MXGP – Σημαντικές νίκες για A.Cairoli και Κ.Roczen στην Ισπανία(video)

Στην La Baneza της Ισπανίας ο Antonio Cairoli πέτυχε μια σημαντική νίκη που τον έφερε έναν βαθμό πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας της ΜΧ1, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Στην ΜΧ2 ο Ken Roczen μετά από διπλή νίκη επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κανένας δεν μπόρεσε να πιάσει τον A.Cairoli #222 στην Ισπανία.

Κατηγορία ΜΧ1
Πλησιάζοντας στα μισά του πρωταθλήματος ο πρωταθλητής Antonio Cairoli βρίσκει τον δρόμο του σιγά σιγά προς την κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτό βοηθάει και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Clement Desalle με τα ασταθή αποτελέσματα του από αγώνα σε αγώνα. Μετά τον αγώνα της Ισπανίας για την πρώτη θέση της βαθμολογίας τους χωρίζει ένας μόλις βαθμός, με τον τρίτο Steven Frossard να ακολουθεί 35 βαθμούς πιο πίσω. Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli πέρασε από την αρχή στην πρώτη θέση και οδήγησε τον αγώνα για δεκαπέντε γύρους, μέχρι που ένα μικρό λάθος επέτρεψε στον Frossard που ξεκίνησε τρίτος, να περάσει μπροστά και να καταφέρει να πάρει το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Cairoli με τρίτο τον David Philippaerts που κατάφερε να κερδίσει την μάχη του με τον τέταρτο Max Nagl. Στην πέμπτη θέση μετά από μια μικρή πτώση στον πρώτο γύρο τερμάτισε τελικά ο Desalle, αφήνοντας έκτο τον ομόσταυλο του Steve Ramon. Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli πήρε την εκκίνηση και έδωσε δυνατό ρυθμό στον αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος κερδίζοντας το σκέλος και το GP. Πίσω του από την αρχή βρέθηκε ο Tanel Leok που αντιστάθηκε στις πολλές επιθέσεις που δέχτηκε για την δεύτερη θέση, όμως ο σκληροτράχηλος εσθονός κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση μέχρι το τέλος. Μετά από και πάλι μια πτώση ο Deasalle κατάφερε να πάρει στον τελευταίο γύρο την τρίτη θέση από τον τέταρτο τελικά Philippaerts σώζοντας την τελευταία στιγμή την διατήρηση της κόκκινης πλακέτας του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Πέμπτος τερμάτισε ο Jonathan Barragan ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Nagl. Το βάθρο δίπλα από τον Cairoli συμπλήρωσαν οι οδηγοί της Yamaha, Philippaerts(δεύτερος) και Frossard(τρίτος).

Οι νικητές της ΜΧ1 A.Cairoli, D.Philippaerts και S.Frossard.

Αποτελέσματα La Baneza, MX1
1. Antonio Cairoli   47
2. David Philippaerts   38
3. Steven Frossard   37
4. Clement Desalle  36
5. Maximilian Nagl   33
6. Tanel Leok   30
7. Jonathan Barragan   28
8. Evgeny Bobryshev   27
9. Rui Goncalves   25
10. Xavier Boog   24

Μια εβδομάδα μόνο άντεξε ο Roczen μακριά την κορυφή της βαθμολογίας.Μια εβδομάδα μόνο άντεξε ο Roczen μακριά την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΜΧ2
Όταν δεν έχει προβλήματα με πτώσεις ο Ken Roczen δεν έχει αντίπαλο μέχρι στιγμής στην κατηγορία ειδικά στα σκληρά εδάφη. Έτσι και στην Ισπανία ο Roczen κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη επιστρέφοντας στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ο Tommy Searle κατάφερε να περιορίσει στο πρώτο σκέλος γρήγορα την αντίσταση του Nicola Aubin και να οδηγήσει άνετα στην δεύτερη θέση σε ολόκληρο το δεύτερο σκέλος. Δεύτερη θέση για τον βρετανό στο GP με τρίτο τον Gautier Paulin που και αυτός βρίσκεται σε περίοδο ανόδου, καταφέρνοντας να πάρει μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη μετά από κακές εκκινήσεις. Μια τρίτη και μια τέταρτη θέση είχε και ο Jeffrey Herlings που δεν έδειξε ικανός να διατηρήσει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία χάνοντας δώδεκα βαθμούς σε μόλις ένα GP. Ο Tonus Arnaud πέτυχε τερματισμούς 6-5 με τον Aubin να φεύγει από την Ισπανία με μια πέμπτη θέση μετά την καλή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος. Την εξάδα στο δεύτερο σκέλος συμπλήρωσε ο Zach Osborne σε έναν κακό αγώνα για αυτόν με αποκορύφωμα την πτώση με εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος.

Οι νικητές της ΜΧ2 K.Roczen, T.Searle και G.Paulin.

Αποτελέσματα La Baneza, MX2
1. Ken Roczen   50
2. Tommy Searle   44
3. Gautier Paulin   38
4. Jeffrey Herlings   38
5. Arnaud Tonus   31
6. Nicolas Aubin   29
7. Joel Roelants   28
8. Glenn Coldenhoff   24
9. Harri Kullas   22
10. Nick Triest   19

Εντυπωσίασε ο Τ.Leok στο δεύτερο σκέλος τερματίζοντας δεύτερος πάνω στην ΤΜ του.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1. Clement Desalle 285
2. Antonio Cairoli   284
3. Steven Frossard   250
4. Maximilian Nagl   225
5. Evgeny Bobryshev   204
6. David Philippaerts   199
7. Rui Goncalves   192
8. Jonathan Barragan   164
9. Xavier Boog  161
10. Steve Ramon   149

ΜΧ2
1. Ken Roczen   301

O Τ.Searle βρίσκει τα πατήματα του στο παγκόσμιο.

2. Jeffrey Herlings   295
3. Tommy Searle   268
4. Gautier Paulin   234
5. Zachary Osborne   213
6. Arnaud Tonus   197
7. Max Anstie   167
8. Joel Roelants   166
9. Harri Kullas   164
10. Nicolas Aubin   151

Επόμενος αγώνας 03/07/11, Uddevalla Σουηδία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...