MXGP – Μισό βήμα πριν τον τίτλο ο A.Cairoli(video)

Στον 13ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στο Matterley Basin της Μεγάλης Βρετανίας ο Antonio Cairoli βρέθηκε αγκαλιά με τον τίτλο αφού κατάφερε να περιορίσει τον παλιό του αντίπαλο Christophe Pourcel για την πρώτη θέση της ΜΧ1, χωρίς να συμμετέχει στον αγώνα ο έτερος διεκδικητής του πρωταθλήματος Clement Desalle λόγω τραυματισμού. Ακάθεκτος προς την κατάκτηση του τίτλου της ΜΧ2 βαδίζει και ο Ken Roczen μετά και την όγδοη του φετινή νίκη στην Αγγλία.

Ακόμα πιο κοντά στον τρίτο του σερί τίτλο της ΜΧ1 βρίσκεται ο A.Cairoli

Κατηγορία ΜΧ1
Ο αγώνας του βελγικού πρωταθλήματος στο Balen που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα επέφερε απώλειες στις τάξεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τους Clement Desalle και Evgeny Bobryshev να τραυματίζονται και να μην συμμετάσχουν στο Αγγλικό GP. Αυτό έδωσε ένα πιο ελεύθερο πεδίο δράσης για τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Antonio Cairoli για νίκη και βαθμολογικό προβάδισμα κάτι που τελικά δεν ήρθε και τόσο εύκολα. Υπεύθυνοι για αυτό ήταν κυρίως ο αντίπαλος του ιταλού από τα παλιά Christophe Pourcel αλλά και ο έτερος γάλλος Steven Frossard που διεκδίκησαν την νίκη υπό ίσους όρους. Στο πρώτο σκέλος ο Frossard έκανε ένα τέλειο αγώνα από την εκκίνηση μέχρι και δύο γύρους πριν τον τερματισμό όταν η μοτοσικλέτα του έσβησε και καθυστέρησε να ξεκινήσει. Από την δεύτερη θέση ο pole man του Σαββάτου, C.Pourcel κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση μετά το λάθος του τελικά δεύτερου Frossard. Η κακή εκκίνηση του Cairoli και το πείσμα των Rui Goncalves, Tanel Leok και της wild card συμμετοχής του Billy Mackenzie καθυστέρησαν τον πρωταθλητή στον δρόμο του για την τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε τελικά ο Leok με πέμπτο τον Max Nagl που και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση ενώ την έκτη θέση κατάλαβε ο Goncalves. Στο δεύτερο σκέλος ο αγώνας διεκόπη στον τρίτο γύρο και δόθηκε επανεκκίνηση μετά την τρομακτική σύγκρουση στον αέρα των Billy Mackenzie και Tanel Leok. Μετά την δεύτερη εκκίνηση ο Cairoli καθάρισε το σκέλος από την αρχή αλλά για να πάρει το GP o C.Pourcel έπρεπε να μην τερματίσει δεύτερος. Ο γάλλος βρισκόταν ακριβώς σε αυτήν την θέση μέχρι και τον τρίτο γύρο όμως μια πτώση του έφερε τον Frassard δεύτερο και τον Pourcel τελικά τρίτο. Με αυτόν τον τρόπο ο Cairoli πήρε το GP και θέλει μόνο 18 βαθμούς στους επόμενους δύο αγώνες για να σφραγίσει τον τίτλο. Το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία πέτυχε ο C.Pourcel ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί, δείχνοντας σιγά σιγά την πραγματική του οδιγική κλάση στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τέταρτος στο σκέλος τερμάτισε ο Jonathan Barragan έχοντας πολύ καιρό να εμφανιστεί στην πρώτη εξάδα με πέμπτο ξανά τον Nagl. Την εξάδα συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ3 Carlos Campano που αντικαθιστά τον τραυματία David Phillipaerts στην Monster Energy Yamaha.

Οι νικητές της ΜΧ1 A.Cairoli, C.Pourcel και S.Frossard.

Αποτελέσματα Matterley Basin, MX1
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 45
2. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 45
3. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 44
4. Maximilian Nagl (GER, KTM), 32
5. Brad Anderson (GBR, Honda), 26
6. Jonathan Barragan (ESP, Kawasaki), 25
7. Anthony Boissiere (FRA, Yamaha), 23
8. Davide Guarneri (ITA, Kawasaki), 23
9. Rui Goncalves (POR, Honda), 22
10. Carlos Campano Jimenez (ESP, Yamaha), 21

Οχτώ οι νίκες για τον K.Roczen.

Κατηγορία ΜΧ2
Ακόμα πιο κοντά στον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ken Roczen μετά την άνετη νίκη και στα δύο σκέλη του Matterley Basin. O γερμανός οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό και τις δύο φορές με μόνο ένα λάθος την παραλίγο πτώση του στο πρώτο σκέλος.  Με τον Jeffrey Herlings σε κακή μέρα(τερμάτισε τέταρτος στο GP) ο Tommy Searle παρά τις κακές του εκκινήσεις κατάφερε να πάρει δύο δεύτερες θέσεις και να ανέβει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο GP της πατρίδας του. Κακές εκκινήσεις και έντονες μάχες είχε και ο Gautier Paulin που αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να υποσκελίσει τον Searle, τερματίζοντας με αποτελέσματα 4-4 στα δύο σκέλη, τρίτος στο σύνολο. Την ευκαιρία του να ανέβει στο βάθρο έχασε ο Joel Rolants μετά την πτώση με εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος ενώ βρισκόταν πέμπτος και είχε τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος.  Σταθερή εμφάνιση έκαναν οι Tonus Arnaud και Jake Nichols συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα της τελικής κατάταξης.

Οι νικητές της ΜΧ2 K.Roczen, T.Searle και G.Paulin.

Αποτελέσματα Matterley Basin, MX2
1. Ken Roczen (GER, KTM), 50
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 44
3. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), 36
4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 34
5. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 28
6. Jake Nicholls (GBR, KTM), 28
7. Christophe Charlier (FRA, Yamaha), 24
8. Max Anstie (GBR, Kawasaki), 24
9. Jordi Tixier (FRA, KTM), 21
10. Joel Roelants (BEL, KTM), 20

Ο Searle ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του βρετανικού κοινού.

Βαθμολογίες
MX1
1. Antonio Cairoli 554
2. Steven Frossard 472
3. Clement Desalle 461
4. Maximilian Nagl 410
5. Evgeny Bobryshev 387
6. Rui Goncalves 371
7. David Philippaerts 308
8. Jonathan Barragan 279
9. Xavier Boog 272
1 10. Ken de Dycker 268

Τόνωσε το ενδιαφέρον της ΜΧ1 ο C.P.

MX2
1. Ken Roczen 590
2. Jeffrey Herlings 547
3. Tommy Searle 479
4. Gautier Paulin 425
5. Arnaud Tonus 353
6. Max Anstie 342
7. Zachary Osborne 295
8. Harri Kullas 287
9. Nicolas Aubin 242
10. Joel Roelants 226

Επόμενος αγώνας 04/09/11 Gaildorf EU.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα και την φοβερή σύγκρουση των Leok-Mackenzie.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...