5ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2017, ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος 2017 ολοκληρώθηκε στην πίστα της Χαλκίδας την Κυριακή, κάτω από πολύ καλό καιρό και καλούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Ο αγώνας είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς συγκέντρωνε χρήματα για την αποκατάσταση του αθλητή Στέργιου Κατσογρεσάκη που είχε τραυματιστεί στον φετινό αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος της ίδιας πίστας.

Η αναγκαστική αναβολή του αγώνα και μετάθεση του μια εβδομάδα μετά, έφερε προβλήματα τόσο σε αγωνιζόμενους όσο και στους διοργανωτές, με τους μεν, από 100 που είχαν δηλωθεί μόλις οι 83 να βλέπουν την μπάρα της εκκίνησης καθώς ακύρωσαν πολλοί την συμμετοχή τους, και τους δε, να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παροχή νερού της πίστας κάτι που δημιούργησε θέματα με την σκόνη στα δεύτερα σκέλη. Αυτό ήταν και το μόνο αρνητικό του αγώνα αφού η ΑΜΛΕΧ είναι ένα σωματείο που μας έχει συνηθίσει σε καλούς αγώνες και έχει την εμπειρία να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι περισσότεροι από τους πρωτοπόρους των βαθμολογιών κατάφεραν να επικρατήσουν στον αγώνα κατακτώντας τους τίτλους των κατηγοριών τους ενώ στην ΜΧ65 όπου η κατάσταση ήταν οριακή έγιναν εκπλήξεις και ανατροπές.

Οι εμφανίσεις του Π.Κουζή στο Νοτίου ήταν ελάχιστες στο παρελθόν, όμως φέτος το ακολούθησε ολόκληρο κερδίζοντας τον τίτλο.  

Κατηγορία Expert
Με δύο καθαρές εκκινήσεις ο Παναγιώτης Κουζής(1-1) δεν δυσκολεύτηκε να δώσει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη αναβαίνοντας στο πρώτο σκαλί στο βάθρο του αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κυριάκος Κόττης(2-2) αντιμετωπίζοντας κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος καθυστερώντας αρκετά να ανέβει στην δεύτερη θέση, αλλά βρέθηκε πίσω από τον Κουζή στο τελευταίο σκέλος του πρωταθλήματος χωρίς να μπορέσει να τον απειλήσει. O Κόττης κατέλαβε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας για την κατηγορία. Προβλήματα με τις εκκινήσεις του είχε και ο Ανδρέας Ανδρέου(4-3) που είχε την μικρότερη μοτοσυκλέτα σε κυβικά στην Expert(125cc 2T)  κατάφερε όμως να βρει ρυθμό και να κάνει τις προσπεράσεις που χρειαζόντουσαν για να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα. Για την τελευταία θέση του βάθρου ο Ανδρέου ισοβάθμησε με τον Δημήτρη Μπάκα(3-4) αφήνοντας τον αθλητή από την Λαμία στην τέταρτη θέση κάτι όμως που ήταν αρκετό για τον Μπάκα, να ολοκληρώσει την χρονιά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Την πεντάδα της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Πάνος Θερριός(5-5) στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στον θεσμό. Στον αγώνα συμμετείχε και ο τοπικός αναβάτης Παναγιώτης Παπίλας όμως αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στα δοκιμαστικά που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τον αγώνα.

Πρώτη φετινή νίκη του Γ.Πάσσα στην ΜΧ1 με ουσιαστική οδήγηση στην Χαλκίδα. 

Κατηγορία ΜΧ1
Την νίκη διεκδίκησαν δύο οδηγοί, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βαλάντης Λαγούδης(1-2) και ο Γιάννης Πάσσας(2-1) δίνοντας μάχες μεταξύ τους και στα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Πάσσας έδειξε πιο δυνατός στο δεύτερο σκέλος και χρειάστηκε να επιστρέψει μετά από πτώση στο πρώτο, για να ισοβαθμήσει τελικά με τον Λαγούδη αλλά έχοντας καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος, αναδείχτηκε νικητής του αγώνα. Ο Λαγούδης είχε έρθει στην Χαλκίδα με 9 βαθμούς προβάδισμά στην βαθμολογία από τον δεύτερο Σοφοκλή Μαμμωνά(3-3), αν και πάλεψε για την νίκη, στο τέλος των δύο σκελών έδειχνε να μην ρισκάρει καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση του αγώνα.  Με αυτό το αποτέλεσμα ο Λαγούδης κατέκτησε τον δεύτερο του τίτλο στη κατηγορία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μαμμωνάς(3-3) αντιμετωπίζοντας πτώσεις και κακές εκκινήσεις σε ακόμα έναν αγώνα. καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.

Μετά την κατάκτηση της ΜΧ1 το 2015, ο Β.Λαγούδης επέστρεψε ξανά πρωταθλητής στην κατηγορία το 2017.

Για μια θέση στην πρώτη εξάδα έγιναν πολλές μάχες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Νίκος Τατάνης(4-5) έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα για την τέταρτη θέση του συνόλου με τον Κώστα Παπασταυρινούδη(7-4) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση τερματιζοντας μπροστά από τον έκτο Χρήστο Κοτούλα(6-6). Και οι τρεις οδηγοί είχαν ελπίδες για την τρίτη θέση της βαθμολογίας την οποία τελικά κατέλαβε ο Κοτούλας. Στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος βρέθηκε ο Παπασταυρινούδης ενώ πέμπτος τερμάτισε στο πρωτάθλημα ο Τατάνης. Την έκτη θέση της βαθμολογίας κατέκτησε ο Γιώργος Κυπραίος.

Ο Mr. Αήττητος…Χ.Τομαράς, πέτυχε το απόλυτο σε σκέλη και αγώνες,, κερδίζοντας τα πάντα στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2
Άπιαστος σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Χρήστος Τομαράς(1-1) παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Νίκου Βρεττού(2-2) να τον πιέσει και στα δύο σκέλη. Ο Τομαράς κράτησε το αήττητο σερί του και σε αυτόν τον αγώνα κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία. Ανεβάζοντας ρυθμό από αγώνα σε αγώνα ο Βρεττός έγινε ανταγωνιστικός ακόμα και για την πρώτη θέση στο τέλος της σεζόν, κατακτώντας άξια στην Χαλκίδα την δεύτερη θέση. Με την απουσία του τρίτου στον βαθμολογικό πίνακα Γιάννη Ρηγόπουλου, ο Βρεττός αναρριχήθηκε και τερμάτισε την χρονιά, στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Εκτός καλού εαυτού ήταν ο δεύτερος της βαθμολογίας Νίκος Ξένος(3-3) στην Χαλκίδα. Παρά τις καλές εκκινήσεις του δεν μπόρεσε να πιάσει τον ρυθμό των δύο πρωτοπόρων μένοντας στην τρίτη θέση σε σκέλη και σύνολο. Έτσι κι αλλιώς οι 30 βαθμοί διαφοράς από τον Τομαρά στην βαθμολογία, ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθούν σε έναν αγώνα και ο Ξένος εξασφάλισε στον τελευταίο αγώνα την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Κυπριανός Κατζιλέρης(4-4) μπαίνοντας στην μάχη της πρώτης τριάδας στο δεύτερο σκέλος. Τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση του αγώνα κάτι που του έδωσε την πέμπτη θέση στην βαθμολογία, καθώς ο μεγάλος του αντίπαλος Απόλλωνας Συναπίδης δεν συμμετείχε στην Χαλκίδα. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό σημείωσε ο Παναγιώτης Πιλάλας(6-5) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του αγώνα όπως επίσης και ο έκτος Χαράλαμπος Τζεβελέκης(5-6) με τους δύο οδηγούς να ισοβαθμούν στο σύνολο του αγώνα αλλά το δεύτερο σκέλος να καθορίζει την τελική τους κατάταξη.  Στην τελική πρώτη εξάδα της βαθμολογίας για την κατηγορία, ο Ρηγόπουλος κατέλαβε την τέταρτη θέση και ο Συναπίδης την έκτη αλλά όπως αναφέραμε οι δύο οδηγοί δεν συμμετείχαν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς χάνοντας και οι δύο, από μια θέση.

Στην αρχή της χρονιάς η κατάκτηση του τίτλου της ΟΡΕΝ έμοιαζε με εύκολη υπόθεση για τον Ν.Σωτηρόπουλο αλλά ένας τραυματισμός, έκανε ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Στο τέλος, πήρε τον τίτλο με νίκη στον τελευταίο αγώνα. 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Το πρωτάθλημα στην κατηγορία παρέμενε ανοιχτό με 18 βαθμούς να χωρίζουν τον πρωτοπόρο Νίκο Σωτηρόπουλο και τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Βασίλη Μπαμπά. Ο Σωτηρόπουλος(3-1) μετά από ένα τραυματισμό στα μισά του πρωταθλήματος, έχανε βαθμούς από το σημαντικό προβάδισμα που είχε αποκτήσει, αλλά στην Χαλκίδα κατάφερε να επανέλθει στην πρώτη θέση κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και τον τίτλο στην κατηγορία. Πολύ καλό αγώνα, τον καλύτερο φετινό, πραγματοποίησε ο Σταύρος Ροσσολάτος(2-2) ανακάμπτοντας από μέτριες εκκινήσεις και στα δύο σκέλη, πιέζοντας ακόμα και για την νίκη του αγώνα. Ο Ροσσολάτος με την δεύτερη θέση στην Χαλκίδα τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Μπαμπάς(1-4) μπήκε δυνατά κερδίζοντας το πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο δεν μπόρεσε να βρεθεί μπροστά, τερματίζοντας λίγο έξω από την πρώτη τριάδα. Αυτό είχε μικρή σημασία καθώς κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση του αγώνα και να πάρει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Η επανεμφάνιση στους αγώνες του Βασίλη Ράπτη(5-4) σημαδεύτηκε από την τέταρτη θέση στον αγώνα με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο(4-5) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μπροστά από τον Νίκο Μυλωνίδη(7-6). Ο Μυλωνίδης τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με τον Παπαδόπουλο πέμπτο και τον Σπύρο Μπιρλή έκτο.

Ο Σ.Μαυράκης κυριάρχησε στην ΜΧ85, παίρνοντας άνετα τον τίτλο της κατηγορίας. 

Κατηγορία ΜΧ85
Διατηρώντας το αήττητο σε αγώνες ο Σταύρος Μαυράκης(1-1) κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της Χαλκίδας. Για την δεύτερη θέση έγινε μάχη μεταξύ του Μιχάλη Σαραντινούδη(3-2) και του Γιώργου Μαυράκη(2-3) με τον Σαραντινούδη να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στον αγώνα. Ο Γ.Μαυράκης πήρε τελικά την τρίτη θέση με τον Νίκο Κοσιάβελο(4-4) να δίνει και αυτός την μάχη για την πρώτη τριάδα μένοντας τελικά τέταρτος. Ο Νικόλας Κανελλόπουλος(5-5) τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον Σωτήρη Πασπαλιάρη(6-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Στην βαθμολογία ο Γιώργος Μαυράκης κατάφερε να ακολουθήσει τον αδερφό του καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, με τον Σαραντινούδη να τερματίζει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Οι Κοσιάβελος, Κανελλόπουλος και Κωνταντίνος Ζεπάτος τερμάτισαν τέταρτος, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Την μάχη της ΜΧ65 που εξελίχθηκε από την αρχή μέχρι και το τέλος, κέρδισε ο Σ.Φωτάκης. 

Κατηγορία ΜΧ65
Στον αγώνα της Χαλκίδας οι Μιχάλης Σακελλαρίου(2-2) και Σωτήρης Φωτάκης(1-3) ήρθαν με ισοβαθμία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά νωρίς στο πρώτο σκέλος πήρε κεφάλι στον αγώνα ο Δημήτρης Γανωτής(4-1) που ακολουθούσε με τρεις βαθμούς διαφοράς πίσω τους. Όμως ένα πρόβλημα στον Γανωτή έφερε τον Σακελλαρίου στην πρώτη θέση αλλά και αυτός δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτήν έχοντας μια πτώση. Έτσι η πρώτη θέση κατέληξε στα χέρια του Φωτάκη που κάνοντας σταθερό και αλάνθαστο αγώνα πήρε το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Γανωτής κατάφερε να το ολοκληρώσει στη πρώτη θέση και να κερδίσει άνετα μπροστά από τον δεύτερο Σακελλαρίου και τον τρίτο Φωτάκη. Μετά τον τερματισμό ο Φωτάκης πανηγύρισε την νίκη στον αγώνα αλλά και την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο του πρωτάθλημα.  Δεύτερος στον αγώνα αλλά και στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Σακελαρίου με μόλις έναν βαθμό διαφοράς. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γανωτής τερματίζοντας στην ίδια θέση και στο πρωτάθλημα, με τον Γιώργο Αγιομαυρίτη(3-4) να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον αγώνα αλλά και στην βαθμολογία. Στον πρώτο του αγώνα στον θεσμό ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(5-5) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση με τον Γιώργο Βαγενά(6-6) να τερματίζει στην έκτη θέση. Για τις υπόλοιπες θέσεις του πρωταθλήματος ο Βαγενάς κατέλαβε την πέμπτη θέση με έκτο τον Σωτήρη Ντουμάνη.

ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

Φωτογραφίες: Π.Γιαλιτάκης

1141 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...