Motocross Show στην Σύρο

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς κινήθηκε ο τρίτος αγώνας του Κυκλαδικού Κυπέλλου Motocross AMOTOE που πραγματοποιήθηκε και αυτός στην Σύρο. Με διάθεση διακοπών και με γιορτινό χαρακτήρα το παρόν έδωσαν στον αγώνα βαριά ονόματα του αθλήματος όπως οι Π.Κουζής, Σ.Κοσμάς, Α.Τσαρνάς και Δ.Βαγγελάκος προσφέροντας άφθονο θέαμα.

Νικητής του τελικού αναδείχτηκε ο Σπύρος Κοσμάς, τερματίζοντας χέρι με χέρι με τον Παναγιώτη Κουζή.

Η τοπική λέσχη κατάφερε για ακόμα μια φορά να διοργανώσει έναν όμορφο αγώνα στην Σύρο με την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Στρατοπέδου όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας. Μεγάλος χορηγός, ήταν ο Νίκος Αλαμάνος κάνοντας έντονη την προσωπική του παρουσία στον αγώνα αλλά φέρνοντας και μεγάλα ονόματα του χώρου να συμμετάσχουν σε αυτόν. Όμορφες παρουσίες, έντονο χρώμα και ενδιαφέρουσες μάχες σε όλες τις κατηγορίες συνέθεσαν την εικόνα του αγώνα.

Στον αγωνιστικό τομέα τον μεγάλο τελικό κέρδισε ο Σπύρος Κοσμάς (Yamaha #122) με την συγκεκριμένη είδηση να διαβάζεται και αλλιώς, “δεν κέρδισε ο Παναγιώτης Κουζής (Yamaha #338)”. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για το τέλος ενός μακροχρόνιου σερί νικών του Κουζή αλλά όπως προανέφερα οι οδηγοί είχαν την διάθεση να συνδυάσουν διακοπές με έναν γιορτινό αγώνα. Κοσμάς και Κουζής μετά από όμορφες “στημμένες” εναλλαγές της πρώτης θέσης τερμάτισαν μαζί με ενωμένα τα χέρια. Οι σένσορες έδειξαν ότι την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτη η μοτοσικλέτα του Κοσμά.

Ο Μεγάλος Τελικός
Η εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα ήταν υπόθεση του Κουζή που είδε σύντομα τον Κοσμά να τον ακολουθεί προσπερνώντας τον Βαγγελάκο για την δεύτερη θέση. Οι τρεις οδηγοί της Yamaha κατάφεραν να κάνουν διαφορά από τους Τζιώρα και Τσαρνά που είχαν στήσει τον δικό τους καυγά, μετατρέποντας τον αγώνα σε show εναλλάσσοντας με εντυπωσιακά whip τις μεταξύ τους θέσεις. Στο τέλος Κουζής και Κοσμάς τερμάτισαν μαζί με τον Βαγγελάκο λίγο ποιο πίσω τρίτο. Την μάχη της τέταρτης θέσης κέρδισε τελικά ο Τσαρνάς αναγνωρίζοντας την εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζιώρα στον τελικό.

Από πλευράς αγωνιζομένων η ψυχή του αγώνα ήταν ο Π.Κουζής. Έκανε τα πάντα ώστε ο αγώνας να γίνει ένα μεγάλο show για να το ευχαριστηθούν όλοι.

ΜΧ1
Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη δίνοντας χαλαρές μάχες με τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha #2) που τερμάτισε και στα δύο σκέλη δεύτερος. Τις δύο εκκινήσεις του αγώνα πήρε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (ΚΤΜ #46) χωρίς όμως να καταφέρει να ζορίσει του δύο πρωτοπόρους, τερματίζοντας άνετα τρίτος και στα δύο σκέλη.

Ο Τσαρνάς ήταν ο τελικός νικητής της ΜΧ2 κερδίζοντας και τα δύο σκέλη.

ΜΧ2
Με τους δύο διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος της κατηγορίας στο ίδιο αγώνα δεν άργησε η γιορτή να μετατραπεί σε κοκορομαχία. Με τον Ανάγυρο Τσαρνά (Kawasaki #91) να στρίβει πρώτος μετά την εκκίνηση και τον πρωταθλητή Κοσμά να βρίσκεται ακριβώς πίσω του οι δύο οδηγοί έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση που τελείωσε μερικούς γύρους πριν από τον τερματισμό με την πτώση του Κοσμά πάνω σε ένα ντουμπλάρισμα. Περίπου το ίδιο σκηνικό στην αρχή του δευτέρου σκέλους με τον Τσαρνά να οδηγεί τον αγώνα και τον Κοσμά να βρίσκει τελικά τον δρόμο για την δεύτερη θέση μετά από μέτρια εκκίνηση. Οι δύο οδηγοί δεν άργησαν να εμπλακούν ξανά σε μάχη αυτήν την φορά με τον Τσαρνά να έχει μια πτώση. Ο Κοσμάς πέρασε μπροστά αλλά σύντομα έκοψε ρυθμό περιμένοντας να τον φτάσει ξανά ο Τσαρνάς. Οι δύο οδηγοί οδήγησαν μερικούς χαλαρούς γύρους κοιτάζοντας αρκετές φορές ο ένας τον άλλο και στον τελευταίο γύρο έκαναν ένα τελικό σπρίντ με τον Τσαρνά να κερδίζει και αυτό το σκέλος. Πιθανότατα οι δύο οδηγοί κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε νόημα να ρισκάρουν σε ένα τέτοιο αγώνα και αποφάσισαν να κριθεί το αποτέλεσμα σε ένα μόνο γύρο. Και στα δύο σκέλη τρίτος τερμάτισε ο τοπικός Μπάμπης Τάχτας (Kawasaki #28).

Κοσμάς και Τσαρνάς ίσως να ξέφυγαν λίγο από τον γιορτινό χαρακτήρα του αγώνα δίνοντας δυνατές μάχες στην ΜΧ2.

Νέοι
Στην κατηγορία των νέων στο πρώτο σκέλος η βρεγμένη πίστα έφερε πολλές πτώσεις με τον Μανώλη Μανωλάκη (ΚΤΜ #87) να είναι ο πιο σταθερός καταφέρνοντας να κερδίσει το σκέλος από τον δεύτερο Βουντούρη Μπουντούρη (Κawasaki  #199) και τον τρίτο Σάββα Ρούσσο (KTM #5). Στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος «The Sponsor» Αλαμάνος (Honda #112) πήρε την εκκίνηση και είχε δυνατή μάχη με τον Ρούσσο. Στο τέλος όμως ο Ρούσσος κατάφερε να τον κερδίσει κατακτώντας το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Χρυσοχόος (Kawasaki #88) ενώ την τριάδα συμπλήρωσε εμφανώς κουρασμένος ο Αλαμάνος.

Αποτελέσματα

Επόμενος αγώνας 08/08/10 Σύρος.

1823 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ακύρωση του 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Mε έγγραφό του προς την...