MXGP – Νίκες για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος(video)

Στην Aqueda της Πορτογαλίας συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με τους πρωτοπόρους των βαθμολογίων, Clement Desalle στην ΜΧ1 και από αυτόν τον αγώνα Jeffrey Helrings στην ΜΧ2, να κερδίζουν το GP επεκτείνοντας το βαθμολογικό τους προβάδισμα. .

.

.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον C.Deasalle.

Κατηγορία ΜΧ1
Πολύ δυνατός έχει εμφανιστεί στην αρχή της σεζόν ο Clement Desalle και δίκαια οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος έξι γύρους την έναρξη μετά βέβαια και την νίκη του στην Πορτογαλία. Από το πρώτο σκέλος ο Desalle έδειξε ότι δεν θέλει να χάσει άλλο GP από κακή εκκίνηση όπως έγινε στον περασμένο αγώνα στην Γαλλία και έτσι βρέθηκε νωρίς από τον πρώτο γύρο να οδηγεί το πρώτο σκέλος. Πίσω του βρέθηκε ο Evgeny Bobryshev που πήρε την εκκίνηση αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά ενώ από την τρίτη θέση ο νικητής του προηγούμενου GP Steven Frossard καραδοκούσε. Στον τρίτο γύρο ο Frossard έκανε την κίνηση του στον Bobryshev, πέρασε δεύτερος και προσπάθησε να επιτεθεί στον Desalle. Αν και ο Βέλγος δεν απολάμβανε μεγάλη διαφορά από του υπόλοιπους κατάφερε να την ελέγξει στο μεγαλύτερο διάστημα του σκέλους μέχρι να τον πιάσει και να του επιτεθεί στον τελευταίο γύρο ο Cairoli. Οριακά στο άλμα του τερματισμού ο Desalle κατάφερε να πάρει το σκέλος αφήνοντας δίπλα του και όχι πίσω του τον Cairoli δεύτερο. Τρίτος τερμάτισε ο Frossard με τέταρτο τον Bobryshev, και πέμπτο τον Xavier Boog που οδήγησε σε αυτήν την θέση από την αρχή του αγώνα ενώ έκτος τερμάτισε ο Ken deDycker κερδίζοντας την μάχη με τον έκτο Rui Goncalves.

Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση και πρωτοπορία πήρε ο Goncalves έχοντας κοντά του τον ομόσταυλο του Bobryshev. Οι Desalle και Cairoli βρισκόντουσαν λίγο πιο πίσω ενώ στην μάχη των πρώτων θέσεων βρέθηκε στους πρώτους γύρους και ο David Philippaerts που όμως είχε μια άσχημη πτώση λίγο μετά. Στον όγδοο γύρο ο Desalle αποφάσισε να ξεκινήσει την επίθεση του, πέρασε τον ρώσο και λίγο μετά πέρασε και τον πορτογάλο για την πρώτη θέση προσπαθώντας να ανοίξει την διαφορά. Αυτό ενεργοποίησε τον Cairoli που επιτέθηκε και αυτός στους δύο οδηγούς της Martin Honda βάζοντας στόχο τον Desalle. Όπως και στο πρώτο σκέλος, ο Deasalle κατάφερε να αντέξει στην επίθεση του Cairoli τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα σε σκέλος και GP. Τρίτος σε αυτό το σκέλος κατάφερε να τερματίσει ο τοπικός Goncalves με τέταρτο τον Bobryshev που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών. Μετά από μέτρια εκκίνηση και εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις των Max Nagl και Philippaerts ο Steve Ramon τερμάτισε έκτος.

Οι νικητές της ΜΧ1, C.Deasalle, A.Cairoli και E.Bobryshev.

Αποτελέσματα Aqueda, MX2
1. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 50
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 44
3. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 36
4. Rui Goncalves (POR, Honda), 34
5. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 34
6. Ken de Dycker (BEL, Honda), 30
7. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 28
8. Steve Ramon (BEL, Suzuki), 22
9. Tanel Leok (EST, TM), 22
10. Jonathan Barragan (ESP, Kawasaki), 21

Τρίτη φετινή νίκη για τον J.Herlings και πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ2
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Ken Roczen δεν κατάφερε να μεταφέρει την οδηγική του υπεροχή σε κατάσταση νίκης. Ξανά στο δεύτερο σκέλος είχε μια άσχημη πτώση την στιγμή που οδηγούσε τον αγώνα, που αυτήν την φορά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, χάνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Το πρώτο σκέλος ήταν μια άλλη ιστορία, ο Roczen μετά από μέτρια εκκίνηση κατάφερε σταδιακά να ανέβει από την πέμπτη θέση όπου ξεκίνησε στην δεύτερη και με σταθερό γυρολόγιο μείωσε την διαφορά του από τον Jeffrey Helrings που οδηγούσε τον αγώνα από την εκκίνηση. Τέσσερις γύρους πριν από τον τερματισμό ο Roczen πέρασε μπροστά και παρά την αντίσταση του ολλανδού κατάφερε να πάρει την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Herlings με τρίτο τον Zach Osborne που οδήγησε σε αυτήν την θέση από την αρχή μέχρι και το τέλος. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Max Anstie τερματίζοντας τέταρτος και κερδίζοντας την μάχη με τον πέμπτο Gautier Paulin. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Joel Roelants.

Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen μπήκε δυναμικά από την αρχή, οδήγησε το σκέλος από τον πρώτο γύρο όμως στον δεύτερο γύρο είχε μια άσχημη πτώση στα σαμάρια της πίστας. Αυτό έφερε τον Herlings να οδηγεί και αυτό το σκέλος έχοντας πίσω του τον Tommy Searle. Έχοντας εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος ο Searle ήταν ξεκούραστος και δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Herlings στην πρώτη θέση. Νικητής του σκέλους ήταν ο Searle με δεύτερο τον νικητή του αγώνα Herlings. Τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στο GP τερμάτισε ο Paulin μετά από μέτρια εκκίνηση έχοντας κοντά πίσω του τον τέταρτο Tonus Arnaud. Στην πέμπτη θέση και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Osborne ένω στην έκτη θέση τερμάτισε ο Christophe Charlier.

Οι νικητές της ΜΧ2, J.Herlings, G.Paulin και Z.Osborne.

Αποτελέσματα Aqueda, MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 44
2. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), 36
3. Zachary Osborne (USA, Yamaha), 36
4. Max Anstie (GBR, Kawasaki), 32
5. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 28
6. Christophe Charlier (FRA, Yamaha), 28
7. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 25
8. Ken Roczen (GER, KTM), 25
9. Joel Roelants (BEL, KTM), 24
10. Harri Kullas (FIN, Yamaha), 23

O Z.Osborne πίεσε πολύ για την τρίτη θέση του βάθρου.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1. Clement Desalle   249
2. Antonio Cairoli   237
3. Steven Frossard   213
4. Maximilian Nagl   192
5. Evgeny Bobryshev   177
6. Rui Goncalves   167
7. David Philippaerts   161
8. Xavier Boog   137
9. Jonathan Barragan   136
10. Kevin Strijbos   134

E.Bobryshev

ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings   257
2. Ken Roczen  251
3. Tommy Searle   224
4. Zachary Osborne   198
5. Gautier Paulin   196
6. Max Anstie   167
7. Arnaud Tonus  166
8. Harri Kullas  142
9. Joel Roelants  138
10. Christophe Charlier  130

Επόμενος αγώνας 18/06/11 La Baneza Ισπανία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...