Γενέθλια νίκη για τον Ken deDycker (video)

Tην πρώτη του φετινή νίκη κατάφερε να πάρει στην ΜΧ1 ο Ken deDycker στην πίστα του Teutschenthal της Γερμανίας στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ. Στην ΜΧ2 ο Marvin  Musquin συμπλήρωσε την έβδομη φετινή του νίκη κερδίζοντας το 14ο φετινό του σκέλος από μέχρι τώρα 16.

Μετά από προβλήματα με το στήσιμο της μοτοσικλέτα του, ο deDycker βρήκε τελικά τον δρόμο για την πρώτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία ΜΧ1
Χαρούμενα 26α γενέθλια με μια διπλή νίκη για δώρο, απόλαυσε ο Ken deDycker στην Γερμανία κερδίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο και τα δύο σκέλη του αγώνα. Μετά από μέτριες εκκινήσεις ο Big Ken κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του συναγωνισμού φέρνοντας την πρώτη νίκη στην κατηγορία μετά από αρκετό καιρό για την ομάδα του Yamaha Ricci. Πολύ καλά ξεκίνησε το πρώτο σκέλος ο Xavier Boog στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση. Ένα πρόβλημα με τα γυαλιά του όμως τον έκανε να τα αφαιρέσει και να αρχίζει να αντιμετωπίζει νέα προβλήματα ορατότητας. Το γεγονός αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο pole man του Σαββάτου Clement Desalle πιέζοντας τον πρωτοπόρα από την δεύτερη θέση όμως το λάθος τελικά το έκανε ο Desalle έχοντας μια μικρή πτώση δύνοντας την δυνατότητα στους Ken deDycker και David Philippaerts που ακολουθούσαν να τον περάσουν. Σύντομα οι δύο οδηγοί της Yamaha (Philippaerts, deDycker) πέρασαν και τον Boog που αδυνατούσε χωρίς γυαλιά να τους ακολουθήσει. Με τον deDycker να οδηγεί το σκέλος μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση ο Philippaerts δεν κατάφερε να τον απειλήσει τερματίζοντας δεύτερος ενώ ο Desalle κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση από τον Boog. Τέταρτος τερμάτισε ο τοπικός Max Nagl που αγωνιζόταν με σπασμένη κλείδα από την πτώση του στο Glen Helen ενώ ο Antonio Cairoli κατάφερε να τερματίσει έκτος μετά από πολύ κακή εκκίνηση ξεκινώντας από την 26η θέση.

Δυνατά οδήγησε και ο Desalle, αλλά δεν τα κατάφερε για την νίκη.

Σε ένα φανταστικό δεύτερο σκέλος ο Nagl πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Cairoli. Σύντομα όμως ο Boog από την τρίτη θέση αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του μπροστά και πέρασε σχετικά άνετα μέσα σε δύο γύρους τους δύο οδηγούς της ΚΤΜ. Η τράπουλα τότε ανακατεύτηκε και στο παιχνίδι της πρώτης θέσης μπήκαν και οι δύο βέλγοι Desalle και deDycker. Με τον Desalle μπροστά ο νικητής του πρώτου σκέλους deDycker έκανε την αποφασιστική του κίνηση και πέρασε μπροστά κάτι που δεν άρεσε στον Cairoli που αποφάσισε με την σειρά του να τον ακολουθήσει. Η κίνηση του Cairoli έγινε λίγο αργά και έτσι πρόλαβε τον πρωτοπόρο λίγο πριν τον τερματισμό. Ο deDycker πήρε το σκέλος και γιόρτασε τα 26α  γενέθλια του με μια διπλή νίκη στην Γερμανία. Ακριβώς πίσω του τερμάτισε ο Cairoli πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στον τελευταίο γύρο. Τρίτος τερμάτισε ο Desalle ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Boog συνεχίζει να εντυπωσιάζει καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Πέμπτος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο Philippaerts που είχε κακή εκκίνηση ξεκινόντας από την 14η θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο David Guarnery σημειώνοντας ανοδική πορεία στους τελευταίους αγώνες.

Κ.deDycker, C.Desalle και D.Philippaerts οι νικητές της ΜΧ1.

Αποτελέσματα Teutschenthal, πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 de Dycker, Ken Yamaha
2 Philippaerts, David Yamaha
3 Desalle, Clement Suzuki
4 Boog, Xavier Kawasaki
5 Nagl, Maximilian KTM
6 Cairoli, Antonio KTM
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Bobryshev, Evgeny    Honda
9 Strijbos, Kevin Suzuki
10 Leok, Tanel Honda

Αποτελέσματα Teutschenthal, δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 de Dycker, Ken Yamaha
2 Cairoli, Antonio KTM
3 Desalle, Clement Suzuki
4 Boog, Xavier Kawasaki
5 Philippaerts, David Yamaha
6 Guarneri, Davide Honda
7 Nagl, Maximilian KTM
8 Bobryshev, Evgeny    Honda
9 Ramon, Steve Suzuki
10 Swanepoel, Gareth     Honda

Ασταμάτητος ο Μ.Μusquin στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Παρά την κακή του επίδοση στα προκριματικά (μετά από πτώση τερμάτισε έβδομος) ο Marvin Musquin κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση περιορίζοντας γρήγορα τον Jeffrey Herlings που είχε πάρει την εκκίνηση. Πίσω του γινόταν μεγάλη μάχη κυρίως από τον Ken Roczen που προσπαθούσε να βρεθεί μπροστά μετά από μέτρια εκκίνηση από την έκτη θέση. Εξαιρετικά οδήγησε από την αρχή ο Jeremy vanHorebeek, περιόρισε τον Herlings για την δεύτερη θέση και άντεξε στην πίεση αρχικά του Roczen αλλά και μετέπειτα του ομόσταυλου του Steven Frossard. Άνετη νίκη στο τέλος του σκέλους για τον Marvin Musquin με δεύτερο τον vanHorebeek στην καλύτερη φετινή του επίδοση. Τρίτος τερμάτισε ο Frossard αφήνοντας αρκετά πίσω του τον Zach Osborne που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο πέμπτος τελικά Roczen οδηγούσε στο τέλος του σκέλους χωρίς γυαλιά. Έκτος τερμάτισε ο Arnau Tonus κερδίζοντας την μάχες με τους Gautier Paulin, Shaun Simpson και Herlings που εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα.

Ο Roczen προσπάθησε για την νίκη μέσα στην πατρίδα του όμως έχασε νωρίς τα γυαλιά του στο πρώτο σκέλος και μαζί τους κάθε ελπίδα για νίκη.

Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen προσπάθησε τουλάχιστον να προσφέρει μια νίκη σε σκέλος για τους συμπατριώτες του που γέμισαν τις πλαγιές της πίστας για να τον απολαύσουν. Έφυγε καλά στην εκκίνηση πέρασε γρήγορα τον Simpson για την πρώτη θέση και από εκεί και μετά δεν επέτρεψε σε κανέναν να του στερήσει την νίκη. Μπορεί αυτήν την φορά να μην κέρδισε το GP όπως είχε κάνει πέρσι αλλά πήρε ένα σκέλος (δεν είχε κερδίσει σκέλος πέρσι παρά την νίκη του) και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Νωρίς στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Musquin που δεν υπήρχε λόγος να πιέσει στην δύσκολη πίστα του Teutschenthal αφού με την δεύτερη θέση κέρδισε το GP. Πολύ καλά οδήγησε για ακόμα ένα σκέλος ο Osborne καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο ενώ στην τέταρτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Frossard μετά από δύο πτώσεις που είχε στο σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Tonus κερδίζοντας αυτήν την φορά την μάχη με τον έκτο Christophe Charlier.

Μ.Μusquin, K.Roczen και Z.Osborne οι νικητές της ΜΧ2.

Αποτελέσματα Teutschenthal, πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
3 Frossard, Steven Kawasaki
4 Osborne, Zach Yamaha
5 Roczen, Ken  Suzuki
6 Tonus, Arnaud Suzuki
7 Paulin, Gautier Yamaha
8 Roelants, Joel KTM
9 Simpson, Shaun KTM
10 Nicholls, Jake KTM

Αποτελέσματα Teutschenthal, δεύτερου σκέλους ΜΧ2
1 Roczen, Ken     Suzuki
2 Musquin, Marvin KTM
3 Osborne, Zach Yamaha
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 Tonus, Arnaud Suzuki
6 Charlier, Christophe    Yamaha
7 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
8 Herlings, Jeffrey KTM
9 Simpson, Shaun KTM
10 Leib, Michael Kawasaki

Τρίτο σερί βάθρο για τον Osborne, τυχαίο;

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A 341
2 Desalle, C. 276
3 Philippaerts, D. 267
4 de Dycker, Ken 251
5 Nagl, M. 248
6 Ramon, Steve 237
7 Boog, Xavier 217
8 Leok, Tanel 182
9 Guarneri, D. 165
10 Bobryshev, E. 149

ΜΧ2
1 Musquin, M.    365
2 Roczen, Ken     288
3 Frossard, S. 268
4 Herlings, J. 241
5 Osborne, Zach 233
6 Simpson, Shaun 225
7 Tonus, Arnaud 214
8 van Horebeek, J. 209
9 Roelants, Joel 183
10 Nicholls, Jake 158

O D.Phillipaerts κάλυψε σημαντικούς βαθμούς για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM    370
2 Suzuki 326
3 Yamaha 320
4 Honda 249
5 Kawasaki 244
6 TM 116
7 Aprilia 116
8 CCM     11
9 Husqvarna 4

ΜΧ2
1 KTM     392
2 Suzuki 305
3 Yamaha 277
4 Kawasaki 276
5 Honda 65
6 TM 18

Επόμενος αγώνας 27/6/2010 Kegums, Λετονία

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...