AMOTOE Παν. Πρωτ. ΜΧ, Άργος – Το λόγο πήραν οι πρωταθλητές

Στον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στο Άργος οι πρωταθλητές Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1 και Σπύρος Κοσμάς στην ΜΧ2 επιβεβαίωσαν με τις νικηφόρες εμφανίσεις τους, γιατί είναι οι πρωταθλητές στις δύο κύριες κατηγορίες.

Ο τρίτος γύρος του θεσμού μεταφέρθηκε αναγκαστικά στο Άργος αφού στην προγραμματισμένη περιοχή του Μώλου ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί αγώνας λόγω της πλημμύρας που επικρατεί αυτό τον καιρό στο συγκεκριμένο σημείο. Κατά την προσωπική μας άποψη αλλά και κατά την άποψη πολλών αγωνιζομένων αυτό ήταν μια θετική εξέλιξη καθώς η πίστα του Άργους διαθέτει πολλές λειτουργικές εγκαταστάσεις σε σχέση με την περιοχή του Μώλου που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πίστα αγώνων. Το σωματείο ΦΙΛΜΑ σε συνεργασία με το Άργος Motocross Park και την ΑΜΟΤΟΕ κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να στήσουν τον αγώνα μετά την αναγκαστική αλλαγή τοποθεσίας, χωρίς όμως να αποφύγουν αρκετές ελλείψεις. Οι κυριότερες αυτών, ήταν η έλλειψη κριτών στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και η μικροφωνική κάλυψη του αγώνα. Αν και υπήρχε διαφήμιση του αγώνα στην πόλη του Άργους ωστόσο δεν προσήλθαν περισσότεροι από 300 θεατές και 73 αγωνιζόμενοι συν 20 ιστορικές μορφές του ελληνικού motocross για τον αγώνα των παλαιμάχων.

Ο Κουζής έκανε την ανατροπή στο Άργος, που λίγοι περίμεναν.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος ο Παναγιώτης Κουζής βρήκε αυτό που έψαχνε στους προηγούμενους αγώνες και κατάφερε να πάρει την διπλή νίκη μέσα στο Άργος κάτι που τόσο χρειαζόταν για την βαθμολογία. Από τον προηγούμενο αγώνα μια εβδομάδα πριν στην Χαλκίδα, έδειξε ότι κάτι έχει αλλάξει στην μέχρι τότε οδήγηση του. Στο Άργος εμφανίστηκε ακόμα πιο δυνατός θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό. Από το πρώτο σκέλος τα πράγματα ήταν τεταμένα αφού οι Στέλιος Γαλατιανός και Παναγιώτης Κουζής οδήγησαν το σκέλος με αυτή την σειρά αμέσως μετά την εκκίνηση.  Στον δικό τους ρυθμό οι δύο πρώτοι έκαναν διαφορά από τους Μανώλη Σκύβαλο, Γιώργο Ηλιόπουλο και Δημήτρη Βαγγελάκο που μάχονταν για την τρίτη θέση. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Κουζής έκανε την κίνηση του στον Γαλατιανό για την πρώτη θέση, καταφέρνοντας να περάσει μπροστά και να αρχίσει να δημιουργεί μια μικρή διαφορά. Το μόνο που έδειχνε να μπορεί να μειώσει την μεταξύ τους διαφορά ήταν τα συνεχή ντουμπλαρίσματα που πότε καθυστερούσαν τον έναν και πότε τον άλλο στην δύσκολη για προσπέραση πίστα του Άργους. Στο τέλος ο Κουζής πήρε το σκέλος πετυχαίνοντας και τον απόλυτο χρόνο της ημέρας(1:36.568), από τον δεύτερο Γαλατιανό, που δεν το έβαλε κάτω μέχρι την καρό σημαία. Την μάχη της τρίτης θέσης κατάφερε να κερδίσει ο Ηλιόπουλος αφήνοντας τέταρτο τον Βαγγελάκο που γυροφέρνει το βάθρο στους τελευταίους αγώνες ενώ πέμπτος τερμάτισε ο  Σκύβαλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Μενέλαος Μάρτης πιάνοντας πολύ καλή απόδοση.

Αν και οδήγησε πολύ δυνατά και ο Γαλατιανός, ωστόσο ο Κουζής ήταν έτοιμος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και έδειξε αρκετά δυνατός για να κρατήσει την πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε στην αρχή ο Βαγγελάκος αλλά σύντομα  πέρασε δεύτερος ο Κουζής ψάχνοντας απεγνωσμένα να περάσει τον πεισματάρη Αιγιώτη. Ο Γαλατιανός δεν είχε καλή εκκίνηση και προσπαθούσε να περάσει μπροστά, από την πέμπτη θέση όπου βρισκόταν. Ο Κουζής, κατάφερε στους πρώτους γύρους να περάσει τον Ηλιόπουλο και εκμεταλλευόμενος την κακή εκκίνηση του Γαλατιανού, κατάφερε να κάνει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Κάπου στα μισά του σκέλους ο Γαλατιανός πέρασε τον Ηλιόπουλο για την δεύτερη θέση και λίγο πριν το τέλος είχε μια πτώση που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Άνετα στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Κουζής  με δεύτερο τον Γαλατιανό που τώρα ισοβαθμούν και στο πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ. Τρίτος τερμάτισε ο Ηλιόπουλος με τέταρτο και πάλι τον Βαγγελάκο, πέμπτο τον Σκύβαλο και έκτο τον Μάρτη.

Η πρώτη διπλή νίκη του Κοσμά ήρθε στο Άργος.

Κατηγορία ΜΧ2
Το γεγονός του αγώνα ήταν δυστυχώς δυσάρεστο, αφορούσε αυτή την κατηγορία και δεν ήταν άλλο από τον τραυματισμό του Δημήτρη Κοντολέτα στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Μετά από μια πτώση που έδειχνε ασήμαντη, ο Κοντολέτας βρέθηκε με κάταγμα στο πόδι γεγονός που θα αφήσει τον συμπαθή αναβάτη εκτός αγώνων, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Πάντως, και χωρίς τον φορμαρισμένο Κοντολέτα ο δρόμος για την πρώτη διπλή νίκη του Σπύρου Κοσμά δεν ήταν εύκολη. Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος οδήγησε και τα δύο σκέλη και δυσκόλεψε αρκετά τον Κοσμά. Στο πρώτο σκέλος ο Παναγιωτόπουλος πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον δεύτερο Κοσμά και τον τρίτο Δημήτρη Μπαξεβάνη. Στην προσπάθεια του ο Κοσμάς να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο είχε μια πτώση πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Πτώση όμως θα είχε και ο Παναγιωτόπουλος μερικούς γύρους μετά, επιτρέποντας στους Μπαξεβάνη και Κοσμά να τον περάσουν. Λίγο μετά ο Κοσμάς πέρασε και τον Μπαξεβάνη κερδίζοντας το σκέλος. Δεύτερος παρά την πτώση του τερμάτισε ο Παναγιωτόπουλος καταφέρνοντας να περάσει και να αφήσει τρίτο τον Μπαξεβάνη με τέταρτο τον Χρυσοβαλάντη Λαγούδη. Αν και αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίος μετά από πρόβλημα στην εκκίνηση ο Γιάννης Θάνος τερμάτισε πέμπτος μπροστά από τον έκτο Γιάννη Τουρατζίδη.

Αν και οδήγησε και τα δύο σκέλη ο Μ.Παναγιωτόπουλος δεν κατάφερε να κερδίσει.

Στο δεύτερο σκέλος ο Παναγιωτόπουλος και πάλι πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τον Κοσμά σε ένα σκέλος που έμοιαζε πολύ με το πρώτο. Και σε αυτό το σκέλος είχε πτώση ο Κοσμάς, όμως έβαλε το κεφάλι κάτω και κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Παναγιωτόπουλο κερδίζοντας επάξια το σκέλος. Το βάθρο συμπλήρωσαν και πάλι οι Παναγιωτόπουλος και Μπαξεβάνης με τέταρτο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά που αυτή την φορά είχε καλή εκκίνηση. Την μάχη της πέμπτης θέσης κατάφερε να κερδίσει ο Τουρατζίδης αφήνοντας έκτο τον Θάνο.

Χωρίς αντίπαλο και φέτος ο Ν.Ανδρεόυ στην OΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο πρωταθλητής την κατηγορίας Νίκος Ανδρέου δεν είχε αντίπαλο και σε αυτόν τον αγώνα κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Κώστας Κάλφας  με τρίτο τον Γιώργο Ταμβάκο ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Ταμβάκος κατάφερε να επιβληθεί και να πάρει την δεύτερη θέση από τον Χαριδήμο Τερζάκη που τερμάτισε τρίτος.

Κατηγορία Junior – MINI
Στην κατηγορία Junior ο Νικόλας Φανουράκης καθάρισε άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αφήνοντας δεύτερο στο πρώτο σκέλος τον Γαβρίλη Gio και τρίτο τον Όλιβερ Τσεκούρα ενώ στο δεύτερο το βάθρο συμπλήρωσαν οι Ηλίας Μπαξίσογλου και Όλιβερ Τσεκούρας τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Στην κατηγορία ΜΙΝΙ οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι ίδιοι και για τα δύο σκέλη με τον Δημήτρη Τουρατζίδη να επικρατεί του Βασίλη Γρηγοριάδη και του Δημήτρη Μπάκα.

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος κέρδισε τον αγώνα των παλαιμάχων μετά από όμορφη μάχη.

Φιλικός Αγώνας Παλαιμάχων
Η πίστα του Άργους γέμισε από ονόματα θρύλους του ελληνικού ΜΧ, σε ένα φιλικό αγώνα όπου ξεσήκωσε μνήμες. Για την ιστορία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κέρδισε την μάχη με τον Κώστα Λαμάρη τερματίζοντας πρώτος ενώ για την τρίτη θέση ο Αντώνης Τσισκάκης κατάφερε να περάσει τον Δημήτρη Μπαρούς. Το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν ότι θεατές και αγωνιζόμενοι το χάρηκαν όλοι, και ανανέωσαν το ραντεβού τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 28-29/05/11 Κοζάνη.

.

1825 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...