ΜΧ3 – Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο ο J.Bill

Διατηρώντας το βαθμολογικό του προβάδισμα ανέπαφο ο Julien Bill κέρδισε μετά από ισοβαθμία με τον Milko Potisek το GP της Ουκρανίας στο Chernivtsy για τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της ΜΧ3. Μετά το πέρας του μισού πρωταθλήματος οι τρεις πρώτες θέσεις δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει.


Οι υψηλές θερμοκρασίες, η τεχνική πίστα και το θερμό κοινό ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα της Ουκρανίας. Με αυτό το background οι αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό και έγιναν αρκετές μάχες τουλάχιστον για τις πίσω θέσεις. Στο πρώτο σκέλος ο Potisek πήρε την εκκίνηση και περιόρισε από την αρχή τον Bill που βρέθηκε πίσω του καταφέρνοντας  να πάρει σχετικά εύκολα τον αγώνα. Ο Bill προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου αλλά δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο τσέχος Martin Michek αφήνοντας τον συμπατριώτη του Martin Zerava τέταρτο. Στο δεύτερο σκέλος το σκηνικό αντιστράφηκε με τον Bill να παίρνει την πρώτη του φετινή εκκίνηση και να καταδιώκεται από τον Potisek. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν άλλαξαν θέσεις μέχρι και τον τερματισμό με τον Bill να κερδίζει το σκέλος και τον αγώνα και τον Potisek να έρχεται δεύτερος σε σκέλος και σύνολο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Zerava γεγονός που τον τοποθέτησε στο τα΄ριτο σκαλί του βάθρου.

Αποτελέσματα Chernivtsy, ΜΧ3
1. Julien Bill (SUI, Honda), 47 points; 2. Milko Potisek (FRA, Honda), 47 p.; 3. Martin Zerava (CZE, Honda), 38 p.; 4. Martin Michek (CZE, KTM), 36 p.; 5. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), 32 p.; 6. Michael Staufer (AUT, KTM), 30 p.; 7. Marco Maddii (ITA, KTM), 25 p.; 8. Petr Michalec (CZE, Honda), 25 p.; 9. Oleksandr Pashchynskyi (UKR, KTM), 24 p.; 10. Nikolay Kumanov (BUL, Yamaha), 19 p.

Βαθμολογία
MX3
1. Julien Bill (SUI, Honda), 259 points; 2. Milko Potisek (FRA, Honda), 231 p.; 3. Martin Michek (CZE, KTM), 212 p.; 4. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), 183 p.; 5. Martin Zerava (CZE, Honda), 170 p.; 6. Marco Maddii (ITA, KTM), 133 p.; 7. Michael Staufer (AUT, KTM), 113 p.; 8. Petr Michalec (CZE, Honda), 88 p.; 9. Saso Kragelj (SLO, Yamaha), 74 p.; 10. Marko Kovalainen (FIN, Yamaha), 59 p

Επόμενος αγώνας 17/07/11 Orehova Vas Σλοβενία.

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...