ΑΜΑ ΜΧ – Πτώση C.Reed, νίκη R. Dungey στο Spring Creek(video)

Μεγάλη ανατροπή στην βαθμολογία των 450cc είχαμε στο Spring Creek για τον έβδομο γύρο του AMA Motocross. Η πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Chad Reed έδωσε το χώρο που χρειαζόταν για να κερδίσει τον δεύτερο του αγώνα αλλά και να πλησιάσει στην βαθμολογία ο Ryan Dungey. Την τρίτη φετινή του νίκη πέτυχε και ο Tyla Rattray στα  250cc σπάζοντας την αντίσταση των ομόσταυλων του.

Ο Dungey είναι σταθερός, και αποφασιμενός φέτος να υπερασπιστεί τον τίτλο του όσες τρικλοποδιές και αν του βάζει η ομάδα του. Φήμες πάντως τον θέλουν να συζητάει με την ΚΤΜ για του χρόνου.

Κατηγορία 450cc
Μετά και τον αγώνα του Spring Creek και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου έχουν από μια κακή στιγμή μέσα στο πρωτάθλημα που τους στέρησε βαθμούς. O πρωταθλητής Ryan Dungey έμεινε από βενζίνη στο δεύτερο σκέλος του Freestone, o άλλος Ryan (Villopoto) είχε μια άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος του Red Bud και τώρα στον αγώνα του Spring Creek, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chad Reed είχε μια τρομακτική πτώση που παραλίγο να του στερήσει κάτι παραπάνω από τον φετινό τίτλο. Κατά ένα απίστευτο τρόπο ο Reed συνέχισε τον αγώνα χωρίς να έχει κάτι σοβαρό συνεχίζοντας το πρωτάθλημα με συναρπαστικό τρόπο.

Στο πρώτο σκέλος ο Reed πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος έχοντας κοντά πίσω του, τον Ryan Dungey. O Villopoto δεν είχε ξεκινήσει καλά και βρισκόταν στην πέμπτη θέση πίσω από τους Bret Metcalfe και Mike Alessi αλλά και τον Trey Canard που συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα motocross στην μεγάλη κατηγορία μετά τον τραυματισμό του στο τέλος της supercross σεζόν. Ένα λάθος του Canard έδωσε την τρίτη θέση μέχρι και τον δέκατο γύρο στον Alessi αλλά από εκεί και μετά ο Villopoto καπάρωσε εύκολα την θέση. Μπροστά ο πρωτοπόρος Reed κράτησε την διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από τον δεύτερο Dungey μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας έτσι το έβδομο φετινό του σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Alessi με πέμπτο τελικά τον Canard και έκτο τον Metcalfe. Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Villopoto αλλά σύντομα τον πέρασε ο Reed. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Reed έφυγε στραβά σε ένα μεγάλο άλμα της πίστας, εγκατέλειψε την μοτοσικλέτα του στον αέρα και προσγειώθηκε στο πλαϊνό μέρος του άλματος. Ως εκ θαύματος τόσο ο ίδιος όσο και η μοτοσικλέτα του δεν έπαθαν σοβαρή ζημιά επιτρέποντας του να συνεχίζει τον αγώνα. Μετά από αυτό το περιστατικό, τον αγώνα βρέθηκε να οδηγεί ο Villopoto αλλά με τον Dungey να τον καταδιώκει έντονα. Όπως το συνηθίζει τελευταίως, ο Dungey εξαπέλυσε την επίθεση του προς το τέλος του σκέλους στον Villopoto και αυτήν την φορά ώθησε τον οδηγό της Kawasaki στο λάθος, παίρνοντας έτσι την πρωτοπορία,  και τελικά, το σκέλος και τον αγώνα. Δεύτερος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Villopoto με τρίτο τον Canard που μπήκε δυνατά στους αγώνες. Ο Alessi τερμάτισε τέταρτος και σε αυτό το σκέλος με πέμπτο τον Metcalfe και έκτο τον Jake Weimer. Μετά την πτώση του ο Reed κατάφερε να τερματίσει 14ος παραμένοντας πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Αποτελέσματα Spring Creek, 450cc
1. Ryan Dungey, Suzuki (2-1)
2. Ryan Villopoto,   Kawasaki (3-2)
3. Trey Canard,   Honda (5-3)
4. Mike Alessi,   KTM (4-4)
5. Chad Reed,   Honda (1-14)
6. Brett Metcalfe,   Suzuki (6-5)
7. Jake Weimer,   Kawasaki (8-6)
8. Andrew Short,   KTM (7-9)
9. Justin Brayton, Yamaha (12-7)
10. Kevin Windham,   Honda (11-10)

Τρίτη φετινή νίκη για τον Rattray, και το παιχνίδι του τίτλου είναι ακόμα ανοιχτό.

Κατηγορία 250cc
Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Dean Wilson να πάρει έναν αγώνα φέτος, τόσο άτυχος στέκεται κάθε φορά έναντι των αντιπάλων και ομοσταύλων του Tyla Rattray και Blake Baggett που έχουν μονοπωλήσει τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα. Ενδεικτικό είναι οι έξη δεύτερες θέσης που έχει φέρει σε επτά αγώνες, κάτι όμως, που του έχει δώσει βαθμολογικό προβάδισμα 16 βαθμών. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Kyle Cunningham αλλά άμεσα τον πέρασε ο Wilson στον δρόμο του για την κατάκτηση του τέταρτου φετινού του σκέλους. Ο Rattray κατάφερε να καταδιώξει τον πρωτοπόρο Wilson όταν στον τέταρτο γύρο πέρασε δεύτερος αλλά παρά τα λάθη του Wilson στο τέλος του σκέλους, κατάταξη των δύο οδηγών δεν άλλαξε. Από την πέμπτη θέση όπου ξεκίνησε ο Blake Baggett κατάφερε σταδιακά να βρεθεί και να τερματίσει στην τρίτη θέση, αφήνοντας τον Cunningham τέταρτο και τον Gareth Swanepoel πέμπτο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Broc Tickle. Στο δεύτερο σκέλος ο Cunningham πήρε και πάλι την εκκίνηση ενώ αυτή την φορά τον ακολούθησε ο Rattray με τον Wilson πιο πίσω. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο γιος του ιδιοκτήτη της πίστας Alex Martin εντυπωσιάζοντας όλους και κυρίως τους συντοπίτες του που απάρτιζαν το κοινό. Στον δεύτερο γύρο ο Rattray πέρασε τον Cunningham για την πρώτη θέση και το ίδιο έκανε ο Wilson για την δεύτερη θέση. Ο Baggett είχε μια από τις συνηθισμένες του κακές εκκινήσεις, ωστόσο κατάφερε από 21 που ξεκίνησε να βρεθεί στην τρίτη θέση στον δωδέκατο γύρο. Οι οδηγοί της Pro Circuit Kawasaki  Rattray, Wilson και Baggett έκαναν για ακόμα έναν αγώνα το ένα, δύο και τρία αντίστοιχα σε σκέλος και σύνολο. Τέταρτος τερμάτισε ο Cunningham με πέμπτο τον “πιο τοπικό δεν γίνεται” Alex Martin που εντυπωσίασε με την απόδοση του. Την εξάδα συμπλήρωσε σε αυτό το σκέλος ο Justin Barcia  που οδηγούσε με σπασμένη μύτη από τραυματισμό του στο πρώτο σκέλος.

Αποτελέσματα Spring Creek, 250cc
1. Tyla Rattray,   Kawasaki (2-1)
2. Dean Wilson,   Kawasaki (1-2)
3. Blake Baggett,   Kawasaki (3-3)
4. Kyle Cunningham,  Yamaha (4-4)
5. Alex Martin,   Honda (7-5)
6. Broc Tickle,   Kawasaki (6-9)
7. Wil Hahn,   Honda (9-8)
8. Gareth Swanepoel,   Yamaha (5-12)
9. Gannon Audette,   Yamaha (15-10)
10. Jason Anderson,   Suzuki (14-11)

Βαθμολογίες
450cc
1. Chad Reed  300
2. Ryan Villopoto  294
3. Ryan Dungey  293
4. Brett Metcalfe 209
5. Kevin Windham  193
6. Davi Millsaps  173
7. Andrew Short  156
8. Mike Alessi  151
9. Jake Weimer  140
10. Christian Craig  119

250cc
1. Dean Wilson  305
2. Tyla Rattray  289
3. Blake Baggett  284
4. Kyle Cunningham  199
5. Eli Tomac  190
6. Broc Tickle  170
7. Justin Barcia  152
8. Gareth Swanepoel  145
9. Martin Davalos  128
10. Darryn Durham  122

Επόμενος αγώνας 23/07/11 Washougal WA.

Ακολουθεί video με την τρομακτική πτώση του Chad Reed και τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...