Οι motocrosser στα Μέγαρα

Με τους Παναγιώτη Κουζή και Δημήτρη Βαγγελάκο να μονοπωλούν την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε2 στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος enduro στα Μέγαρα, ο θεσμός απέκτησε νέο ενδιαφέρον με την εισαγωγή των πρωταγωνιστών του ελληνικού motocross. Βέβαια δεν ήταν οι μόνοι.

.

.

Η πρώτη εκκίνηση του Π.Κουζή σε Παν. Πρωτ. enduro.

Η μάχη της κατηγορίας Ε2 με τους Βαγγελάκο και Κουζή να διεκδικούν την πρώτη θέση αποτελούσε και την μάχη για την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα. Με ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα στις πρώτες ειδικές από τους δύο οδηγούς η πίεση και η ένταση του αγώνα ανέβαινε ειδική με ειδική. Από την αρχή του αγώνα ο Βαγγελάκος ήταν αυτός που είχε το προβάδισμα και από την τρίτη ειδική είχε μόνο αντίπαλο τον πολυπρωταθλητή enduro Βασίλη Σιαφαρίκα για την γενική κατάταξη. Η πίεση για την γενική έφερε τόσο τον Σιαφαρίκα όσο και τον Βαγγελάκο να κάνουν λάθη και να χάνουν χρόνο στις ειδικές επιτρέποντας στον σταθερότατο Κουζή να τους πλησιάσει. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία ειδική με τον Σιαφαρίκα να καταφέρνει να επιβληθεί του Βαγγελάκου κατά 1.5 δεύτερα. Να σημειώσουμε ότι στην τελευταία ειδική Σιαφαρικάς και Βαγγελάκος είχαν από μια πτώση γεγονός που στέρησε και από τους δύο την κατάκτηση της τελευταίας ειδικής αλλά έφερε τον Βαγγελάκο να απειλείται σοβαρά από τον Κουζή για την κατάκτηση της Ε2.

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος απέδειξε ότι είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος στο enduro.

Οι επιτυχίες των motocrosser στα Μέγαρα ήταν η πρώτη και δεύτερη θέση στην Ε2 με τους Βαγγελάκο και Κουζή αντίστοιχα, η δεύτερη θέση του Αλέξη Ζώρα στην Ε1 η τέταρτη θέση του Θανάση Αυγέρη στην Ε3 και η πέμπτη θέση του Χάρη Γιώτα στην ίδια κατηγορία. Επίσης τις έξη ειδικές κατέκτησαν από μια οι Γιάννης Τρίγκας(1η),  Βαγγελάκος(2η), Κουζής(3η) και  Ζώρας(6η) ενώ δύο κατέκτησε ο Σιαφαρίκας(4η,5η).

Ο Π.Κουζής δεν έχει εμπειρία στο enduro και αυτό φάνηκε. Βέβαια έφυγε πίσω στην σειρά της εκκίνησης και αν δεν είχε μπλέξει σε ντουμπλαρίσματα στην πρώτη ειδική ίσως να είχε πάρει ακόμα και τον αγώνα. Στους αγώνες όμως δεν υπάρχει “ίσως” και “άμα” υπάρχουν μόνο αποτελέσματα.

Η μάχη της γενικής έβαλε σε περιπέτειες τον Βαγγελάκο με πτώσεις στις δύο τελευταίες ειδικές ρισκάροντας την πρώτη θέση στην Ε2. Όπως μας είπε δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί μετά τα μισά του αγώνα πιθανότατα λόγω κούρασης καθώς γυρνάει από πρόσφατο τραυματισμό.

Όπως μας είπε ο Β.Σιαφαρίκας, η εμφάνιση των αγωνιζομένων από το motocross είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που γνωρίζει το ελληνικό enduro τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...