ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ Athena Get MD60 Log

Στην αγωνιστική οδήγηση η χρήση χρονομέτρου είναι επιτακτική για την βελτίωση αλλά και την καταγραφή της εξέλιξης των αθλητών. Τα χρονόμετρα όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν την λένε ολόκληρη. Για αυτό η Athena Get έφτιαξε το MD60 Log που συνδυάζει το απόλυτο χρονόμετρο με συσκευή τηλεμετρίας και μπορεί να πει αναλυτικά, όλη την αλήθεια των επιδόσεων σας.

Εδώ και πολλά χρόνια η Athena-Get έχει εστιάσει στις ανάγκες των αγώνων μοτοσυκλέτας παρουσιάζοντας μέσα από την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, προϊόντα που την έχουν καταστήσει σε μια από της κορυφαίες εταιρείες στον χώρο. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και το υψηλής τεχνολογίας χρονόμετρο MD60 Log.

2016 md60 get

Μικρό και πρακτικό πακέτο.

Πως λειτουργεί
Η Athena Get έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο MD60 Log έτσι ώστε να μπορεί να συγκεντρώνει έναν απίστευτο όγκο πληροφοριών και ο μόνος τρόπος για να το πετύχει ήταν μέσω υψηλής τεχνολογίας. Το ειδικό αυτό χρονόμετρο για να μαζέψει πληροφορίες συνεργάζεται με δορυφόρους και μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δίνει τεράστια πλεονεκτήματα και ένα μόνο μειονέκτημα. Στα πλεονεκτήματα εκτός του όγκου δεδομένων που μπορεί να συγκεντρώσει όπως θα δείτε παρακάτω, είναι και το γεγονός ότι ο χρήστης  δεν χρειάζεται να κάνει καμία ενέργεια κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, πατώντας κουμπάκια ή στήνοντας σένσορες στην πίστα. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι δεν δουλεύει σε κλειστούς χώρους γιατί απαιτεί συνεργασία από τουλάχιστον πέντε δορυφόρους για να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Δύο τρόποι επεξεργασίας δεδομένων
Το MD60 Log μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο τρόπους λειτουργίας αναλόγως με τα δεδομένα που θέλει ο χρήστης να επεξεργαστεί. Ο απλός τρόπος είναι το Chrono Mode όπου το MD60 Log καταγράφει γυρολόγια και ενδιάμεσα σπλιτ τα οποίο ο χρήστης μπορεί να τα αναζητήσει μέσα από την συσκευή στο τέλος του κάθε σκέλους. Το δεύτερο είναι το Data Logging όπου συγκεντρώνετε μεγάλος όγκος δεδομένων τον οποίο μπορεί να δει ο χρήστης και να επεξεργαστεί μόνο με το ειδικό πρόγραμμα του MD60 Log σε υπολογιστή.

Λειτουργία Chrono Mode
Αφού ο χρήστης ορίσει με μια απλή διαδικασία μέχρι δέκα ενδιάμεσα σπλιτ στην πίστα και την γραμμή τερματισμού, μπορεί να βάλει σε λειτουργία το Chrono Mode και να ξεκινήσει το σκέλος της προπόνησης του ή του αγώνα του. Στο τέλος μπορεί να αναζητήσει από την συσκευή τα γυρολόγια του ενώ αν κατεβάσει με το ειδικό πρόγραμμα τα δεδομένα μπορεί να δει τα σπλιτ ανά γύρο, την υψηλότερη τελική ταχύτητα ανά γύρο καθώς και τον ιδανικό ταχύτερο γύρο αθροίζοντας τα καλύτερα σπλιτ του σκέλους.

2016 md60 track

Με το MD60 Log μπορείτε να έχετε εκτεταμένη ανάλυση των γυρολογίων σας στις πίστες.

Λειτουργία Data Logging
Με αυτή τη λειτουργία τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά περίπλοκα καθώς ο όγκος των δεδομένων είναι τεράστιος και η ανάλυση που μπορεί να προσφέρει το MD60 Log είναι εντυπωσιακή. Και εδώ ο χρήστης πρέπει να ορίσει με μια απλή διαδικασία μέχρι δέκα ενδιάμεσα σπλιτ στην πίστα και την γραμμή τερματισμού και να βάλει σε λειτουργία το Data Logging. Το MD60 Log μπορεί να αποθηκεύσει τα παρακάτω δεδομένα μέχρι και τέσσερις ώρες λειτουργίας:

  • Σχεδιάγραμμα πίστας
  • Σχεδιάγραμμα πορείας ανά γύρο(γραμμές)
  • Γυρολόγια και σπλιτ ανά γύρο
  • Ταχύτερος γύρος
  • Ιδανικός ταχύτερος γύρος συνδυάζοντας τα ταχύτερα σπλιτ
  • Υψηλότερη τελική ταχύτητα και ταχύτητα σε οποιοδήποτε σημείο της πίστας
  • Υψηλότερη επιτάχυνση και επιτάχυνση σε οποιοδήποτε σημείο της πίστας
  • Συνολική χιλιομετρική απόσταση σκέλους και ανά γύρο
  • Αριθμός συνεργαζόμενων δορυφόρων σε κάθε σημείο της πίστας και σε κάθε γύρο

Συνδέοντας το MD60 Log μετά από κάθε σκέλος ή σκέλη στην λειτουργία Data Logging μπορεί ο χρήστης με ένα ειδικό πρόγραμμα που έρχεται με την συσκευασία να δει και να συγκρύνει σε κλίμακα ή και στο σχεδιάγραμμα της πίστας τα δεδομένα από κάθε γύρο σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες που συνέλεξε το MD60 Log.

2016 md60 chart

Ανάλυση γυρολογίων σε επίπεδο τηλεμετρίας με το ειδικό software φυσικά.

Επίσης το MD60 Log προσφέρει την δυνατότητα να αποθηκεύσει ο χρήστης την σχεδίαση της πίστας(με τα σπλιτ και την γραμμή τερματισμού) και ήδη από το εργοστάσιο η Athena Get έχει περασμένες διάσημες πίστες ανά τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείτε καταγραφή της πίστας(σπλιτ και γραμμής τερματισμού) κάθε φορά από τον χρήστη.

Στην προπόνηση με το MD60 Log
Το MD60 Log μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο τιμόνι λόγω των μικρών του διαστάσεων αλλά και των ειδικών μαξιλαριών(pads) που διαθέτει για τιμόνι με μπαράκι ή χωρίς. Είναι εύκολο στην χρήση και αρκετά ευδιάκριτο με την οθόνη του να περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τον αναβάτη που μπορεί να μην είναι όλες άμεσα αναγνώσιμες αλλά τουλάχιστον το χρονόμετρο μπορεί κάποιος εύκολα να το δει. Επίσης διαθέτει και λειτουργία με φωτισμό για νυχτερινές ή σε χαμηλού φωτισμού καταστάσεις που κυρίως αφορούν τους αγώνες αυτοκινήτων.

IMG_6902

Προσαρμόζεται με ειδικά pads στο κάθε τιμόνι, δεν ενοχλεί και είναι εφικτό να δεις τους χρόνους σου με ευκρίνεια την στιγμή που οδηγείς.

Έχοντας την ευκαιρία να δουλέψουμε σε προπονήσεις με το MD60 Log της Athena Get, μπορούμε να πούμε ότι αφιερώσαμε πολλές ώρες προσπαθώντας να εξοικειωθούμε με τις δυνατότητες του και αυτό ήταν λογικό γιατί δεν είχαμε στα χέρια μας μια τόσο εξειδικευμένη συσκευή καταγραφής χρόνου και τηλεμετρίας στο παρελθόν. Και η δυσκολία δεν ήταν στην χρήση μέσα στην πίστα καθώς μόλις διαβάσεις τις οδηγίες καταλαβαίνεις αμέσως πως μπορείς να συλλέξεις τα δεδομένα που θέλεις. Στην ανάλυση όμως τα πράγματα θέλουν μια εξοικείωση που μόλις όμως την αποκτήσεις πραγματικά μπορείς με ακριβή στοιχεία να δεις πως μπορείς να βελτιώσεις την οδήγηση σου και τους χρόνους σου μέσα στην πίστα.

IMG_6898

Εκτός από τα γυρολόγια και τα σπλιτ που μπορείς να επεξεργαστείς, μπορείς να δεις ξεχωριστά κάθε στροφή ή ευθεία της πίστας τον χρόνο σου σε εκείνο το σημείο, την ταχύτητα σου και την επιτάχυνσή και να την συγκρίνεις με άλλους γύρους έτσι ώστε να ξέρεις ακριβώς που κερδίζεις και που χάνεις. Το MD60 Log μπορεί και καταγράφει την πορεία που ακολούθησες μέσα στην πίστα σε κάθε γύρο δίνοντας σου την απόλυτη εικόνα του γύρου σου και φυσικά την δυνατότητα να την συγκρίνεις με τους υπόλοιπους γύρους έτσι ώστε να επιλέξεις με επαρκή στοιχεία την γρηγορότερη γραμμή σε κάθε σημείο της πίστας.  Μπορείς να απομονόσεις κομμάτια της πίστας και να δεις πόσα μέτρα κέρδισες ή έχασες ακολουθώντας διαφορετικές γραμμές σε διαφορετικούς γύρους, την διαφορά σε χρόνο αλλά και σε επιτάχυνση. Αν χρειάζεσαι γρηγορότερα να δεις τις διαφορές, μπορείς να συγκρίνεις τα δεδομένα των γύρων σου σε μορφή γραφήματος, να απομονόσεις τις διαφορές που εντόπισες στην κλίμακα και να τις δεις ταυτόχρονα το ακριβές σημείο στο σχεδιάγραμμα της πίστας.

IMG_6900

Ίσως όλα τα παραπάνω να ακούγονται πολύπλοκα και στην αρχή ήταν πολύπλοκα και για εμάς, όμως πραγματικά το MD60 Log είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε αγωνιζόμενο σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται. Όχι μόνο τον βοηθά να βελτιώσει τους χρόνους του μέσα στην πίστα αλλά και την τεχνική του καθώς είναι εύκολο να συλλέξει στοιχεία, για πράγματα και καταστάσεις που δοκιμάζει μέσα στην πίστα.

To MD60 Log όπως και όλα τα προϊόντα της Athena Get θα τα βρείτε στην Drakos Engineering, Τροφωνίου 16, Πλ.Αττικής, Αθήνα, τ.κ.104 40 – Τηλ. 210 8251640.

87 More posts in ΤΕST category
Recommended for you
TEST – ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ODI PODIUM RC4 ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ CFT

Τα τελευταία "πολλά" χρόνια οι εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή των τιμονιών για χρήση...