MXGP – Πρώτες νίκες για A.Cairoli και J.Herlings(video)

Τον πρώτο του φετινό αγώνα κατάφερε να κερδίσει ο Antonio Cairoli για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ1 σε μια από τις πιο δύσκολες πίστες του πρωταθλήματος το Valkenswaard. Με καταιγιστικό τρόπο ο τοπικός Jeffrey Herlings κέρδισε και φέτος το GP της πατρίδας του για την ΜΧ2.

Ακόμα και με τραυματισμό στο γόνατο ο A.Cairoli έδειξε ότι είναι δυνατός στην άμμο.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην βαθιά ολλάδνική άμμο και την γρήγορη σχεδίαση της πίστας του Valkenswaard βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μαζί τους βρέθηκε και ο Ben Townley επιστρέφοντας στο θεσμό μετά από μια μεγάλη αναζήτηση στην Αμερική τα προηγούμενα χρόνια. Για τον Ben αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για το 2011 αλλά και ο πρώτος μετά τον τελευταίο του τραυματισμό, δυστυχώς όμως στο πρώτο σκέλος τερμάτισε 19ος και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο σκέλος εμφανώς καταβεβλημένος από τις δύσκολες συνθήκες της πίστας του Valkenswaard. Η πίστα ήταν για προπονημένους και έμπειρους οδηγούς και δεν υπάρχει πιο προπονημένος στην κατηγορία αυτήν την εποχή από τον Steven Frossard που οδήγησε τον αγώνα αμέσως μετά την εκκίνηση έχοντας κοντά πίσω του τον pole man της Κυριακής Max Nagl και τον Evgeny Bobryshev. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής του πρώτου αγώνα Clement Desalle δεν είχε καλή εκκίνηση και οδηγούσε υποτονικά στην πρώτη δεκάδα, αυτό επέτρεψε στον μεγάλο του φετινό αντίπαλο και πρωταθλητή Antonio Cairoli να τον περάσει σχετικά εύκολα αφού και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση. Όμως ο Cairoli δεν σταμάτησε εκεί, ανέβηκε σταδιακά μέχρι και την δεύτερη θέση και περίπου στα μισά του σκέλους πέρασε και τον Frossard για την πρώτη θέση. Από εκεί και μετά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το σκέλος αφήνοντας τον Frossard να τερματίσει οριακά δεύτερος από τον τρίτο Nagl που τον πίεζε. Τέταρτος τερμάτισε ο Philippaerts με πέμπτο τον Desalle και έκτο τον Rui Goncalves.

Χωρίς να τον καταλάβει κανείς, ο S.Frossard έκλεψε την κορυφή της βαθμολογίας.

Στο δεύτερο σκέλος ο Rui Goncalves πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για έξι γύρους όταν στον έβδομο γύρο ο David Philippaerts έκανε την κίνηση του στον πορτογάλο ρίχνοντας τον στην τρίτη θέση με μια επιθετική κίνηση. Ο Philippaerts όμως θα έκανε ένα λάθος λίγο μετά γεγονός που επέτρεψε στον Max Nagl να πάρει την πρωτοπορία του σκέλους και να μην την αφήσει μέχρι και τον τερματισμό, ανεβαίνοντας έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο GP. Δεύτερος την γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Cairoli, ξανά μετά από κακή εκκίνηση και ένα δύσκολο αγώνα αλλά λίγη σημασία είχαν όλα αυτά στο τέλος καθώς ο ιταλός κέρδισε με αυτόν τον τρόπο το πρώτο του φετινό GP. Στην τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Pholppaerts ανεβαίνοντας σε βάθρο μετά από πολύ καιρό. Πολύ καλή η εμφάνιση του Goncalves τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο τελικά Frossard που πλέον απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας στην πρώτη του μόλις χρονιά στην κατηγορία. Παρά το δυναμικό του ξεκίνημα στην Βουλγαρία ο Deasalle δεν έδειξε δυνατός στην άμμο φέτος, γεγονός που είναι ασυνήθιστο για βέλγο αναβάτη.

Οι νικητές της ΜΧ1, A.Cairoli, M.Nagl και D.Philippaerts.

Αποτελέσματα πρώτο σκέλος ΜΧ1
1. Antonio Cairoli
2. Steven Frossard
3. Maximilian Nagl
4. David Philippaerts
5. Clement Desalle
6. Rui Goncalves
7. Ken de Dycker
8. Steve Ramon
9. Tanel Leok
10. Evgeny Bobryshev

Αποτελέσματα δεύτερο σκέλος ΜΧ1
1. Maximilian Nagl
2. Antonio Cairoli
3. David Philippaerts
4. Rui Goncalves
5. Steven Frossard
6. Clement Desalle
7. Evgeny Bobryshev
8. Ken de Dycker
9. Tanel Leok
10. Jonathan Barragan

Τα γυρολόγια του Herlings στο Valkenswaard ήταν μακράν τα καλύτερα φυσικά για την ΜΧ2 αλλά και για την ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ2
Την ευκαιρία να καπαρώσει και τις τρεις θέσεις του βάθρου έχασε η ομάδα της ΚΤΜ στο Valkenswaard. Όμως μετά από ένα τραυματισμό στον ώμο σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος ο Jeremy vanHorebeek παρακολούθησε από τον αγώνα από τα paddocks. Αυτό δεν εμπόδισε τους υπόλοιπους δύο της ομάδας Ken Roczen και Jeffrey Herlnigs να μονοπωλήσουν τον αγώνα για την νίκη. Στο πρώτο σκέλος ο τοπικός ολλανδός Herlings δεν έχασε καιρό και οδήγησε τον αγώνα από την εκκίνηση. Σύντομα κοντά του βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Roczen και προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του κυριολεκτικά ιπτάμενου ολλανδού στην άμμο. Όμως ο Roczen είχε μια πτώση που επέτρεψε στον Herlings να πάρει εύκολα το πρώτο σκέλος της κατηγορίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Roczen με τρίτο τον Tommy Searle που είχε μια πολύ όμορφη μάχη με τον τέταρτο Tonus Arnaud. Δύσκόλα τα βρήκε στην άμμο ο Gautier Paulin τερματίζοντας δύσκολα πέμπτος μπροστά από τον έκτο Zach Osborne.

Προσπάθησε ο Roczen αλλά στην άμμο βρήκε τελικά αντίπαλο.

Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen μπήκε πιο αποφασισμένος για να πάρει το σκέλος και τον αγώνα αλλά και πάλι ο Herlngs έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο μέσα στην πατρίδα του. Πήρε από τον Roczen την πρωτοπορία(δύο φορές) στον πρώτο γύρο και παρά την πτώση του κατάφερε να περάσει ξανά πρώτος μέσα σε τρεις γύρους. Πετυχαίνοντας εκπληκτικούς χρόνους που καλύτερους και από την ΜΧ1 ο Herlings πήρε και αυτόν το σκέλος κερδίζοντας το GP της πατρίδας του. Δεύτερος και πολύ προβληματισμένος τερμάτισε ο Roczen ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Searle κατάφερε να εκμεταλλευτεί και να περιορίσει τον τέταρτο Tonus στον δρόμο του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης σε σκέλος και σύνολο. Πέμπτος τερμάτισε ο Joel Roelants μακριά από τον περσινό καλό του εαυτό στην άμμο, με έκτο τον Paulin.

Οι νικητές της ΜΧ2, J.Herlings, K.Roczen και T.Searle.

Αποτελσματα πρώτο σκέλος ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings
2. Ken Roczen
3. Tommy Searle
4. Arnaud Tonus
5. Gautier Paulin
6. Zachary Osborne
7. Harri Kullas
8. Joel Roelants
9. Nicolas Aubin
10. Max Anstie

Αποτελέσματα δεύτερο σκέλος ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings
2. Ken Roczen
3. Tommy Searle
4. Arnaud Tonus
5. Joel Roelants
6. Gautier Paulin
7. Harri Kullas
8. Zachary Osborne
9. Max Anstie
10. Christophe Charlier

Σταθερά ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Nagl.

Βαθμολογίες
MX1
1. Steven Frossard   85 points
2. Maximilian Nagl   80 p.
3. Clement Desalle   78 p.
4. Antonio Cairoli   72 p.
5. David Philippaerts   63 p.
6. Rui Goncalves   62 p.
7. Jonathan Barragan   53 p.
8. Evgeny Bobryshev   52 p.
9. Davide Guarneri   45 p.
10. Steve Ramon   42 p.

MX2
1. Ken Roczen   94 points
2. Jeffrey Herlings  86 p.
3. Tommy Searle   84 p.
4. Arnaud Tonus   67 p.
5. Gautier Paulin   65 p.
6. Zachary Osborne   60 p.
7. Max Anstie   51 p.
8. Joel Roelants   48 p.
9. Harri Kullas   46 p.
10. Nicolas Aubin   36 p.

Επόμενος αγώνας 15/04/11 Glen Helen Η.Π.Α.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...