MXGP – S.SIMPSON ΚΑΙ J.SEEWER ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Η βροχές που έπληξαν την πίστα της Pangral Pinang της Ινδονησίας δημιούργησαν χαοτικές καταστάσεις αλλάζοντας τα δεδομένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2017 νωρίς από τον δεύτερο κιόλας αγώνα του θεσμού. Ο Shaun Simpson έδειξε στην ΜΧGP ότι ως γνήσιος Βρετανός δεν έχει πρόβλημα με την λάσπη, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος που ήταν και το μοναδικό που πραγματοποιήθηκε στην κατηγορία. Μετά από ένα ολόκληρο και ένα μισό σκέλος λόγω βροχής και έντονης λάσπης στην ΜΧ2, ο Jeremy Seewer κέρδισε τον πρώτο του φετινό αγώνα.

Κατηγορία MXGP
Ο αγώνας της Ινδονησίας είχε προβλήματα από το Σάββατο με καθυστερήσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω λάσπης και βροχών. Η πίστα στο μεγαλύτερο της μέρος δεν είχε προβλήματα όμως σε αυτά που υπήρχε πρόβλημα η κατάσταση ήταν τραγική και οι διοργανωτές αλλά και οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να ξεκολλήσουν τις μοτοσυκλέτες. Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Romain Febvre όμως κόλλησε στην λάσπη και τον πέρασε ο Glenn Coldenhoff που μαζί με τον Clement Desalle έδειχναν να περπατούν καλά στην λάσπη.

Όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες ο S.Smpson ξέρει να κερδίζει.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli δεν είχε καλή εκκίνηση και από την 12η θέση προσπαθούσε να ανέβει θέσεις ενώ αντίθετα ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser είχε πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα. Από την πέμπτη θέση όπου ξεκίνησε ο Shaun Simpson άρχισε να ανεβαίνει θέσεις όσο η πίστα δουλευόταν και τα λούκια γινόντουσαν πιο βαθιά. Μετά τα μισά του σκέλους κατάφερε να περάσει μπροστά και να κάνει διαφορά για να πάρει με αυτόν τον τρόπο την νίκη. Ο Coldenhoff κράτησε την δεύτερη θέση ενώ ο Gajser κόλλησε και αυτός στην λάσπη επιτρέποντας στον Desalle να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα. Εκπληκτικό σε αυτές τις συνθήκες ήταν ότι ο Cairoli που κατάφερε να φτάσει και να τερματίσει στην τέταρτη θέση αλλά και ο Rui Goncalves που ξεκίνησε από την 17η θέση για να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Kevin Strijbos μετά από μέτρια εκκίνηση και σταθερό αγώνα. Μετά την κόκκινη σημαία στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2, λόγω βροχής και δυσκολότερων συνθηκών της πίστας, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας με τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους να αποτελούν και την τελική κατάταξη του αγώνα.

Αποτελέσματα Ινδονησίας, MXGP
1. Shaun Simpson (GBR, YAM), 25
2. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 22
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 20
4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 18
5. Rui Goncalves (POR, HUS), 16
6. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 15
7. Tim Gajser (SLO, HON), 14
8. Tanel Leok (EST, HUS), 13
9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 12
10. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 11

Κατηγορία ΜΧ2
Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους της κατηγορίας πήρε ο Davy Pootjes κρατώντας για τέσσερις γύρους την πρωτοπορία από τους Samuele Bernardini και Pauls Jonass που τον πίεζαν. Στον πέμπτο γύρο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jonass πέρασε στην πρώτη θέση όμως ένα τραγικό λάθος έξι γύρους μετά, τον κόλλησε στην λάσπη της Ινδονησίας χάνοντας πολλές θέσεις. Στην πρωτοπορία του αγώνα βρέθηκε ο Jeremy Seewer μετά από ένα μπαράζ πτώσεων και κολλημάτων πολλών οδηγών στους τελευταίους γύρους, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Seewer πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους όμως ο Bernardini ήταν εξαιρετικός στις δύσκολες συνθήκες της πίστας καταφέρνοντας να πάρει την πρωτοπορία.

Ο J.Seewer πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην κολασμένη Ινδονησία. 

Με την βροχή να πέφτει και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα στον ένατο γύρο. Έτσι τον αγώνα κέρδισε ο Seewer(1-2) με τον Bernardini(8-1) στην δεύτερη θέση έχοντας κερδίσει το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία.  Μεγάλος κερδισμένος του αγώνα ήταν ο Julien Lieber(3-4) όχι γιατί τερμάτισε στην τρίτη θέση του αγώνα, αλλά γιατί ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τον καταστροφικό GP του Jonass(τερμάτισε στην 21η θέση). Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση για τον Thomas Kjer Olsen(6-5) στην τέταρτη θέση με τον Davy Pootjes(2-14) να μένει στην πέμπτη θέση καθώς δεν μπόρεσε στο δεύτερο σκέλος να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου.  Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Ben Watson(9-7) μετά από δύο σταθερής απόδοσης σκέλη.

Αποτελέσματα Ινδονησίας, MX2
1. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 47
2. Samuele Bernardini (ITA, TM), 38
3. Julien Lieber (BEL, KTM), 38
4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 31
5. Davy Pootjes (NED, KTM), 29
6. Ben Watson (GBR, KTM), 26
7. Benoit Paturel (FRA, YAM), 26
8. Brent Van doninck (BEL, YAM), 26
9. Brian Bogers (NED, KTM), 20
10. Adam Sterry (GBR, KAW), 15

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 68
2. Clement Desalle (BEL, KAW), 60
3. Tim Gajser (SLO, HON), 56
4. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 44
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 42
6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 41
7. Gautier Paulin (FRA, HUS), 39
8. Shaun Simpson (GBR, YAM), 36
9. Romain Febvre (FRA, YAM), 34
10. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 34

MX2
1. Julien Lieber (BEL, KTM), 78
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 72
3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 70
4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 67
5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 57
6. Samuele Bernardini (ITA, TM), 54
7. Brent Van doninck (BEL, YAM), 44
8. Michele Cervellin (ITA, HON), 40
9. Davy Pootjes (NED, KTM), 39
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 35

Επόμενος αγώνας 19/2/17 Αργεντινή.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...