AMA/FIM SX – O M.MUSQUIN ΠΕΤΥΧΑΊΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ

Στον δέκατο τέταρτο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2017 ο Marvin Musquin κατάφερε να κερδίσει έναν επεισοδιακό αγώνα για την έκβαση του πρωταθλήματος μετά τα προβλήματα των διεκδικητών της πρώτης θέσης της βαθμολογίας, Eli Tomac και Ryan Dungey. Στα 250 Δύσης που επέστρεψαν μετά το διάλειμμα στα μέσα της σεζόν, ο Aaron Plessinger κατάφερε να πάρει την νίκη.

Κατηγορία 450
Η βροχή που έπεσε λίγο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα των αγώνων, προκάλεσε αναβολές και μετατοπίσεις ωραρίων για να έρθει η πίστα σε μια λειτουργική και θεαματική κατάσταση. Στο τέλος έγινε εξαιρετική δουλειά αλλά το χώμα παρέμεινε μαλακό κάνοντας την πίστα ιδιαίτερα τεχνική με πολλά λούκια και σαμάρια στους Τελικούς αγώνες. Ο Marvin Musquin που θεωρείται από τους πιο τεχνικούς αναβάτες, έφυγε σχετικά καλά στην εκκίνηση και πέρασε στον πρώτο κιόλας γύρο τον Jason Anderson που είχε πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Από εκεί και μετά ο Musquin δεν απειλήθηκε, κερδίζοντας έτσι τον δεύτερο φετινό του αγώνα.

Προβλήματα για τον Eli Tomac με κακές εκκινήσεις πτώσεις αλλά και δυνατές μάχες κυρίως με τον Cooper Webb, τον δυσκόλεψαν αρκετά για να φτάσει στην δεύτερη θέση του αγώνα. Δικαιώθηκε όμως στο τέλος τέλος αφού ισοβάθμησε στην βαθμολογία με τον Ryan Dungey και πήρε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος έχοντας περισσότερες νίκες μέσα στην χρονιά. Ο Anderson κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση ενώ ο Dungey, μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή, από τελευταίος κατάφερε να τερματίσει τέταρτος. Καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα για τους Davi Millspas και Broc Tickle τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Κατηγορία 250΄Δύσης
Την πρώτη του φετινή νίκη πήρε ο Aaron Plessinger περνώντας στους πρώτους γύρους του αγώνα τον Martin Davalos και αντέχοντας στην πίεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Justin Hill. Χωρίς να ρισκάρει την θέση του στην βαθμολογία ο Hill αρκέστηκε στην δεύτερη θέση του αγώνα με τον Michael Oldenburg να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση για την τρίτη θέση. Παρά την καλή του εκκίνηση ο Davalos έμεινε στην τέταρτη θέση ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο πέμπτος Shane McElrath με τον έκτο James Decotis.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 22/4/17 Salt Lake City UT.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...