ΑΜΑ ΜΧ – Νίκες για τους πρωτοπόρους στο Budds Creek(video)

Στον τέταρτο γύρο του AMA Motocross στο Budds Creek ι πρωτοπόροι των βαθμολογιών στις δύο κατηγορίες κατάφεραν να κερδίσουν και να διατηρήσουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα. Ο Chad Reed στα 450cc προέβαλε την αντίσταση του στην αντεπίθεση των “Ryan” ενώ ο Tyla Rattray δεν υπερέβαλε στα 250cc και πήρε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο Budds Creek ο Reed απέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο φετινός τίτλος για αυτόν.

Κατηγορία 450cc
Το πρωτάθλημα για την μεγάλη κατηγορία έχει αρχίσει και φουντώνει καθώς οι δύο Ryan, Villopoto και Dungey πιέζουν ασφυκτικά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Chad Reed. Στο Budds Creek ο Reed δεν είχε όλες τις απαντήσεις για να επιβληθεί των δύο αντιπάλων του όμως, λίγο η τύχη και λίγο το αστείρευτο του πείσμα του έδωσαν τελικά την νίκη. Στο πρώτο σκέλος ο Ryan Villopoto συνέχισε το αήττητο σερί που απολαμβάνει στην πίστα του Budds Creek. Αν και ξεκίνησε τρίτος πίσω από τους Mike Alessi και Chad Reed που οδηγούσαν τον αγώνα  κατάφερε μέσα σε τρεις γύρους να τους περάσει και του δύο και να κερδίσει σχετικά άνετα το σκέλος. Σχετικά άνετα γιατί στο τέλος του αγώνα έκανε ένα μικρό λάθος που επέτρεψε στον Dungey που είχε περάσει δεύτερος να τον πλησιάσει και να τον απειλήσει στον τελευταίο γύρο. Τρίτος τερμάτισε ο Reed φναερά προβληματισμένος όπως δήλωσε με την επιλογή των γραμμών του ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Kevin Windham περνόντας και αυτός τον πέμπτο τελικά Alessi που είχε πάρει την εκκίνηση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Brett Metcalfe. Στο δεύτερο σκέλος ο Villopoto αντιμετώπισε λίγο πριν την εκκίνηση πρόβλημα με στομαχικές διαταραχές και παρά το αίτημα του στους οργανωτές για ένα λεπτό καθυστέρηση της εκκίνησης οι οργανωτές δεν του το έδωσαν. Αυτό ίσως ήταν και ένα καθοριστικό σημεία για τον αγώνα. Ο Alessi πήρε και αυτήν την εκκίνηση και κατάφερε να κρατήσει πέντε γύρους αυτήν την φορά τον Reed στην δεύτερη θέση. Στον έκτο γύρο όμως ο αυστραλός πέρασε στην πρώτη θέση και σύντομα τον ακολούθησε και ο Dungey. Από εκεί και μετά ο Dungey πίεζε συνέχεια και σε όλη την διάρκεια του σκέλους τον πρωτοπόρο Reed που όμως δεν το έβαζε κάτω και κράταγε γερά την πρώτη θέση Στο τέλος ο Reed καταφέρνοντας να ντουμπλάρει πιο εύκολα τους αργούς αναβάτες από τον Dungey κατάφερε να πάρει το σκέλος και την νίκη αφήνοντας τον δεύτερο Dungey να συμπληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση. Μετά από καλή εκκίνηση αλλά πολύ πιο πίσω από τους δύο πρώτους ο Villopoto κατάφερε να τερματίσει τρίτος, ισοβαθμώντας στον αγώνα με τον Reed, αλλά λόγω νίκης του αυστραλού στο δεύτερο σκέλος ο Villopoto τερμάτισε δεύτερος στο σύνολο. Ξανά τέταρτος τερμάτισε ο Windham με πέμπτο τον Alessi και έκτο τον Metcalfe. Τέλος να πούμε ότι στο Budds Creek είχαμε την επιστροφή στους αγώνες του Josh Grant ενώ φήμες θέλουν τον Christophe Pourcel(που δεν αγωνίστικε) να είναι εκτός της ομάδας Μoto Concepts Yamaha και να επιστρέφει στο παγκόσμιο με την CLS Kawasaki.

Οι νικητές των 450cc C.Reed, R.Villopoto και R.Dungey.

Αποτελέσματα Budds Creek, 450cc
1 Chad Reed  (3-1)
2 Ryan Villopoto  (1-3)
3 Ryan Dungey  (2-2)
4 Kevin Windham  (4-4)
5 Mike Alessi  (5-5)
6 Brett Metcalfe  (6-6)
7 Davi Millsaps  (7-9)
8 Jake Weimer  (10-7)
9 Andrew Short  (9-8)
10 Josh Grant  (8-10)

Ο T.Rattray οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 250cc
Η μάχη για το πρωτάθλημα τη μικρής κατηγορίας έχει αρχίζει να ξεκαθαρίζει με τους Tyla Rattray και Dean Wilson να δείχνουν την σταθερότητα που επιβάλλεται για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο περσινός νικητής του αγώνα στο Budds Creek Dean Wilson βρέθηκε πολύ κοντά για να κερδίσει τον αγώνα όμως μπροστά του βρέθηκε ο πολύ δυνατός το τελευταίο διάστημα Rattray. Η εκκίνηση και ολόκληρο το πρώτο σκέλος ανήκε στον Wilson που χωρίς μεγάλη πίεση από τον δεύτερο τελικά Rattray κατάφερε να κερδίσει το σκέλος. Τρίτος τερμάτισε ο Broc Tickle κάνοντας το ένα, δύο τρία για την Pro Circuit Kawasaki με τέταρτο τον Kyle Cunningham που επιβλήθηκε των δύο οδηγών της Honda Eli Tomac(πέμπτος) και Justin Barcia(έκτος). Στο δεύτερο σκέλος ο Rattray δεν άφησε ελπίδες σε κανέναν να του στερήσει την νίκη τόσο στο σκέλος όσο και στον αγώνα. Πήρε την εκκίνηση και έδωσα αυτός τον ρυθμό στον αγώνα καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Πίσω του προσπάθησε πολύ ο Barcia να τον ακολουθήσει αλλά όπως δήλωσε αντιμετώπιζε μια ίωση που δεν του επέτρεπαν οι γιατροί,  ούτε καν να αγωνιστεί. Δεύτερη θέση στο σκέλος και τρίτη στο σύνολο για τον Barcia ενώ ο νικητής του πρώτου σκέλους Wilson τερμάτισε τρίτος τελικά στο σκέλος καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο βάθρο. Η καλή εκκίνηση αυτή την φορά του Garreth Swanepoel του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός και να τερματίσει τέταρτος, μπροστά από τον και πάλι πέμπτο Tomac και τον έκτο και πρωτοεμφανιζόμενο στην πρώτη εξάδα Malcom Stewart.

Οι νικητές των 250cc Τ.Ραττραυ, D.Wilson και J.Barcia.

Αποτελέσματα Budds Creek, 250cc
1 Tyla Rattray  (2-1)
2 Dean Wilson  (1-3)
3 Justin Barcia  (6-2)
4 Eli Tomac  (5-5)
5 Broc Tickle  (3-9)
6 Gareth Swanepoel  (9-4)
7 Blake Baggett  (7-7)
8 Kyle Cunningham  (4-15)
9 Martin Davalos (10-10)
10 Nico Izzi  (8-13)

Πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη βρέθηκε ο R.Dungey.

Βαθμολογίες
450cc
1 Chad Reed  183
2 Ryan Villopoto  168
3 Ryan Dungey  155
4 Davi Millsaps  130
5 Brett Metcalfe  118
6 Kevin Windham  112
7 Jake Weimer  93
8 Ricky Dietrich  92
9 Christian Craig  76
10 Andrew Short  75

250cc
1 Tyla Rattray  174
2 Dean Wilson  170
3 Blake Baggett  144
4 Eli Tomac  136
5 Justin Barcia  116
6 Kyle Cunningham  114
7 Broc Tickle  99
8 Gareth Swanepoel  91
9 Martin Davalos 75
10 Cole Seely  72

Επόμενος αγώνας 25/06/11 Thunder Valley CO.

Ακολουθούν video από τον αγώνα.

450cc στιγμιότυπα πρώτου σκέλους και ολόκληρο το δεύτερο σκέλος.

250cc στιγμιότυπα πρώτου σκέλους και ολόκληρο το δεύτερο σκέλος.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...