4ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2017, ΑΡΓΟΣ – ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ

Στον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος 2017 στο Άργος ανάμεσα στις 100 συμμετοχές ήταν και οι γνωστοί Σουηδοί από τον φετινό αγώνα του πανελληνίου στην Πτολεμαϊδα, Eddie Hjortmarker και Jannis Dimtsas που έκλεψαν και πάλι την παράσταση κερδίζοντας και τα τέσσερα σκέλη στις κατηγορίες Expert και OPEN.

Το Νοτίου συνεχίστηκε κρατώντας ψηλά τις συμμετοχές και στον τέταρτο αγώνα του θεσμού στο Άργος, δείχνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα με ότι συμβαίνει στον αντίστοιχο θεσμό στην Βόρεια Ελλάδα που μετά δυσκολίας έχει καταφέρει να ολοκληρώσει έναν αγώνα μέχρι και σήμερα. Νότια, έχουν βρει την συνταγή με πολλά γειτονικά σωματεία να σπεύδουν σε βοήθεια σε κάθε αγώνα και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ο αγώνας του Άργους που διοργανώθηκε από το σωματείο ΛΕΜΟΚΑ που έχει έδρα την Καλαμάτα. Αυτή η σωματειακή αλληλεγγύη, είναι μια από τις θετικότερες εικόνες και πλεονεκτήματα που έχει φέρει ο σωματειακός αθλητισμός στον χώρο του motoross. Η διοργάνωση κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, κυρίως με την επιμέλεια του “Argos Motocross Park” και στον αγώνα υπήρχαν όπως αναφέραμε πολλές συμμετοχές αλλά δυστυχώς πολλοί λίγοι θεατές. Πάντως σε ακόμα έναν αγώνα του θεσμού παρακολουθήσαμε όμορφους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες και είναι πραγματικά κρίμα που δεν ήρθε κόσμος να δει τις προσπάθειες, ξένων και Ελλήνων οδηγών.

Για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με την οδήγηση του ο Hjortmarker.

Κατηγορία Expert
Στον προηγούμενο αγώνα που είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα ο Σουηδός Eddie Hjortmarker, ήταν φέτος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου είχε κερδίσει άνετα και τα δύο σκέλη της ΜΧ1. Τώρα στην Expert για άλλη μια μια φορά θα είχε αντίπαλο τον άνθρωπό που τον φιλοξενεί, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αήττητο φέτος Παναγιώτη Κουζή. Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής έδειξε σθένος στο πρώτο σκέλος προσπαθώντας να κρατήσει πίσω του τον Σουηδό, όμως ο Hjortmarker όταν βρήκε τα πατήματα του μέσα στην πίστα κατάφερε να περάσει μπροστά και να απομακρυνθεί από τον Κουζή. Στο δεύτερο σκέλος ο Hjortmarker είχε ευκολότερο έργο, όταν εκμεταλλέυτηκε το κόλλημα του Κουζή με τον Κώστα Μούρκο αμέσως μετά την εκκίνηση. Πήρε την πρωτοπορία από την αρχή και μεγάλωνε σταδιακά την διαφορά του από τον Κουζή. Ο Hjortmarker(1-1) ήταν ο νικητής του αγώνα με τον Κουζή(2-2) να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αλλά ουσιαστικά να βγαίνει αλώβητος στο πρωτάθλημα καθώς οι αλλοδαπές συμμετοχές δεν προσμετρούν στην βαθμολογία.  Με μια κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και ένα καλό πλασάρισμα στο δεύτερο, ο Κυριάκος Κόττης(3-3) βρήκε τον δρόμο για την τρίτη θέση την οποία στο τέλος κατέλαβε άνετα και στα δύο σκέλη. Να ξεπεράσει μηχανικά προβλήματα και να δώσει δυνατές μάχες κόντρα σε αγωνιζόμενους της Expert αλλά και της ΜΧ1, χρειάστηκε ο Φραγκίσκος Ζούνης(4-4) για να πάρει την τέταρτη θέση στο τέλος της ημέρας. Με το μικρό του 125 ο Ανδρέας Ανδρέου(5-6) δεν είχε καλές εκκινήσεις όπως ήταν λογικό, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω, δίνοντας και αυτός πολλές και διαφορετικές μάχες για την πέμπτη θέση της κατηγορίας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπάκας(7-5) που παρά την άσχημη πτώση του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να μαζέψει βαθμούς κρατώντας ζωντανή την τρίτη θέση στην βαθμολογία της κατηγορίας. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του θεσμού, συμμετείχε ο Άρης Τσαρνάς όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος δεν του επέτρεψε να τερματίσει.

Νίκη χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Κ.Μούρκο στο Άργος.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο νικητής της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην Αρχαία Ολυμπία Κων/νος Μούρκος(1-2) επέστρεψε στους αγώνες μετά από ένα προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Με καλές εκκινήσεις και δυνατό γυρολόγιο αλλά και μια πτώση, κατάφερε τελικά να κερδίσει την μάχη με τον τοπικό Σοφοκλή Μαμμωνά στην κατάταξη της ημέρας. Ο Μαμμωνάς(3-1) δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό του ξεκίνημα στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο εμφανίστηκε πιο δυνατός κερδίζοντας την σημαντική για την βαθμολογία δεύτερη θέση. Στην μάχη της πρώτης τριάδας ρίχτηκε στο Άργος ο Γιάννης Πάσσας(2-3) με τις εκκινήσεις του όμως να μην τον βοηθούν για κάτι καλύτερο, ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Βαλάντης Λαγούδης(4-4) δεν ήταν σε καλή ημέρα και με την τέταρτη θέση στο Άργος έχασε πολλούς βαθμούς από την πρωτοπορία του. Ακόμα μια καλή εμφάνιση από τον Κων/νο Παπασταυρινούδη(5-6) μέσα στην πρώτη εξάδα και την πέμπτη θέση στο Άργος, με βαθμολογικό ενδιαφέρον πλησιάζοντας στους τρεις βαθμούς από την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Καλή εμφάνιση και από τον Νίκο Τατάνη(7-5) για την έκτη θέση της ημέρας συνεχίζοντας την προσπάθεια του για την διεκδίκηση της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας.

Ακόμα πιο κοντά στον φετινό τίτλο της ΜΧ2 ο Χ.Τομαράς.

Κατηγορία ΜΧ2
Αγκαλιά με τον τίτλο της κατηγορίας βρίσκεται ο Χρήστος Τομαράς(1-1) συνεχίζοντας το αήττητο σερί του και στο Άργος παρά την μάχη που έπρεπε να δώσει στο πρώτο σκέλος με τον Νίκο Βρεττό. Ο Τομαράς, θέλει 19 βαθμούς στα επόμενα σκέλη του τελευταίου αγώνα στην Χαλκίδα για να πάρει τον φετινό τίτλο. Ο Νίκος Ξένος(2-2) πήρε σημαντικό προβάδισμα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ξεφεύγοντας από την ισοβαθμία του από τον Γιάννη Ρηγόπουλο, μετά από δύο απολαυστικά σκέλη με μάχες των δύο οδηγών αλλά και του Βρεττού για μια θέση στο βάθρο. Ο Ξένος ανέβηκε τελικά στο δεύτερο σκαλί, με τον Βρεττό(4-3) στο τρίτο, παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος. Πτώση είχε και ο Ρηγόπολους(3-7) στο δεύτερο όμως σκέλος, χάνοντας σημαντικό χρόνο και πέφτοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας. Στην πέμπτη θέση μετά από σταθερούς αγώνες τερμάτισε ο Κυπραίος Κατζιλέρης(7-4) συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Πίσω του για μόλις έναν βαθμό, τερμάτισε στην έκτη θέση ο διώκτης του στην βαθμολογία Σταύρος Λάζος(6-5) μετά από ένα πολύ καλό αγώνα στο Άργος.

Τις καρό πήρε ο Dimtsas…

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Τα σκέλη της κατηγορίας κέρδισε ο Jannis Dimtsas, ο ελληνοσουηδός κάτοικος Σουηδίας με licence της ίδιας χώρας όπου κατ’ εξαίρεση του επιτράπηκε από τους αγωνοδίκες να συμμετάσχει στην ΟΡΕΝ, καθώς θα έπρεπε να αγωνιστεί βάση κανονισμών στην Expert, αλλά τόσο ο Dimtsas όσο και ο Hjortmarker είχαν μια μοτοσυκλέτα που θα έπρεπε να μοιραστούν, και δεν θα ήταν εφικτό να αγωνιστούν και οι δύο στην ίδια κατηγορία. Έτσι ο Dimtsas έτρεξε εκτός συναγωνισμού και όλα τα παραπάνω είναι η επίσημη προφορική εξήγηση των αγωνοδικών για την συγκεκριμένη περίπτωση. Τον αγώνα τώρα κέρδισε ο Βασίλης Μπαμπάς(3-1) με καλές εκκινήσεις και δυνατά σκέλη στο Άργος, μαζεύοντας κατά ένα βαθμό την διαφορά στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Νίκο Σωτηρόπουλο(2-2) που κατέλαβε την δεύτερη θέση με σταθερούς τερματισμούς. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Νίκο Μυλωνίδη(1-4) κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία για την τρίτη θέση της ημέρας με τέταρτο τον Σταύρο Ροσσολάτο(4-5) να καταλαμβάνει μετά από μέτριες εκκινήσεις την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κων/νος Παπαδόπουλος(9-3) με έκτο τον Σπύρο Μπιρλή(5-7) που τα πάει εξαιρετικά και στους δύο τροχούς από τα Quad που τον ξέραμε.

…αλλά η νίκη της ΟΡΕΝ πήγε στον Β.Μπαμπά.

Κατηγορία ΜΧ85
Μια πτώση με πολλά “θύματα” λίγο μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους της κατηγορίας έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα αφού το αήττητο σε σκέλη του Σταύρου Μαυράκη έσπασε στο Άργος. Ο Μιχάλης Σαραντινούδης ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο ο Σταύρος Μαυράκης(3-1) απέφυγε τα λάθη περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού κάτι που του χάρισε και την νίκη στον αγώνα, σπάζοντας την ισοβαθμία του με τον δεύτερο Σαραντινούδη. Ο τοπικός Σωτήρης Πασπαλιάρης(2-2) με δύο σταθερά αποτελέσματα στην πρώτη τριάδα κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πτώσεις αντιμετώπισε και ο Γιώργος Μαυράκης(6-4) στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του αγώνα με πέμπτο τον Νικόλα Κανελλόπουλο(5-6) και έκτο τον Κωνσταντίνο Ζεπάτο(7-5).

Έσπασε το αήττητο του Σ.Μαυράκη σε σκέλη όχι όμως σε αγώνες. 

Κατηγορία ΜΧ65
Η μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία συνεχίστηκε στο Άργος με τον Σωτήρη Φωτάκη(2-1) να κερδίζει τις μάχες και να επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί συνάντησε μετά τον αγώνα τον Μιχάλη Σακελαρίου(1-3) που με την δεύτερη θέση στο Άργος απέκτησε νέο συγκάτοικο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισοβαθμώντας αυτή τη φορά με τον Φωτάκη. Ο πρώην συγκάτοικος ο Δημήτρης Γανωτής(3-2) τερμάτισε στην τρίτη θέση της ημέρας πέφτοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Από κοντά στην πρώτη τριάδα και ο Γιώργος Αγιομαυρίτης(4-4) της τέταρτης θέσης με τον Γιώργο Βαγενά(4-4) να κάνει ένα πολύ καλό αγώνα στην πέμπτη θέση.  Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Ευαγγέλου(6-6) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στον θεσμό.

Νίκη και επιστροφή με συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας για τον Σ.Φωτάκη. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 19/11/17 Χαλκίδα.

Φωτογραφίες: Π.Γιαλιτάκης

Δύο Σουηδοί, ένα μηχανάκι, τέσσερις σημαίες!

1141 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...