AMA MX – C.Reed και B.Buggett κερδίζουν στο Hangtown(video)

Το πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross ξεκίνησε με τεράστιο ενδιαφέρον όπως έγινε και νωρίτερα στην σεζόν με το ξεκίνημα του ΑΜΑ/FIM Supercross. Χωρίς τον James Stewart όλοι οι υπόλοιποι star της Αμερικής έδωσαν τον παρόν στον πρώτο αγώνα στο Hangtown με τον ιδιώτη Chad Reed να κλέβει την πρώτη νίκη της χρονιάς από τον πρωταθλητή στα 450cc Ryan Dungey. Στο 250cc μετά από αδιάκοπες μάχες ο Blake Bagget πήρε τον αγώνα.

Με ιδιωτική συμμετοχή και ένας απο τους μεγαλύτερους σε ηλικία αναβάτες της κατηγορίας, ο Reed κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Κατηγορία 450cc
Μετά το πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross που χαρακτηρίστηκε ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του θεσμού, όλοι οι πρωταγωνιστές στήθηκαν(εκτός του Stewart) στην μπάρα για το ξεκίνημα του ΑΜΑ Motocross. Ο Mike Alessi ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο γύρο στα χρονομετρημένα όμως δεν αγωνίστηκε στον αγώνα καθώς υπέφερε από μια διάσειση μετά από πτώση, σε προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας. Το παρόν στον αγώνα έδωσε και ο Trey Canard που όμως και αυτός δεν αγωνίστηκε καθώς δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του. Με την πρώτη εκκίνηση της χρονιάς ο Kevin Windham ήταν αυτός που έστριψε πρώτο και πήρε κεφάλι στον αγώνα, έχοντας πίσω του, τους Brett Metcalfe και Ryan Dungey. O Dungey χωρίς να βιαστεί περίμενε υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή για να περάσει τόσο τον Metcalfe όσο και τον Windham. Πιο πίσω οι Chad Reed και Ryan Villopoto δεν είχαν καλές εκκινήσεις και άργησαν να βρεθούν μπροστά. Αυτό επέτρεψε στον Dungey να πάρει άνετα το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Reed και τρίτο τον Villopoto που να θυμίσουμε αγωνίζεται ξανά σε motocross αγώνα μετά από δύο χρόνια. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε σε αυτό το σκέλος David Millsaps τερματίζοντας τέταρτος με πέμπτο τον Metcalfe που και αυτός επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Windham. Στο δεύτερο σκέλος ο Villopoto ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση αλλά σύντομα τον πέρασε ο Dungey που και πάλι είχε πλασαριστεί καλά. Τον Villopoto λίγο μετά θα πέρναγε και ο Reed που είχε βάλει στόχο να μην του φύγει ξανά από την αρχή ο Dungey. Η ιδιωτική συμμετοχή της Two Two Motorsports με λίγη βοήθεια από την εργοστασιακή Honda, κατάφερε οχτώ γύρους πριν τον τερματισμό να περάσει τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή μην ξεχνάμε Dungey, στον δρόμο του για την νίκη στον αγώνα. Αν και ο Reed ισοβάθμησε με τον δεύτερο τελικά Dungey,  ωστόσο η νίκη του δεύτερου σκέλους έδωσε στον Reed το πλεονέκτημα. Ξανά τρίτος τερμάτισε ο Villopoto συμπληρώνοντας έτσι το βάθρο των νικητών ενώ αυτήν την φορά ο Windham έκανε καλύτερη διαχείριση δυνάμεων από το πρώτο σκέλος τερματίζοντας τέταρτος. Πέμπτος ήταν και πάλι ο Metcalfe με έκτο τον Jake Weimer.

Αποτελέσματα Hangtown, 450cc

1. Chad Reed – HON – 2/1
2. Ryan Dungey – SUZ – 1/2
3. Ryan Villopoto – KAW – 3/3
4. Kevin Windham – HON – 6/4
5. Brett Metcalfe – SUZ – 5/5
6. Davi Millsaps – YAM – 4/7
7. Tommy Hahn – YAM – 8/8
8. Christophe Pourcel – YAM – 7/11
9. Ricky Dietrich – YAM – 11/9
10. Christian Craig – HON – 14/10

Ο Buggett κέρδισε στο Hangtown μετά από ένα πολύ καλό δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία 250cc
Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο Eli Tomac έχοντας πίσω του τους Malcom Stewart, Tyla Rattray, Dean Wilson,  Blake Buggett και Justin Barcia. Μετά από αρκετές εναλλαγές της πρώτης θέσης ο Wilson εδραιώθηκε σε αυτήν κερδίζοντας το σκέλος, από τον δεύτερο Buggett, τον τρίτο Tomac και τον τέταρτο Marvin Musquin που έκανε το ντεμπούτο του στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Rattray ενώ την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Garreth Swanepoel. Στο δεύτερο σκέλος ο Justin Barcia πήρε την εκκίνηση την στιγμή που αρκετοί αναβάτες μπλέχτηκαν σε μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση. Πίσω από τον Barcia βρέθηκαν από την αρχή οι Rattray, Wilson, Tomac και Buggett. Στα δέκα λεπτά αγώνα ο Barcia έχει μια πτώση παραδίνοντας την πρωτοπορία στον Rattray. Όμως από εκεί και μετά ο Buggett θα αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς και σύντομα θα καταφέρει να περάσει στην πρώτη θέση όπου και θα τερματίσει, νικητής σε σκέλος και αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Rattray καταλαμβάνοντας  το τρίτο σκαλί στο βάθρο με τρίτο στο σκέλος και δεύτερο στον αγώνα, τον νικητή του πρώτου σκέλους Wilson. Τέταρτος τερμάτισε ο Tomac με πέμπτο τον Swanepoel και έκτο τον εκπληκτικό σε αυτό το σκέλος Musquin που έπεσε στην πτώση μετά την εκκίνηση και από τελευταίος κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Hangtown, 250cc
1. Blake Baggett – KAW – 2/1
2. Dean Wilson – KAW – 1/3
3. Tyla Rattray – KAW – 5/2
4. Eli Tomac – HON – 3/4
5. Marvin Musquin – KTM – 4/6
6. G Swanepoel – YAM – 9/5
7. K Cunningham – YAM – 8/8
8. D Durham – HON – 10/9
9. Broc Tickle – KAW – 13/7
10. Cole Seely – HON – 7/13

Στο Supercross o Dungey δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του δυναμικά, στο motocross όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά.

Βαθμολογίες
450cc
1. Chad Reed – 47
2. Ryan Dungey – 47
3. Ryan Villopoto – 40
4. Kevin Windham – 33
5. Brett Metcalfe – 32
6. Davi Millsaps – 32
7. Tommy Hahn – 26
8. Christophe Pourcel – 24
9. Ricky Dietrich – 22
10. Christian Craig – 18

250cc
1. Blake Baggett – 47
2. Dean Wilson – 45
3. Tyla Rattray – 38
4. Eli Tomac – 38
5. Marvin Musquin – 33
6. G Swanepoel – 28
7. K Cunningham – 26
8. D Durham – 23
9. Broc Tickle – 22
10. Cole Seely – 22

Ακολουθούν τα video από τα σκέλη του αγώνα.

Πρώτο σκέλος 450cc

Δεύτερο σκέλος 450cc

Πρώτο σκέλος 250cc


Δεύτερο σκέλος 250cc


4023 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Παρακολουθήστε ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 15ου γύρου του AMA Supercross 2024 που πραγματοποιήθηκαν στην...