Ευρωπαϊκό SX – Ο K.Windham κατακτά την Γένοβα(video)

Απόλυτος κυρίαρχος στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Supercross αναδείχτηκε ο Kevin Windham πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και κερδίζοντας όλες τις προκριματικές σειρές μαζί με τους δύο τελικούς του αγώνα. Κάνοντας αγώνα τακτικής αλλά με καλά αποτελέσματα στέφτηκε πρωταθλητής ο Gregory Aranda το τέλος της ημέρας.

Ο Κ.Windham ήταν σε δικό του επίπεδο στην Γένοβα.

Με την ηλικιακή του ωριμότητα και με σαφές πλεονέκτημα στα σαμάρια της πίστας ο Kevin Windham δεν είχε αντίπαλο στο SX της Γένοβα. Κατάφερε να δαμάσει την αποφασιστικότητα του νεαρού Justin Barcia κερδίζοντας την προκριματική τους σειρά και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ από τον δεύτερο του αγώνα Gautier Paulin. Την έκπληξη του αγώνα έκανε ο γάλλος Alexandre Rouis ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η παρουσία του βασιλία του supercross Jeremy McGrath δεν συνοδεύτηκε από αγωνιστική επιτυχία καθώς ο αμερικανός αντιμετώπισε προβλήματα στον πρώτο τελικό που τον κράτησαν εκτός και στον δεύτερο τελικό. Πάντως απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα απλά και μόνο με την παρουσία του. Μέτρια απόδοση είχε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ1 Antonio Cairoli πετυχαίνοντας τερματισμούς  4-7 στους δύο τελικούς, αποτελέσματα που κυρίως οφείλονται στις κακές του εκκινήσεις.

Μετά από πολλά χρόνια ο J.McGrath #2 επέστρεψε σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Πρώτος Τελικός
Την εκκίνηση του πρώτου τελικού πήρε ο Barcia έχοντας πίσω του τον Windham. Όμως ο νεαρός αμερικανός είχε μια έξοδο στον δεύτερο γύρο επιτρέποντας στον Windham να πάρει την πρωτοπορία που τελικά τον οδήγησε στην νίκη. Στην δεύτερη θέση οδήγησε ο McGrath όμως και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει. Μετά τον McGrath η δεύτερη θέση πέρασε στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Aranda για να την χάσει και αυτός με την σειρά του μετά από πτώση από τον Paulin που ανέβαινε δυνατά από τις πίσω θέσεις. Τρίτος τερμάτισε ο Rouis με τέταρτο τον Cairoli.

Αποτελέσματα Πρώτου Τελικού
1 Windham, 2 Paulin, 3 Rouis, 4 Cairoli, 5 Martin, 6 Lesage, 7 Pellegrini, 8 Tixier, 9 Aranda, 10 Bonini, 11 Balbi, 12 Mannevy, 13 Barcia, 14 Mc Grath.

Οι νικητές του SX της Γάνοβα K.Windham,G.Paulin και A.Rouis.

Δεύτερος Τελικός
Στον δεύτερο τελικό δεν πήραν εκκίνηση οι McGrath και Barcia. Την εκκίνηση του τελευταίου event του αγώνα πήρε ο Paulin και έδωσε στους πρώτους γύρους όμορφες μάχες με τον Windham. O K-Dub όμως κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά κερδίζοντας και αυτόν τον αγώνα και φυσικά και του SX της Γένοβα. Δεύτερος τερμάτισε ο Paulin οδηγώντας εντυπωσιακά πάνω σε ένα ΥΖF450. Αν και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Cairoli στην αρχή, ωστόσο έχασε αρκετές θέσεις μετέπειτα, επιτρέποντας στον Aranda να τερματίσει τρίτος σε αυτόν τον τελικό.

Αποτελέσματα Δεύτερου Τελικού
1 Windham, 2 Paulin, 3 Aranda, 4 Rouis, 5 Lesage, 6 Balbi, 7 Cairoli, 8 Tixier, 9 Pellegrini, 10 Martin, 11 Bonini, 12 Mannevy, 13 Dami

Πρωταθλητής Ευρώπης SX ο G.Aranda.

Βαθμολογία
1 Aranda 83
2 Rouis 66
3 Lesage 63
4 Soubeyras 61
5 Paulin 56
6 Martin 50
7 Izoird 47
8 Rivas 33
9 Windham 30
10 Musquin Mi. 17

Ακολουθεί video από τον αγώνα.


4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...