ΑΜΑ ΜΧ – Νικήσαν και ξέφυγαν στην βαθμολογία(video)

Στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος AMA Motocross στην Unadilla(μετά από δύο εβδομάδες διακοπών) οι πρωτοπόροι των δύο βαθμολογιών έφυγαν νικητές από τον αγώνα κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στις κατηγορίες τους. Ο Ryan Villopoto στα 450cc έκανε ντεμπούτο με νέα μοτοσικλέτα και ο Dean Wilson στα 250cc πήρε την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο Villopoto πήρε ανάσα στην βαθμολογία με την διπλή του νίκη στην Unadilla

Κατηγορία 450cc
Το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία έκανε ο Justin Barcia σε αυτόν τον αγώνα αντικαθιστώντας τον τραυματία Trey Canard. Ο Barcia εντυπωσίασε με την πολύ καλή του επίδοση αλλά και προβλημάτισε με την oδηγική του συμπεριφορά. Ντεμπούτο στους αγώνες αλλά και στις νίκες είχαμε για την Kawasaki και το ολοκαίνουργιο KX450F του 2012 όπου στα χέρια του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ryan Villopoto που πήρε την πρώτη του διπλή νίκη. Ο τοπικός στην Unadilla Justin Barcia πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα με καταιγιστικό ρυθμό τους πρώτους έξι γύρους. Στον έβδομο γύρο ο Villopoto από την δεύτερη θέση κατάφερε τελικά με υπομονή να μειώσει την διαφορά από τον Barcia και να τον περάσει, στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Ο Ryan Dungey δεν είχε καλή εκκίνηση και για κακή του τύχη βρέθηκε πίσω από τον ομόσταυλο του Villopoto, Jake Weimer που προέβαλε σθεναρή αντίσταση στον πρωταθλητή. Όμως ο οδηγός της Suzuki με την μεθοδικότητα που τον διακρίνει κατάφερε να περάσει τόσο τον Weimer όσο και τον Barcia καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Barcia με τέταρτο Chad Reed που είχε πολύ κακή εκκίνηση. Η πέμπτη θέση πήγε στον Weimer με τον Brett Metcalfe έκτο. Στο δεύτερο σκέλος ο Mike Alessi έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση με τους Weimer και Barcia να τον καταδιώκουν. Ο Villopoto από την τέταρτη θέση δεν έχασε καιρό, πέρασε τους Weimer και Barcia μέσα σε ένα γύρο και στον δεύτερο γύρο του αγώνα πήρε και την πρωτοπορία από τον Alessi. Χρόνο δεν έχασε και ο Dungey θέλοντας να ακολουθήσει τον Villopoto για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όμως ο Dungey κόλλησε στην μάχη για την δεύτερη θέση με τον πεισματάρη Barcia που έκανε ότι ήταν δυνατόν για να μην επιτρέψει στον Dungey να τον περάσει. Σε μια παράτολμη και άκρως επικίνδυνη ενέργεια στον τελευταίο γύρο ο Barcia πήδηξε διαγώνια ένα άλμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στην προσγείωση με τον Dungey και τελικά να έχει μια πτώση ο οδηγός της Honda. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον Dungey όπου δήλωσε πως ο νεαρός θα πρέπει να σέβεται περισσότερο τους συναθλητές του και ιδιαίτερα αυτούς που διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα. Όχι πολύ μακριά από όλα αυτά, καθώς η μάχη της δεύτερης θέσης είχε πλησιάσει τον πρωτοπόρο, o Villopoto πήρε και αυτό το σκέλος κερδίζοντας τον αγώνα την ημέρα των γενεθλίων του,  με τους Dungey και  Barcia να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα σε σκέλος και σύνολο. Η καλή εκκίνηση του Alessi τον έφερε να τερματίζει στην τέταρτη θέση ενώ ο Reed στάθηκε τυχερός σε αυτό το σκέλος αφού μετά την κακή του εκκίνηση είδε τους Metcalfe, Justin Brayton και Weimer να του χαρίζουν με τις πτώσεις τους την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Weimer.

Ο άσσος στην μοτοσικλέτα του Dungey είναι το κόκκινο πανί για πολλούς, στην Unadilla ήταν για τον J.Barcia.

Αποτελέσματα Unadilla 450cc
1. Ryan Villopoto  Kawasaki (1-1)
2. Ryan Dungey  Suzuki (2-2)
3. Justin Barcia  Honda (3-3)
4. Chad Reed  Honda (4-5)
5. Mike Alessi  KTM (7-4)
6. Jake Weimer  Kawasaki (5-6)
7. Justin Brayton  Yamaha (8-7)
8. Kyle Regal  Suzuki (10-9)
9. Jimmy Albertson  Yamaha (12-11)
10. Jake Canada  Yamaha (11-14)

O Dean Wilson απόλαυσε κάθε στιγμή της πρώτης του φετινής νίκης.

Κατηγορία 250cc
Και για αυτήν την κατηγορία είχαμε μια νέα συμμετοχή από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα AMA. O Justin Bogle έχοντας κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα στα 450 Α μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αντικατέστησε τον Barcia στην μικρή κατηγορία πραγματοποιώντας και αυτός πολύ καλή εμφάνιση. Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο νοτιοαφρικανός Garreth Swanepoel αλλά σύντομα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Dean Wilson πέρασε πολύ γρήγορα στην πρώτη θέση παραμερίζοντας τους Blake Baggett και Swanepoel. Με την πρώτη θέση να έχει κλειδώσει, ο Baggett χρειάστηκε να δώσει σκληρές μάχες με τους Bogle, Swanepoel και τελικά με τον Tyla Rattray για να πάρει την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Rattray ερχόμενος δυνατά από τις πιο πίσω θέσεις με τέταρτο τον Swanepoel, πέμπτο τον Eli Tomac και έκτο τον “rookie” Bogle. Στο δεύτερο σκέλος ένας άλλος “rookie” ο Jake DeCotis πήρε την εκκίνηση αλλά και αυτός βρέθηκε να την παραδίδει νωρίς στον Wilson που δεν είχε αντίπαλο στην Unadilla. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε από την αρχή ο Eli Tomac την στιγμή που οι ομόσταυλοι και διεκδικητές του πρωταθλήματος Baggett και Rattray είχαν προβλήματα με κακή εκκίνηση ο πρώτος, και πτώση με εγκατάλειψη ο δεύτερος. Ο Baggett όμως βρήκε τελικά τον δρόμο για την τρίτη θέση καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο σύνολο. Μπροστά οι Wilson και Tomac έκαναν το 1-2 με τον σκοτσέζο να πετυχαίνει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Τέταρτος στο σκέλος τερμάτισε ο Kyle Cunningham με πέμπτο τον Martin Davalos και έκτο ξανά τον Bogle.

Ο Tomac έσπασε την "κατάληψη" στο βάθρο της Kawasaki.

Αποτελέσματα Unadilla 250cc
1. Dean Wilson  Kawasaki (1-1)
2. Blake Baggett  Kawasaki (2-3)
3. Eli Tomac  Honda (5-2)
4. Kyle Cunningham  Yamaha (8-4)
5. Justin Bogle  Honda (6-6)
6. Marvin Musquin  KTM (7-8)
7. Martin Davalos  Suzuki (14-5)
8. Gareth Swanepoel  Yamaha (4-16)
9. Alex Martin  Honda (10-10)
10. Cole Seely  Honda (9-11)

Εντυπωσίασε και ταυτόχρονα προβλημάτισε η πρώτη εμφάνιση του J.Barcia στα 450cc.

Βαθμολογίες
450cc
1. Ryan Villopoto  391
2. Ryan Dungey  384
3. Chad Reed  366
4. Brett Metcalfe  262
5. Mike Alessi  210
6. Andrew Short  196
7. Kevin Windham  193
8. Jake Weimer  190
9. Davi Millsaps  173
10. Tommy Hahn  140

250cc
1. Dean Wilson  396
2. Blake Baggett  371
3. Tyla Rattray  353
4. Kyle Cunningham  264
5. Eli Tomac  239
6. Gareth Swanepoel  200
7. Broc Tickle  195
8. Justin Barcia  181
9. Martin Davalos  175
10. Darryn Durham  148

Επόμενος αγώνας 27/08/11 Southwick MA.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...