2o Άργος Master Champ – Επέστρεψε ο Α.Τσαρνάς(video)

Ο περσινός νικητής του Άργος Master Champ Ανάργυρος Τσαρνάς επέστρεψε στους αγώνες μετά την φετινή του αγωνιστική απραξία, συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει, δηλαδή το πρώτο σκαλί του βάθρου. Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μανώλης Παπαγεωργίου Junior ενώ ευχάριστη έκπληξη του αγώνα ήταν η συμμετοχή του Μανώλη Κρητικού Senior.

Η εκκίνηση του μεγάλου τελικού.

Ο δεύτερος αγώνας του καλοκαιρινού Κυπέλλου Argos Master Champ πραγματοποιήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο στην γνωστή πίστα του Argos Motocross Park. Με λίγες περισσότερες συμμετοχές από τον προηγούμενο πρώτο αγώνα και με την παρουσία παλιών αλλά και νέων γνωστών ονομάτων του αθλήματος, ο αγώνας παρουσίασε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πρώτον, ο περσινός νικητής του θεσμού Ανάργυρος Τσαρνάς, έκανε την πρώτη του φετινή αγωνιστική εμφάνιση πάνω σε ένα ΚΧF 450. Δεύτερον, η αγωνιστική παρουσία των Μανώλη Κρητικού Senior, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Φωτόπουλου πατέρα του Χρήστου Φωτόπουλου ξύπνησαν μνήμες του ελληνικού motocross μιας άλλης γενιάς.

Ο Α.Τσαρνάς κέρδισε τον αγώνα πάνω σε ένα 450cc. Λέτε να τον δούμε σύντομα σε αγώνα της ΜΧ1;

Βέβαια η παρουσία του Τσαρνά στον αγώνα τον έβαζε αυτόματα στον ρόλο του φαβορί αλλά υπήρχε και το θέμα τις φετινής, αγωνιστικής του απραξίας. Ωστόσο ο αθλητής από την Κω έδειξε ότι βρίσκετε σε καλή κατάσταση και υπάρχουν οι φήμες ότι θα τον δούμε και σε άλλους αγώνες εκτός του Argos Master Champ.Στον μεγάλο τελικό ο Τσαρνάς δεν πήρε καλή εκκίνηση και βρέθηκε πίσω από τα Yamaha των Θοδωρή Ζερβού, Σοφοκλή Μαμωνά, Μανώλη Κρητικού και από το Honda του Φώτη Τσαλίκη. Όμως μέσα σε τρεις γύρους κατάφερε τελικά να περάσει στην πρώτη θέση και να παραμείνει σε αυτήν για την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Κακή εκκίνηση είχε και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Μανώλης Παπαγεωργίου με το 125άκι του, αλλά και αυτός κατάφερε να βρεθεί σχετικά γρήγορα στην δεύτερη θέση χωρίς όμως να μπορέσει να βρεθεί κοντά στον πρωτοπόρο. Ο Τσαρνάς κέρδισε άνετα τον τελικό και την κατηγορία ΜΧ1, με τον Παπαγεωργίου Junior μετά από ένα αξιόλογο αγώνα να τερματίζει δεύτερος στον τελικό και πρώτος στην ΜΧ2. Την πρώτη τριάδα του τελικού συμπλήρωσε ο Κρητικός Senior που αν και με ελάχιστη επαφή με το άθλημα τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την τέχνη. Για την ΜΧ1 το βάθρο δίπλα από τον Τσαρνά συμπλήρωσαν ο δεύτερος Κρητικός με τρίτο τον Μαμωνά ενώ για την ΜΧ2 ο Χρυσοβαλάντης Λαγούδης πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο Γιώργο Γεωργούση που αντιμετώπισε για άλλη μια φορά φέτος πρόβλημα με σκασμένο ελαστικό. Στην ΜΧ3 ο Γιάννης Πιλάλας κέρδισε την κατηγορία στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στον θεσμό με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Βερράρο και τρίτο τον Δημήτρη Κονοβαλώφ που προκρίθηκε στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας.

Ο Μ.Παπαγεωργίου Junior κέρδισε την ΜΧ2 τερμάτισε δεύτερος στον τελικό και προηγείται στην βαθμολογία του Κυπέλλου.

Ο Νικόλας Φανουράκης κέρδισε στην Junior και τον δεύτερο αγώνα του Άργους.

Ακόμα μια νίκη στην καριέρα του πέτυχε ο Γ.Πιλάλας στην OPEN.

Επόμενος αγώνας 28/08/11.

Ακολουθεί video με την συνέντευξη των νικητών.

1825 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...