AMA MX – Απρόσμενη νίκη για τον R.Dungey(video)

Την πρώτη του φετινή νίκη κατέκτησε ο Ryan Dungey στο Thunder Valley για τον τρίτο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2015. Η πτώση και εγκατάλειψη του Eli Tomac έφερε τον Dungey στην πρώτη θέση ενός δύσκολου αγώνα. Ο Jeremy Martin επέστρεψε στις νίκες αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας στα 250.

Κατηγορία 450
Στο Thunder Valley επικράτησαν δύσκολες συνθήκες με την πίστα να έχει πολλά ακανόνιστα λούκια και σαμάρια κάνοντας την ζωή των αγωνιζομένων εξαιρετικά δύσκολη.  Οι πτώσεις ήταν συνηθισμένη εικόνα, μια εικόνα που δεν έλειψε και από τους πρωτοπόρους των δύο βαθμολογιών. Στα 450 ο Eli Tomac κυριάρχησε σε ακόμα ένα φετινό σκέλος στην αρχή του αγώνα και το ίδιο θα έκανε και στο δεύτερο σκέλος αν δεν είχε μια άσχημη πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με τραυματισμό στον δεξιό καρπό. Η νίκη του Dungey παρόλα αυτά δεν ήρθε εύκολα.

Ο R.Dungey πρόταξε την εμπειρία και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Στο πρώτο σκέλος δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή του εκκίνηση κάνοντας ένα λάθος που τον έριξε στη έκτη θέση και έδωσε μάχη στο τέλος με τον Ken Roczen για την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος μετά την πτώση του Tomac ο Dungey έπρεπε να περάσει ξανά τον Roczen για να πάρει τον αγώνα κάτι που κατάφερε να το πραγματοποιήσει στους τελευταίους γύρους.  Έτσι η πρώτη θέση πήγε στον Dungey που ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας με δεύτερο τον Roczen που φαίνεται να ξεπερνάει το πρόβλημα με τον ώμο του. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Blake Baggett(4-3) ανεβαίνοντας στην πρώτη πετνάδα μετά από κακές εκκινήσεις, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του βάθρου. Ιδιαίτερα μαχητικός και ο Broc Tickle(5-5) κέρδισε πολλές μάχες για να πάρει την τέταρτη θέση της ημέρας. Μετά το κακό του φετινό ξεκίνημα ο Cole Seely(8-4) αρχίζει και βρίσκει τον δρόμο του στην πρώτη πεντάδα ενώ ο Justin Barcia(7-6) δεν μπόρεσε να επαναλάβει το βάθρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Αποτελέσματα Thunder Valley, 450
1. Ryan Dungey 2-1
2. Ken Roczen 3-2
3. Blake Baggett 4-3
4. Broc Tickle 5-5
5. Cole Seely 8-4
6. Justin Barcia 7-6
7. Eli Tomac 1-33
8. Christophe Pourcel 11-7
9. Phil Nicoletti 10-9
10. Justin Brayton 9-10

Κατηγορία 250
Ανατροπές είχαμε και στην μικρή κατηγορία με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Marvin Musquin να έχει μια άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος και να χάνει το σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα που είχε δημιουργήσει μετά τις ατυχίες του Jeremy Martin  στο Glen Helen. Από την άλλη ο Martin έκανε αυτό που ήξερε καλά στον αγώνα, πήρε τις δύο εκκινήσεις και διέπρεψε στην δύσκολη πίστα κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. O Musquin ανασυγκροτήθηκε μετά την 14η θέση του πρώτου σκέλους και πήρε την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος, χάνοντας όμως την πρωτοπορία στην βαθμολογία από τον J.Martin.

Όσο η πίστα δυσκολεύει τόσο ο J.Martin διαπρέπει.

 

Κερδίζοντας πολλές μάχες ο Zach Osborne(2-3) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα ενώ επίσης μετά από σκληρές μάχες ο Adam Cianciarulo(5-4) βρέθηκε στην τρίτη θέση στο τέλος της ημέρας. Ο Jesy Nelson(3-7) δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του με την τέταρτη θέση μια και δεν ήταν στην μέρα του, με τον Christian Craig(4-6) να κλέβει τις εντυπώσεις αντικαταστώντας τον Justin Bogle στην Geico Honda. O Craig πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και μετά από αρκετό καιρό απραξίας τερμάτισε στην πέμπτη θέση του αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jordan Smith(6-5) περνώντας αθόρυβα κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα Thunder Valley, 250
1. Jeremy Martin 1-1
2. Zach Osborne 2-3
3. Adam Cianciarulo 5-4
4. Jessy Nelson 3-7
5. Christian Craig 4-6
6. Jordan Smith 6-5
7. Marvin Musquin 14-2
8. RJ Hampshire 9-10
9. Aaron Plessinger 13-8
10. Shane McElrath 12-9

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey | 128
2. Eli Tomac | 125
3. Blake Baggett | 99
4. Ken Roczen | 93
5. Justin Barcia | 87
6. Weston Peick | 79
7. Broc Tickle | 75
8. Jason Anderson | 72
9. Christophe Pourcel | 72
10. Phil Nicoletti | 53

Επόμενος αγώνας 06/06/16 Blountville ΙΝ.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

 

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...