MXDN 2010 – Στην Pole Position η ομάδα των H.Π.Α.(video)

Με τους Trey Canard και Andrew Short να κερδίζουν τις προκριματικές σειρές των κατηγόριων τους (ΜΧ2 και OPEN αντίστοιχα) η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει την πρώτη θέση στην μπάρα για τους αγώνες της Κυριακής. Από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχώρισε η Γερμανία και σε προσωπικό επίπεδο η νίκη του Antonio Cairoli στην ΜΧ1.

Δυνατή εμφάνιση έκανε ο Cairoli, κερδίζοντας άνετα τα προκριματικά της ΜΧ1.

Προκριματικά ΜΧ1
Παρά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στο τελευταίο GP στην Ιταλία, o Antonio Cairoli έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει την νίκη στο Colorado. Αφού περιόρισε νωρίς στην δεύτερη θέση τον Gautier Paulin που πήρε την εκκίνηση, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας την προκριματική του σειρά. Ο γάλλος Paulin για την δεύτερη θέση έδωσε σκληρές μάχες με τον αυστραλό Bret Metcalfe όμως η μικρή εμπειρία του γάλλου πάνω σε 450cc έφερε τον Metcalfe να τερματίζει δεύτερος.  Μετά από κακή εκκίνηση και δίνοντας σκληρή μάχη με τον Jonathan Barragan για την τέταρτη θέση ο Ryan Dungey τερμάτισε τέταρτος πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο από όλες τις κατηγορίες. Η πέμπτη θέση πήγε στον Barragan ενώ έκτος τερμάτισε ο Steve Ramon.

Αποτελέσματα προκριματικών κατηγορίας ΜΧ1

1 Cairoli, Antonio KTM
2 Metcalfe, Brett Honda
3 Paulin, Gautier Yamaha
4 Dungey, Ryan Suzuki
5 Barragan, Jonathan    Kawasaki
6 Ramon, Steve Suzuki
7 Leok, Tanel    Honda
8 Goncalves, Rui KTM
9 Nicholls, Jake KTM
10 Coppins, Joshua Aprilia

Η σπουδαιότερη μάχη του Σαββάτου ήταν για την πρώτη θέση της ΜΧ2, μεταξύ του Roczen #11 και του Canard #2. Τελικά, κέρδισε ο Canard.

Προκριματικά ΜΧ2
Η ομορφότερη μάχη για την νίκη έγινε σε αυτήν την κατηγορία. Ο Trey Canard πήρε την εκκίνηση και γρήγορα πίσω του βρέθηκε ο Ken Roczen που άρχιζε να τον πιέζει. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Roczen κατάφερε να περάσει μπροστά όμως λίγο πριν τον τερματισμό είχε ένα γλίστρημα με μια πτώση που τον έφερε στην δεύτερη θέση. Ιδανικό ξεκίνημα για τον Canard που τερμάτισε με αυτόν τον τρόπο πρώτος ενώ εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Jeremy vanHorebeek τερματίζοντας στην τρίτη θέση μετά από μέτρια εκκίνηση. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο αμερικανός που αγωνίζεται για το Πόρτο Ρίκο Zach Osborne, οδηγώντας στην τρίτη θέση σχεδόν για ολόκληρο το σκέλος πριν τον αφήσει τέταρτο ο vanHorebbek. Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Marvin Musquin τερμάτισε πέμπτος μπροστά από τον Martin Davalos του Ισημερινού.

Αποτελέσματα προκριματικών κατηγορίας ΜΧ2
1 Canard, Trey Honda
2 Roczen, Ken     Suzuki
3 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
4 Osborne, Zach Yamaha
5 Musquin, Marvin KTM
6 Davalos, Martin Yamaha
7 Karro, Matiss Suzuki
8 Lupino, Alessandro    Yamaha
9 Ferris, Dean    Honda
10 Kullas, Harri Yamaha

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Short. Κέρδισε άνετα μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα προκριματικά της ΟΡΕΝ.

Προκριματικά ΟΡΕΝ
Ο τοπικός Andrew Short έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και καταχειροκροτήθηκε από τους συντοπίτες του όταν πέρασε στους πρώτους γύρους τον πρωτοπόρο του αγώνα Ben Townley οδηγώντας το σκέλος μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο νεοζηλανδός Townley με τρίτο τον αμερικανό που αγωνίζεται με τα χρώματα του Πόρτο Ρίκο Kyle Regal.  Η τέταρτη θέση πήγε στον γερμανό Max Nagl με πέμπτο τον Clement Desalle που έκανε ένα σπουδαίο αγώνα ξεκινώντας από την δωδέκατη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο βραζιλιάνος Antonio Balbi που είχε πολύ καλή εκκίνηση.

Αποτελέσματα προκριματικών κατηγορίας ΟΡΕΝ
1 Short, Andrew Honda
2 Townley, Ben Honda
3 Regal, Kyle    Honda
4 Nagl, Maximilian  KTM
5 Desalle, Clement Suzuki
6 Balbi, Antonio Kawasaki
7 Tonus, Arnaud Suzuki
8 Anderson, Brad Honda
9 Atsuta, Yoshitaka Suzuki
10 Marmont, Jay Yamaha

Τα αποτελέσματα των τριών προκριματικών σειρών ανέδειξαν πρώτη την ομάδα των Η.Π.Α. με δεύτερη την Γερμανία τρίτο το Πόρτο Ρίκο, τέταρτο το Βέλγιομ πέμπτη την Αυσταλία και έκτη την Ιταλία.

Ο Dungey δεν εντυπωσίασε στα προκριματικά. Πέτυχε όμως τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στην προσπάθεια του να περάσει τον Baraggan.

Για άλλο ένα MXDN ο γάλλος G.Paulin ήταν εκπληκτικός πάνω σε 450cc.

Δεν μπήκε στην φωτιά ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 M.Musquin, κάτι που περίμενε να δει πολύ κόσμος. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και ίσως ο Marv να τους αποζημιώσει.

Ακολουθούν video από τα στιγμιότυπα του αγώνα.

ΜΧ1

ΜΧ2

ΟΡΕΝ


.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...