MXGP – Ο Τ.Gajser έγραψε ιστορία στο Κατάρ(video)

Gajser_MXGP_1_QAT_2016Στην ηλικία των 19 ετών ο Tim Gajser έγινε ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την κατηγορία MXGP στην ιστορία του αθλήματος, επικρατώντας και στα δύο σκέλη του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings ήταν ο νικητής του αγώνα πετυχαίνοντας και αυτός διπλή νίκη. 

Κατηγορία MXGP
Είναι σύνηθες το γεγονός ότι οι αναβάτες που έρχονται από την μικρή κατηγορία στην μεγάλη, παρουσιάζουν αρχικά μεγάλη ταχύτητα και εξαίρεση δεν έγινε στην περίπτωση του Tim Gajser. O παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς έδειξε να τα καταφέρνει καλύτερα στην δύσκολη πίστα του Κατάρ από τους εμπειρότερους ανταγωνιστές του. Με δύο καλές εκκινήσεις, ο Σλοβένος πέρασε το εμπόδιο του Evgeny Bobryshev στο πρώτο σκέλος και οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στο δεύτερο, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Romain Febvre ήταν όπως όλοι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος, επιφυλακτικός, κάνοντας τις προσπεράσεις που χρειαζόταν την στιγμή που έπρεπε και με τερματισμούς 3-2 πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα.

Gajser_MXGP_1_QAT_2016

O T.Gajser γράφει ιστορία στην νύχτα του Κατάρ.

Ο πιο φορμαρισμένος οδηγός της περιόδου είναι ο Evgeny Bobryshev(2-3) όμως δεν είχε απάντηση στον ρυθμό που επέβαλε ο Gajser αν και βρέθηκε να διεκδικεί την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Ένα λάθος στο δεύτερο σκέλος τον έφερε στο τέλος της ημέρας σε ισοβαθμία με τον Febvre αλλά τελικά στην τρίτη θέση λόγω χειρότερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος.  Καλές εκκινήσεις και για τον Jeremy van Horebeek που κρατήθηκε μπροστά και με τερματισμούς 4-5 πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα αφήνοντας πέμπτο τον Antonio Cairoli(6-4) που ακόμα υποφέρει από τραυματισμούς. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Shaun Simpson(5-7) πετυχαίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα σε αγώνα που δεν έχει άμμο και μάλιστα νωρίς μέσα στην σεζόν κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει.

Αποτελέσματα Κατάρ, MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 50  2. Romain Febvre (FRA, YAM), 42 3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 42 4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 34 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 33 6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 30  7. Tommy Searle (GBR, KAW), 25 8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 25  9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 25  10. Maximilian Nagl (GER, HUS), 24

Κατηγορία ΜΧ2
Όταν ο Jeffrey Herlings είναι καλά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Στο Κατάρ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο πρώτο σκέλος με λίγο χώμα που είχε περάσει μέσα από τα γυαλιά του αλλά έκανε τη επίθεση του στον Dylan Ferrandis που οδηγούσε τον αγώνα και του πήρε την πρωτοπορία και το σκέλος στους τελευταίους γύρους. Στο δεύτερο σκέλος ο Ολλανδός οδήγησε μόνος του από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ξεκινώντας ακόμα μια χρονιά με νίκες. Ο Ferrandis ήρθε στο Κατάρ μετά από μεγάλη αγωνιστική απραξία λόγω τραυματισμού αλλά έδειξε έτοιμος για τον πρώτο αγώνα. Αντιστάθηκε όσο μπορούσε στις ορέξεις του Ηerlings στο πρώτο σκέλος και κρατήθηκε στην δεύτερη θέση στο δεύτερο για την δεύτερη θέση της ημέρας. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Pauls Jonass(3-3) ξεκινώντας καλά την χρονιά. Εκτός καλού εαυτού ήταν ο Jeremy Seewer(4-5) σύμφωνα με την ομάδα του τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας ενώ πέμπτος τερμάτισε ο εντυπωσιακός Brent Van Doninck(8-4) μετά από δύο πολύ κακές εκκινήσεις. Με έκτες θέσεις σε σκέλη και σύνολο ο Petar Petrov ξεκίνησε την φετινή χρονιά από την αρχή με την νέα του ομάδα.

Herlings_MXGP_1_QAT_2016

Ο J.Herlings έδειξε συγκρατημένος στον πρώτο αγώνα και δεν κέρδισε με τις μεγάλες διαφορές που μας είχε συνηθίσει.

Αποτελέσματα Κατάρ, MX2: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50  2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 44  3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 40  4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 34 5. Brent Van doninck (BEL, YAM), 31 6. Petar Petrov (BUL, KAW), 30 7. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 30  8. Samuele Bernardini (ITA, TM), 25  9. Brian Bogers (NED, KTM), 17 10. Jens Getteman (BEL, KTM), 17

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 50
2. Romain Febvre (FRA, YAM), 42
3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 42
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 34
5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 33
6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 30
7. Tommy Searle (GBR, KAW), 25
8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 25
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 25
10. Maximilian Nagl (GER, HUS), 24

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50
2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 44
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 40
4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 34
5. Brent Van doninck (BEL, YAM), 31
6. Petar Petrov (BUL, KAW), 30
7. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 30
8. Samuele Bernardini (ITA, TM), 25
9. Brian Bogers (NED, KTM), 17
10. Jens Getteman (BEL, KTM), 17

Επόμενος αγώνας 06/02/16 Suphan Buri Ταϊλάνδη.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...