Πρώτη νίκη A.Cairoli και SXF 350cc

Ιστορική νίκη για τον Antonio Cairoli και την ΚΤΜ στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ στην Montova. O ιταλός κατάφερε να κερδίσει την πρώτη νίκη της ολοκαίνουργιας μοτοσικλέτας της KTM το SXF 350cc στην ΜΧ1 μέσα στην πατρίδα του, εκπληρώνοντας το ιδανικό σενάριο. Στην ΜΧ2 ο Murvin Musquin έδειξε ποιος είναι ο πρωταθλητής κερδίζοντας εντυπωσιακά και τα δύο σκέλη.

Ο Cairoli ετοίμαζε την fiesta στο GP της χώραςσ του από καιρό.

Κατηγορία ΜΧ1
Το αμμουδερό τερέν της Mantova θα αποτελούσε το πρώτο δυνατό τεστ για την μικρότερη μοτοσικλέτα της κατηγορίας το SXF 350cc του πρωταθλητή Antonio Cairoli. Μπορεί να είχε κερδίσει τον διεθνή αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί στην αρχή της χρονιάς το Starcross Mantova ωστόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα πράγματα είναι αλλιώς, διαφορετικής σημασίας και έντασης αγώνας. Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο εξίσου ιταλός David Philippaerts και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Clement Desalle, τον αμερικανό Jimmy Albertson και τον Max Nagl. Οι υπόλοιποι άρχισαν να μένουν αρκετά πίσω από τους πρώτους γύρους με τον Cairoli να έχει σε ένα ακόμα πρώτο σκέλος κακή εκκίνηση και να βρίσκεται στην έκτη θέσηΣτον δεύτερο γύρο ο Philippaerts έχασε στα φρένα τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του όταν έπεσε σε ένα βαθύ σαμάρι με αποτέλεσμα να έχει μια άσχημη πτώση χωρίς όμως να τραυματιστεί. Αυτό επέτρεψε στον Desalle να περάσει μπροστά και να διατηρήσει την διαφορά του από τον Nagl που είχε περάσει τον Albertson. Στον δέκατο γύρο ο δυναμικά ανερχόμενος από τις πίσω θέσεις Cairoli κατάφερε να περάσει τον Nagl για την δεύτερη θέση και διατήρησε τον ρυθμό του για τις όποιες ελπίδες του να πιάσει τον κατά πολύ προπορευόμενο Desalle. Ο βέλγος Desalle θα ήταν αυτός στο τέλος του σκέλους που θα έβλεπε πρώτος την καρό σημαία, κερδίζοντας νωρίς το πρώτο του σκέλος πάνω σε Suzuki. Δεύτερος τερμάτισε ο Cairoli ενώ την τρίτη θέση κράτησε άνετα ο Nagl. Κακή εκκίνηση είχε και ο Ken deDycker που σίγουρα η Yamaha περίμενε περισσότερα στην αμμώδεις πίστα από την τέταρτη θέση που τερμάτισε ο βέλγος γίγαντας. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Sebastien Pourcel και ήταν ο τελευταίος που κατάφερε να περάσει τον έκτο τελικά Albertson σε αυτό το σκέλος.

Οι επιδόσεις του Desalle έχουν φέρει την Suzuki ψηλά στην βαθμολογία των κατασκευαστών.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στον δικό του ρυθμό χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Πίσω από τον Cairoli βρέθηκε από την εκκίνηση ο Philippaerts που και αυτός οδήγησε στον δικό του ρυθμό και δεν απειλήθηκε στην δεύτερη θέση και αυτός από κανέναν. Οι δύο ιταλοί τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις με τον μέχρι αυτό το σκέλος πρωτοπόρο της βαθμολογίας Nagl τρίτο. Ο Desalle σε αυτό το σκέλος χρειάστηκε να δώσει αρκετές μάχες για να τερματίσει στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τελικά τον deDycker πέμπτο και έκτο τον Xavier Boog. Ο Cairoli πετυχαίνοντας το 2-1 κατάφερε να πάρει τον πρώτο του φετινό αγώνα και τον πρώτο στην ιστορία των 350cc στην ΜΧ1 με δεύτερο στον αγώνα τον Desalle και το 1-4 που έφερε στα δύο σκέλη ενώ ο απόλυτος τρίτος της ημέρας ήταν ο Nagl 3-3.

Α.Cairoli, C.Desalle και M.Nagl οι νικητές της ΜΧ1.

Αποτελέσματα Mantova πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Desalle, Clement Suzuki
2 Cairoli, Antonio KTM
3 Nagl, Maximilian KTM
4 de Dycker, Ken Yamaha
5 Pourcel, Sebastien Kawasaki
6 Albertson, Jimmy Honda
7 Boog, Xavier Kawasaki
8 Barragan, Jonathan    Kawasaki
9 Leok, Tanel    Honda
10 Ramon, Steve Suzuki

Αποτελέσματα Mantova δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM
2 Philippaerts, David  Yamaha
3 Nagl, Maximilian KTM
4 Desalle, Clement Suzuki
5 de Dycker, Ken Yamaha
6 Boog, Xavier Kawasaki
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Barragan, Jonathan Kawasaki
9 Bobryshev, Evgeny Honda
10 Boissiere, Anthony  TM

Μετά την εμφάνηση του Musquin στην Mantova φούντωσαν τα σχόλια για τον νέο Stefan Everts.

Κατηγορία ΜΧ2
Για άλλη μια φορά ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Marvin Musquin ήταν εξαιρετικός όχι μόνο γιατί κέρδισε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας πετυχαίνοντας για ακόμα μια φορά τον απόλυτο χρόνο στον αγώνα με 1:55.997 σε όλες τις κατηγορίες αλλά έβγαζε και τους περισσότερους δύσκολους συνδυασμούς μέσα στην πίστα ακόμα και από την ΜΧ1. Στο πρώτο σκέλος ο γάλλος έφυγε μπροστά στην εκκίνηση μαζί με τον ομόσταυλο του Jeffrey Herlings και αμέσως άρχισαν να κάνουν διαφορά από τους Stephen Frossard και Ken Roczen που ακολουθούσαν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Σύντομα η μάχη της τρίτης θέσης έπιασε τον Herlings όπου στον όγδοο γύρο Frossard και Roczen κατάφεραν να τον περάσουν. Τέσσερις γύρους μετά ο Roczen θα έκανε μια επιτυχημένη επίθεση στον Frossard όμως αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να απειλήσει τον πρωτοπόρο. Νικητήςς του σκέλους αναδείχτηκε άνετα ο Musquin με δεύτερο τον Roczen και τρίτο τον Frossard. Μετά από μια μέτρια εκκίνηση και ένα σταθερό αγώνα ο Jeremy vanHorebeek κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση έχοντας πολύ κοντά πίσω του τον αμερικανό Zack Osborne που τερμάτισε πέμπτος. Με την κούραση να τον καταβάλει από το μισά του αγώνα και μετά, ο νεαρός Herlings αν και η άμμος είναι το δυνατό του σημείο έκανε αρκετά λάθη είχε δύο πτώσεις και μετά βίας κατάφερε να πάρει την έκτη θέση.

Το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην ΜΧ2 πέτυχε ο 15χρονος Herlings.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο ολλανδός εμφανίστηκε ανανεωμένος, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε δυνατά σε ολόκληρο το σκέλος. Ακόμα και ο Musquin που βρέθηκε από την αρχή πίσω από τον Herlings δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του και περιορίστηκε στην διατήρηση της δεύτερης θέσης. Λίγο πιο πίσω ο Roczen και πάλι δεν είχε ιδανική εκκίνηση και βρέθηκε στον τρίτο γύρο πίσω από τους δύο πρωτοπόρους του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να βρεθεί κοντά τους. Στο τέλος του αγώνα ο Herlings έκοψε ρυθμό επιτρέποντας στον Musquin να τον πλησιάσει επικίνδυνα, γεγονός που το πλήρωσε ο νεαρός όταν ο Musquin τον πίεσε τόσο όσο χρειαζόταν για να κάνει το λάθος ο ολλανδός και να τον περάσει ο γάλλος λίγο πριν τον τερματισμό. Με αυτόν τον τρόπο ο Musquin παρέμεινε αήττητος στο παγκόσμιο με τον Herlings να τερματίζει τελικά δεύτερος σε ένα σκέλος που βρέθηκε τόσο κοντά με την πρώτη νίκη σε σκέλος της καριέρας του. Χάνοντας ξανά το τρένο της πρώτης θέσης ο Roczen τερμάτισε αυτήν την φορά τρίτος με τέταρτο τον ελβετό Arnaud Tonus που έδωσε αρκετές μάχες και κρατήθηκε μπροστά σε αυτό το σκέλος μετά την καλή του εκκίνηση. Πέμπτος τερμάτισε ξανά ο Osborne που βρίσκει τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό του ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Jake Nichols. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου όπως ήταν φυσικό βρέθηκε ο Musquin με δεύτερο τον Roczen και τρίτο τον Herlings που ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο παγκοσμίου πρωταθλήματος.

M.Musquin, K.Roczen και J.Herlings οι νικητές τηςσ ΜΧ2.

Αποτελέσματα Mantova πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken Suzuki
3 Frossard, Steven Kawasaki
4 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
5 Osborne, Zach Yamaha
6 Herlings, Jeffrey KTM
7 Simpson, Shaun KTM
8 Roelants, Joel KTM
9 Kullas, Harri    Yamaha
10 Schiffer, Marcus KTM

Αποτελέσματα Mantova δεύτερου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Herlings, Jeffrey KTM
3 Roczen, Ken     Suzuki
4 Tonus, Arnaud Suzuki
5 Osborne, Zach Yamaha
6 Nicholls, Jake KTM
7 Charlier, Christophe    Yamaha
8 Simpson, Shaun KTM
9 Verbruggen, Dennis    KTM
10 Frossard, Steven Kawasaki

Προσπάθησε ο D.Philippaerts στο τοπικό του GP, πήρε τον προκριματικό αγώνα και μια δεύτερη θέση αλλά η ζημιά έγινε στο πρώτο σκέλος.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A. 88
2 Nagl, M. 87
3 Desalle, C. 79
4 de Dycker, Ken 65
5 Philippaerts, D. 60
6 Ramon, Steve 59
7 Barragan, J. 56
8 Boog, Xavier 54
9 Pourcel, S. 37
10 Coppins, J. 37

ΜΧ2
1 Musquin, M.    100
2 Roczen, Ken 86
3 Herlings, J. 72
4 Frossard, S. 69
5 Tonus, Arnaud 62
6 Osborne, Zach 59
7 Simpson, Shaun 53
8 van Horebeek, J 52
9 Nicholls, Jake     47
10 Kullas, Harri 39

Η σφήνα Helrings έκοψε βαθμούς από τον Roczen.

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1  KTM  97
2  Suzuki  83
3  Yamaha  76
4  Kawasaki  64
5  Honda  47
6 Aprilia  37
7 TM  21
8  CCM  7

ΜΧ2
1 KTM    100
2 Suzuki 86
3 Kawasaki 69
4 Yamaha 59
5 Honda 19
6 TM 0

Επόμενος αγώνας 25/4/2010 Valkenswaard Ολλανδία.

Nicholls, Jake
4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...