Απασχολεί το Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Κοζάνη

kozani-mamatsiosvΑνακαλύψαμε ένα άρθρο από το διαδίκτυο της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης που επαναφέρει και δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην περιοχή και όχι μόνο.  Είναι κάπως νωρίς για συμπεράσματα όμως έχει ενδιαφέρον το δημοσίευμα.

kozan.gr: Mπλέξαμε τα “μπούτια” μας με τα Κέντρα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

 

Ενώ η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, διερευνά το σενάριο για τη δημιουργία Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σε μια περιοχή, περίπου 150 στρεμμάτων, στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης (πρώην Σκαφίδι), την ίδια στιγμή, ο ίδιος φορέας, με επίσημο έγγραφό τoυ, την 1/7/2016, προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, ενημερώνει για το Ολοκληρωμένο Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και εναλλακτικών μορφών ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των ορυχείων της ΔΕΗ. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο: “Η παρουσιασθείσα πρόταση, που έχει απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτυχε του ενδιαφέροντός σας και ήδη σας έχουμε αποστείλει Σχέδιο Master ΡΙan και ενημερωτικά στοιχεία. Επί του θέματος αυτού θα γίνει νέα συνάντηση, όπως δεσμευθήκατε”. Aπό την άλλη πλευρά, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητικού Τουρισμού, Σταύρος Καμπουρίδης, σε παλαιότερες δηλώσεις του, αφήνει να εννοηθεί ότι στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, μικρότερο μεν σε έκταση, αλλά αντίστοιχων προδιαγραφών με εκείνο των Σερρών, το οποίο και επισκέφτηκε αντιπροσωπεία από την περιοχή μας, τον περασμένο Μάιο.
Σε ό,τι αφορά το ενεδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στα ανενεργά ορυχεία της ΔΕΗ, πληροφορούμαστε, πως, στην περίπτωση που δοθεί σχετική έγκριση από την ΔΕΗ, θα απαιτηθούν ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ στην περίπτωση της Νέας Νικόπολης,επειδή το έργο τελικά δεν θα είναι κάτι “μεγάλο”, όπως αφηνόταν να εννοηθεί, αλλά τελικά μικρό, τα χρήματα θα είναι της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, ενδεχομένως μέσω ενός χρηματοδοτικού εργαλείου, όπως ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης. Πάντως τόσο η περίπτωση της Νέας Νικόπολης, παρουσιάζεται ως προτεραιότητα της Περιφέρειας, όπως αντιστοίχως, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, σε επίσημο έγγγραφο και η περίπτωση των Ορυχείων, ενώ να μην ξεχνάμε πως στο “παιχνίδι” της διεκδίκησης είχε μπει και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, που ζητάει κι αυτός κάτι αντίστοιχο στα Γρεβενά. Με λίγα λόγια, μπλέξαμε τα “μπούτια” μας με τα Κέντρα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.kozan.gr
4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...