MXGP – Πρώτες νίκες για G.Coldenhoff και M.Anstie(video)

Φέτος είναι η χρονιά των “rookies” στην μεγάλη κατηγορία και μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Romain Febvre, ο Glenn Coldenhoff ήρθε να πάρει την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2015 στην Λετονία. Στην ΜΧ2 ο Max Anstie κατάφερε να επικρατήσει και στα δύο σκέλη κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη του φετινή νίκη. 

Κατηγορία MXGP
Όλοι περίμεναν να δουν ποιος θα έσπαγε την απόλυτη κυριαρχία του Romain Febvre στους τελευταίους αγώνες. Σίγουρα κάπου και το λάθος καραδοκούσε αλλά ποιος θα ήταν εκεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Κανείς όμως δεν θα περίμενε τον επίσης “rookie” του φετινού πρωταθλήματος Glenn Coldenhoff να κερδίσει έναν από τους επόμενους αγώνες και δικαίως αφού ο Ολλανδός δεν είχε δείξει σημάδια για κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Μια και αναφέραμε το Ολλανδός να τονίσουμε ότι σε όλες τις κατηγορίες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις κατηγορίες του MXGP που διεξήχθησαν το διήμερο, οι Ολλανδοί είχαν την τιμητική τους. Στον αγώνα τώρα το λάθος που αναφέραμε πιο πάνω συνέβη στον Febvre στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους με πτώση στην πρώτη στροφή και καθυστέρηση να βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα του. Κατάφερε παρόλα αυτά  να τερματίσει στο τέλος του σκέλους στην όγδοη θέση.

ColdenhoffSat_MXGP_12_LV_2015

Η φρουρά αλλάζει στην μεγάλη κατηγορία, οι νεοφερμένοι από την ΜΧ2 κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Μπροστά, από την εκκίνηση έφυγε ο Coldenhoff με τον Kevin Strijbos να τον ακολουθεί. Πιο πίσω ο Antnio Cairoli έδινε την μάχη της τρίτης θέσης με τον Gautier Paulin ενώ καραδοκούσαν οι Dean Ferris, Shaun Simpson και Jose Butron. Στους τελευταίους γύρους ο Strijbos έκανε την επίθεση του στον Coldenhoff χωρίς επιτυχία, με τον Ολλανδό  να κερδίζει το πρώτο του σκέλος στην μεγάλη κατηγορία. Στο δεύτερο σκέλος ο Coldenhoff πήρε πάλι την εκκίνηση αλλά αυτή τη φορά ο Febvre ήταν εκεί για να πάρει την πρωτοπορία και τελικά το σκέλος. Ο Coldenhoff(1-2) έδωσε σκληρή μάχη σε ολόκληρο σχεδόν το σκέλος με τον Paulin, καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση που του έδωσε αυτόματα και την πρώτη θέση στο GP. Με τερματισμούς 3-3 ο Paulin πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα με τρίτο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Febvre(8-1) που μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Strijbos(2-6) ενώ στην πέμπτη, ο περσινός πρωταθλητής Cairoli(4-4) που αγωνίζεται ακόμα με πρόβλημα στο χέρι από την πτώση του στην Maggiora. Η επιστροφή του Steven Frossard(6-8) σε εργοστασιακή ομάδα τον έφερε άμεσα στην πρώτη εξάδα, για πρώτη φορά φέτος.

Αποτελέσματα Kegums, MXGP: 1. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 47  2. Gautier Paulin (FRA, HON), 40 p.; 3. Romain Febvre (FRA, YAM), 38 p.; 4. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 37 p.; 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 36 p.; 6. Steven Frossard (FRA, KAW), 28 p.; 7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 28 p.; 8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 26 p.; 9. Filip Bengtsson (SWE, HON), 22 p.; 10. Dean Ferris (AUS, HUS), 20 p.

Κατηγορία ΜΧ2
Για ακόμα ένα αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings δεν συμμετείχε στον αγώνα λόγω του τραυματισμού στον προηγούμενο αγώνα στην Σουηδία. Αν και ο δρόμος άνοιξε για τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Tim Gaijser να μειώσει σημαντικά τους 78 βαθμούς διαφοράς από την κορυφή, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει την μέγιστη συγκομιδή βαθμών. Με τον Gajser να πέφτει στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση ο τοπικός Pauls Jonnas πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα με τον Max Anstie πίσω του. Στους τελευταίους γύρους ο Anstie έκανε την επίθεση του για την πρώτη θέση την οποία πήρε και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό.

ANSTIE_GP12_PH_1065

Ο M.Anstie έπρεπε φέτος να κερδίσει και τα δύο σκέλη για να πάρει την πρώτη του νίκη. Βρέθηκε πολλές φορές κοντά αλλά πάντα δεν ήταν αρκετό.

Στο δεύτερο σκέλος ο Anstie(1-1) έφυγε από την αρχή μπροστά κερδίζοντας άνετα το σκέλος και τελικά τον πρώτο του φετινό αγώνα. Δεύτερος στον αγώνα μπροστά στους συμπατριώτες του τερμάτισε ο Jonnas(2-2) ένα καλό αποτέλεσμα για αυτόν μετά τις τελευταίες του φτωχές εμφανίσεις. Το πρώτο βάθρο στην καριέρα του πέτυχε ο Harri Kullas(5-3) τερματίζοντας στην τρίτη θέση σε μια από τις λίγες φετινές του συμμετοχές, αντικαταστώντας τον τραυματία Aleksandr Tonkov. Με καλές εκκινήσεις και καλούς τερματισμούς ο Jeremy Seewer(4-5) πήρε την τέταρτη θέση αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον Gajser(7-4) που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια μετά το λάθος του στο πρώτο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε “ο αντικαταστάτης” του Herlings, Davi Pootjes(3-11) που εντυπωσίασε με την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος και ήταν ένας από του πολλούς Ολλανδούς που διακρίθηκαν στους αγώνες της Λετονίας.

Αποτελέσματα Kegums, MX2: 1. Max Anstie (GBR, KAW), 50  2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 44 p.; 3. Harri Kullas (FIN, HUS), 36 p.; 4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 34 p.; 5. Tim Gajser (SLO, HON), 32 p.; 6. Davy Pootjes (NED, KTM), 30 p.; 7. Jordi Tixier (FRA, KAW), 28 p.; 8. Brian Bogers (NED, KTM), 26 p.; 9. Ben Watson (GBR, KTM), 20 p.; 10. Thomas Covington (USA, KAW), 19 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 457
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 416
3. Gautier Paulin (FRA, HON), 391
4. Maximilian Nagl (GER, HUS), 360
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 345
6. Clement Desalle (BEL, SUZ), 291
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 276
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 260
9. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 243
10. Todd Waters (AUS, HUS), 242

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 423
2. Tim Gajser (SLO, HON), 377
3. Valentin Guillod (SUI, YAM), 352
4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 351
5. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 345
6. Jordi Tixier (FRA, KAW), 334
7. Max Anstie (GBR, KAW), 312
8. Julien Lieber (BEL, YAM), 278
9. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 256
10. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 205

Επόμενος αγώνας 26/07/15 Loket Τσεχία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...