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο μετά από πτώση και τραυματισμό, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Κατηγορία ΜΧ2
Χωρίς αμφιβολία οι αγώνες της κατηγορίας ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι στον Πύργο και όχι άδικα αφού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Αρβανίτης και ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης χρειαζόντουσαν την νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Αρβανίτης οδήγησε για άλλη μια φορά δυνατά από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία και βάζοντας τον πήχη ψηλά από το πρωινό ζέσταμα της Κυριακής. Συνέχισε μπαίνοντας μπροστά από νωρίς στο πρώτο σκέλος, όμως ο Τουρατζίδης ήταν εκεί. Τον ακολούθησε στο δαιμονισμένο ρυθμό και τον κέρδισε στην αντοχή αφού ο Τουρατζίδης μπόρεσε να κρατηθεί και να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό έχοντας περισσότερη διάρκεια. Στο δεύτερο σκέλος ο Τουρατζίδης αποφάσισε να δώσει αυτός τον ρυθμό, πήρε μια εντυπωσιακή εκκίνηση και οδήγησε δυνατά από τους πρώτους γύρους. Ο Αρβανίτης τον ακολούθησε όμως έκανε ένα λάθος νωρίς, στους πρώτους γύρους χάνοντας αρκετές θέσεις. Από εκεί και μετά ο Τουρατζίδης(1-1) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας ανεβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στην κορυφή της βαθμολογίας.

2015 pyrgos panellinio (321)

Ο Γ.Τουρατζίδης δύσκολα θα χάσει και τον φετινό τίτλο της ΜΧ2.

 

Δυστυχώς ο Αρβανίτης(2-0) είχε και άλλες πτώσεις στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί, με αποτέλεσμα στην τελευταία να χτυπήσει άσχημα και να αποχωρήσει από την πίστα με το ασθενοφόρο. Με αυτόν τον τρόπο τελείωσε άδοξα η όμορφη μάχη για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος αφού ο τραυματισμός του Αρβανίτη είναι ικανός να τον αφήσει εκτός και στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος. Με τον Αρβανίτη εκτός, η μάχη της τρίτη θέσης έγινε μάχη για την δεύτερη θέση του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος από νωρίς στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας αλλά προς το τέλος του αγώνα ένοιωσε την πίεση του Γιάννη Μόσιου χωρίς όμως οι δύο οδηγοί να αλλάξουν θέσεις. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Μόσιος με τον Παπίλα αλλά αυτή τη φορά και τον Αλέξανδρο Γεωργαντά βρέθηκαν να μάχονται για το βάθρο του αγώνα. Μια πτώση του Μόσιου στην αρχή τον κράτησε πίσω για να επανέλθει στην μάχη στους τελευταίους γύρους και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα λίγο πριν πέσει η καρό σημαία. Στο τέλος του σκέλους ο Παπίλας(3-2) ξεκαθάρισε την δεύτερη θέση ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Γεωργαντά(6-3) να καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο. Κοντά στην μάχη της πρώτης τριάδας ήταν και στα δύο σκέλη ο Νίκος Λυρίου(5-4) χωρίς όμως να καταφέρει να εμπλακεί ποτέ σε αυτή. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση της ημέρας μπροστά από τον  Στάθη Φυσέκη(7-5) που κατέλαβε στην πέμπτη θέση του αγώνα με σταθερή απόδοση και καλές εκκινήσεις. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Αναστάσιος Γιόχαν Διονυσίου(9-7) σε μια από τις λιγοστές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

5os panellinio Pyrgos (564)

Ο Ν.Δεμερδεσλής πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧ2Τ.

 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Η πτώση στο πρώτο σκέλος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Φραγκίσκου Ζούνη έφερε μεγάλες μάχες για την πρώτη θέση της υποκατηγορίας ΜΧ2Τ. Ειδικά στο δεύτερο σκέλος όπου όλοι οι συμμετέχοντες στην κατηγορία βρέθηκαν μαζί(πλην του Ζούνη) και διεκδίκησαν την θέση τους στο βάθρο σε μια καθαρά μεταξύ τους “κόντρα”. Την πρώτη του νίκη στην κατηγορία πέτυχε ο Νίκος Δεμερδεσλής(1-3) πραγματοποιώντας ένα σταθερό και έξυπνο αγώνα για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, με δεύτερο τον Δημήτρη Τουρατζίδη(2-2) που οδήγησε δυνατά, δείχνοντας ότι δεν τον έχει επηρεάσει ο τραυματισμός του στο δάχτυλο από τον αγώνα της Πτολεμαΐδας.  Η τρίτη θέση πήγε στον Ζούνη(4-1) χάνοντας την πρώτη θέση  μετά από πολύ καιρό, πραγματοποίησε όμως ένα εξαιρετικό δεύτερο σκέλος τερματίζοντας στην έκτη θέση της ΜΧ2! Τέταρτος τερμάτισε στον αγώνα ο Φώτης Κόλλιας(3-4) αντιμετωπίζοντας κάποια μικρά προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Κουμερτάς(5-0) στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα motocross.

5os panellinio Pyrgos (487)

Ο Ν.Σωτηρόπουλος ήθελε την νίκη στην ΟΡΕΝ όσο κανένας άλλος.

 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο αγώνα της ΟΡΕΝ πέτυχε ο Νίκος Σωτηρόπουλος(1-1) και μάλιστα στον αγώνα κοντά στην πόλη του την Αμαλιάδα.  Για να πάρει την νίκη όμως έπρεπε να κρατήσει πίσω του και στα δύο σκέλη τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σταμάτη Δημολιάνη(2-2). Η δεύτερη θέση της ημέρας του Δημολιάνη ήταν αρκετή για να τον φέρει ξανά μόνο του στην κορυφή της βαθμολογίας. Τρίτος και στα δύο σκέλη ήταν ο Χρήστος Τομαράς(3-3) που αντίθετα έμεινε πίσω από τον Δημολιάνη στην διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος. Η τέταρτη θέση πήγε στον Κων/νο Παπαδόπουλο(5-4), με πέμπτο τον Φίλιππο Γιακουμάκη(4-6) και έκτο τον Βασίλη Μπαμπά(6-5).

IMG_9933

Νίκη και κορυφή στην βαθμολογία για πρώτη φορά φέτος για τον Γ.Καπέλη.

 

Κατηγορία Quad
Μετ’ εμποδίων ήρθε η πρώτη φετινή νίκη του περσινού πρωταθλητή Γιώργου Καπέλη(1-1) όταν το Σάββατο αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα που ήταν ικανό να τον αφήσει εκτός αγώνα. Την τελευταία στιγμή κατάφερε να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του και να κερδίσει το πρώτο σκέλος του Σαββάτου επικρατώντας άνετα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Κων/νου Ντούζου. Στο δεύτερο σκέλος ο Ντούζος εμφανίστηκε πιο δυνατός αλλά και πάλι ο Καπέλης κατάφερε να κερδίσει. Πρώτος στην κατηγορία ο Καπέλης(1-1) με δεύτερο τον Ντούζο(2-2) και τρίτο τον Αλέκο Κατσινέλη(4-3) που οδήγησε δυνατά και στα δύο σκέλη για να ανέβει στο βάθρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ζαχαρίας Χριστόπουλος(5-4), Δημήτρης Κρυσταλογίαννης(6-6) και Θρασύβουλος Κοντιάς(7-7). Η νίκη του Καπέλη τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς μπροστά από τον Ντούζο ενώ άτυχος ήταν ο τρίτος της βαθμολογικής κατάταξης Σπύρος Μπίρλης(3-0) με πτώση και εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 20-21/6/15 Γιαννιτσά.

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος – Πάνος Γιαλιτάκης

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...