Έκτο σερί για τον R.Dungey, δεύτερο για τον T.Canard(video)

Οι νικητές του προηγούμενου αγώνα του AMA Motocross δεν άλλαξαν στο Spring Creek με τον τοπικό Ryan Dungey να κερδίζει σχετικά άνετα και τα δύο σκέλη στα 450cc ενώ στα 250cc ο Trey Canard με ώριμο τρόπο κατάφερε να πάρει τον αγώνα και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς.

Η δυναμική επανεμφάνιση του K-Dub και η νίκη του Dungey χαρακτήρισαν τον αγώνα των 450cc.

Κατηγορία 450cc
Όταν έχεις πέντε συνεχόμενες νίκες και έρχεσαι στην πίστα όπου μεγάλωσες, πρέπει να κερδίσεις γιατί όλοι σε υποστηρίζουν και περιμένουν να κερδίσεις. Ο Ryan Dungey δεν απογοήτευσε τους συντοπίτες του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στο Spring Creek με το μεγάλο του ατού την αντοχή του. Στον αγώνα όμως βρισκόντουσαν πολλοί οπαδοί και του Kevin Windham που είχαν μάθει την συμμετοχή του βετεράνου άσσου στην θέση του τραυματία Davi Millsaps. Στις τάξεις των θεατών έγινε χαμός όταν είδαν τον Windham να παίρνει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και να οδηγεί τον αγώνα μπροστά από τον Dungey. Πιο πίσω οι Andrew Short, Ben Townley, Chad Reed και Josh Grant έδιναν σκληρές μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Dungey μαζί με τον Short κατάφεραν τελικά να περάσουν τον Windham ενώ ο πρωταθλητής Reed εγκατέλειψε όταν χτύπησε τον αυχένα του υπερπηδώντας ένα άλμα. Στο τέλος του σκέλους ο Dungey κέρδισε εύκολα ακόμα ένα φετινό σκέλος με τον Grant δεύτερο που ακολούθησε συνεχής ανοδική πορεία στο σκέλος. Τρίτος τερμάτισε ο Short με τέταρτο τον Townley και πέμπτο τον πολύ καλό Windham που επέστρεψε εντυπωσιακά μετά από αρκετό καιρό απουσίας.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Short να επιστρέψει στην πρώτη θέση των εκκινήσεων, όμως πολύ γρήγορα την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Townley που όμως και αυτός με την σειρά του την έδωσε στον Dungey μετά από μια μικρή πτώση που είχε. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας από εκεί και μετά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να πάρει και αυτό το σκέλος πετυχαίνοντας την έκτη του σερί νίκη μέσα στην πατρίδα του την Minnesota. Όπως στο πρώτο σκέλος έτσι και στο δεύτερο, ακολουθώντας συνεχή ανοδική πορεία αυτήν την φορά ο Kyle Regal κατάφερε να βρεθεί και να τερματίσει ο στην δεύτερη θέση στο σκέλος ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Χάνοντας στους τελευταίους γύρους την δεύτερη θέση ο Short τερμάτισε τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στον αγώνα ενώ ο Windham πήρε την τέταρτη θέση κρατώντας τον Townley στην πέμπτη. Την εξάδα έκλεισε ο Brett Metcalfe σημειώνοντας κοιλιά της απόδοσης του στους τελευταίους αγώνες.

Αποτελέσματα Spring Creek κατηγορία 450cc.
1. Ryan Dungey  Suzuki (1-1)
2. Andrew Short  Honda (3-3)
3. Kyle Regal  Honda (8-2)
4. Kevin Windham  Honda (5-4)
5. Ben Townley  Honda (4-5)
6. Josh Grant  Yamaha (2-10)
7. Ryan Sipes  Yamaha (9-7)
8. Kyle Chisholm  Yamaha (7-9)
9. Brett Metcalfe  Honda (16-6)
10. Nick Wey  Kawasaki (11-11)

Πάθος και ένταση σε κάθε αγώνα θα φέρουν τελικά τον T.Canard στην αμερικανική ομάδα του MXDN;

Κατηγορία 250cc
Πετυχαίνοντας την δεύτερη σερί του νίκη στην κατηγορία ο Trey Canard μαζεύει βαθμούς με σταθερό ρυθμό και κυρίως αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος. ¨Ένα από αυτά τα λάθη του ήταν οι κακές του εκκινήσεις που στο πρώτο σκέλος απέδειξε ότι ανήκουν στο παρελθόν στρίβοντας πρώτος στην πρώτη στροφή. Πίσω του ακολουθούσαν οι Jake Weimer, Tyla Rattray, Blake Wharton και ο πρωτοπόρας της βαθμολογίας Christophe Pourcel που σύντομα βρήκε τον δρόμο του για τον πίσω τροχό του Canard. Οι δύο πρωτοπόροι Canard και Pourcel άλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές μέχρι αυτή να καταλήξει στα χέρια του Pourcel, κερδίζοντας ένα όμορφο αλλά πολύ ζεστό πρώτο σκέλος αφού υπέφερε από θερμοπληξία μετά τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Canard με τρίτο τον Weimer που εμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό απουσίας στην πρώτη τριάδα. Τέταρτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Rattray με πέμπτο τον Wharton και έκτο τον Dean Wilson.

Στο δεύτερο σκέλος ο Canard πήρε και πάλι την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος άνετα μπροστά. Δεν πτοήθηκε ούτε από την δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει λίγο πριν τα μισά του σκέλους, διατήρησε την διαφορά του και κέρδισε σκέλος και αγώνα στο τέλος της ημέρας. Καλή εκκίνηση είχε και ο δεύτερος σε σκέλος και αγώνα Wilson που εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Broc Tickle που βρισκόταν δεύτερος και περιόρισε στην τρίτη θέση τον Justin Barcia. Τρίτος για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα πήγαινε ο Rattray όμως έβγαλε μετά την βροχή τα γυαλιά του και έπεσε στην τέταρτη θέση που όμως ήταν αρκετή για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πέμπτος τερμάτισε ο Weimer με έκτο τον Tickle.

Αποτελέσματα Spring Creek κατηγορία 250cc.
1. Trey Canard  Honda (2-1)
2. Dean Wilson  Kawasaki (6-2)
3. Tyla Rattray  Kawasaki (4-4)
4. Jake Weimer  Kawasaki (3-5)
5. Christophe Pource Kawasaki (1-10)
6. Blake Wharton  Honda (5-7)
7. Broc Tickle  Yamaha (7-6)
8. Justin Barcia  Honda (16-3)
9. Tommy Searle KTM (11-9)
10. Alex Martin  Honda (8-15)

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey  318
2. Andrew Short  229
3. Ben Townley  223
4. Brett Metcalfe  221
5. Josh Grant  215
6. Chad Reed  204
7. Mike Alessi  196
8. Kyle Regal  157
9. Ryan Sipes  140
10. Kyle Chisholm  134

Επόμενος αγώνας 24/07/2010 Washougal, WA

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα των 450cc

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα των 250cc

Έκτο σερί για τον R.Dungey, δεύτερο για τον T.Canard

Οι νικητές του προηγούμενου αγώνα του AMA Motocross δεν άλλαξαν στο Spring Creek με τον τοπικό Ryan Dungey να κερδίζει σχετικά άνετα και τα δύο σκέλη στα 450cc ενώ στα 250cc ο Trey Canard με ώριμο τρόπο κατάφερε να πάρει τον αγώνα και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς.

Κατηγορία 450cc

Όταν έχεις πέντε συνεχόμενες νίκες και έρχεσαι στην πίστα όπου μεγάλωσες, πρέπει να κερδίσεις γιατί όλοι σε υποστηρίζουν και περιμένουν να κερδίσεις. Ο Ryan Dungey δεν απογοήτευσε τους συντοπίτες του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στο Spring Creek με το μεγάλο του ατού την αντοχή του. Στον αγώνα όμως βρισκόντουσαν πολλοί οπαδοί και του Kevin Windham που είχαν μάθει την συμμετοχή του βετεράνου άσσου στην θέση του τραυματία Davi Millsaps. Στις τάξεις των θεατών έγινε χαμός όταν είδαν τον Windham να παίρνει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και να οδηγεί τον αγώνα μπροστά από τον Dungey. Πιο πίσω οι Andrew Short, Ben Townley, Chad Reed και Josh Grant έδιναν σκληρές μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Dungey μαζί με τον Short κατάφεραν τελικά να περάσουν τον Windham ενώ ο πρωταθλητής Reed εγκατέλειψε όταν χτύπησε τον αυχένα του υπερπηδώντας ένα άλμα. Στο τέλος του σκέλους ο Dungey κέρδισε εύκολα ακόμα ένα φετινό σκέλος με τον Grant δεύτερο που ακολούθησε συνεχής ανοδική πορεία στο σκέλος. Τρίτος τερμάτισε ο Short με τέταρτο τον Townley και πέμπτο τον πολύ καλό Windham που επέστρεψε εντυπωσιακά μετά από αρκετό καιρό απουσίας. Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Short να επιστρέψει στην πρώτη θέση των εκκινήσεων, όμως πολύ γρήγορα την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Townley που όμως και αυτός με την σειρά του την έδωσε στον Dungey μετά από μια μικρή πτώση που είχε. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας από εκεί και μετά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να πάρει και αυτό το σκέλος πετυχαίνοντας την έκτη του σερί νίκη μέσα στην πατρίδα του την Minnesota. Όπως στο πρώτο σκέλος έτσι και στο δεύτερο, ακολουθώντας συνεχή ανοδική πορεία αυτήν την φορά ο Kyle Regal κατάφερε να βρεθεί και να τερματίσει ο στην δεύτερη θέση στο σκέλος ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Χάνοντας στους τελευταίους γύρους την δεύτερη θέση ο Short τερμάτισε τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στον αγώνα ενώ ο Windham πήρε την τέταρτη θέση κρατώντας τον Townley στην πέμπτη. Την εξάδα έκλεισε ο Brett Metcalfe σημειώνοντας κοιλιά της απόδοσης του στους τελευταίους αγώνες.

Αποτελέσματα Spring Creek κατηγορία 450cc.

1. Ryan Dungey  Suzuki (1-1)

2. Andrew Short  Honda (3-3)

3. Kyle Regal  Honda (8-2)

4. Kevin Windham  Honda (5-4)

5. Ben Townley  Honda (4-5)

6. Josh Grant  Yamaha (2-10)

7. Ryan Sipes  Yamaha (9-7)

8. Kyle Chisholm  Yamaha (7-9)

9. Brett Metcalfe  Honda (16-6)

10. Nick Wey  Kawasaki (11-11)

Κατηγορία 250cc

Πετυχαίνοντας την δεύτερη σερί του νίκη στην κατηγορία ο Trey Canard μαζεύει βαθμούς με σταθερό ρυθμό και κυρίως αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος. ¨Ένα από αυτά τα λάθη του ήταν οι κακές του εκκινήσεις που στο πρώτο σκέλος απέδειξε ότι ανήκουν στο παρελθόν στρίβοντας πρώτος στην πρώτη στροφή. Πίσω του ακολουθούσαν οι Jake Weimer, Tyla Rattray, Blake Wharton και ο πρωτοπόρας της βαθμολογίας Christophe Pourcel που σύντομα βρήκε τον δρόμο του για τον πίσω τροχό του Canard. Οι δύο πρωτοπόροι Canard και Pourcel άλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές μέχρι αυτή να καταλήξει στα χέρια του Pourcel, κερδίζοντας ένα όμορφο αλλά πολύ ζεστό πρώτο σκέλος αφού υπέφερε από θερμοπληξία μετά τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Canard με τρίτο τον Weimer που εμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό απουσίας στην πρώτη τριάδα. Τέταρτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Rattray με πέμπτο τον Wharton και έκτο τον Dean Wilson. Στο δεύτερο σκέλος ο Canard πήρε και πάλι την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος άνετα μπροστά. Δεν πτοήθηκε ούτε από την δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει λίγο πριν τα μισά του σκέλους, διατήρησε την διαφορά του και κέρδισε σκέλος και αγώνα στο τέλος της ημέρας. Καλή εκκίνηση είχε και ο δεύτερος σε σκέλος και αγώνα Wilson που εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Broc Tickle που βρισκόταν δεύτερος και περιόρισε στην τρίτη θέση τον Justin Barcia. Τρίτος για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα πήγαινε ο Rattray όμως έβγαλε μετά την βροχή τα γυαλιά του και έπεσε στην τέταρτη θέση που όμως ήταν αρκετή για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πέμπτος τερμάτισε ο Weimer με έκτο τον Tickle.

Αποτελέσματα Spring Creek κατηγορία 250cc.

1. Trey Canard  Honda (2-1)

2. Dean Wilson  Kawasaki (6-2)

3. Tyla Rattray  Kawasaki (4-4)

4. Jake Weimer  Kawasaki (3-5)

5. Christophe Pource Kawasaki (1-10)

6. Blake Wharton  Honda (5-7)

7. Broc Tickle  Yamaha (7-6)

8. Justin Barcia  Honda (16-3)

9. Tommy Searle KTM (11-9)

10. Alex Martin  Honda (8-15)

Βαθμολογίες

450cc

1. Ryan Dungey  318

2. Andrew Short  229

3. Ben Townley  223

4. Brett Metcalfe  221

5. Josh Grant  215

6. Chad Reed  204

7. Mike Alessi  196

8. Kyle Regal  157

9. Ryan Sipes  140

10. Kyle Chisholm  134

Επόμενος αγώνας 24/07/2010 Washougal, WA

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...