Monter Energy Athens Supercross – Επικράτηση Peick Weston

Με άφθονο θέαμα και με πολύ δυνατούς αγώνες ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Monster Energy Athens Supercross.  Μετά από έναν επεισοδιακό τελικό ο αμερικανός Peick Weston κατάφερε να στεφτεί νικητής την πρώτη μέρα, λαμβάνοντας το τρόπαιο από τον Ricky Carmichael που τίμησε τον αγώνα με την παρουσία του και αποθεώθηκε από το ελληνικό κοινό. 

Οι νικητές του αγώνα έλαβαν τα τρόπαια τους από τον θρύλο του motocross Ricky Carmichael.

Για πρώτη φορά ο καλύτερος οδηγός motocross όλων των εποχών της Αμερικής βρέθηκε στην Ελλάδα, τιμώντας με την παρουσία του το Monster Energy Athens Supercross και φυσικά γνωρίζοντας την αποθέωση από το ελληνικό κοινό κατά την είσοδο του στην έναρξη του προγράμματος με μοτοσυκλέτα στην πίστα του σταδίου. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή αφού οι θεατές απόλαυσαν στην συνέχεια του προγράμματος άφθονο θέαμα με δυνατές μάχες στους αγώνες των προκριματικών σειρών αλλά και στον μεγάλο τελικό. Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση των Edgar Torronteras και Remi Bizouard στο Freestyle Show με την συνοδεία του δικού μας Νώντα Λογοθέτη που έδειξε ανεβασμένος σε ποικιλία και δυσκολία αλμάτων. Όπως κάθε χρόνο ξεχωριστή νότα του προγράμματος αποτέλεσαν οι λιλιπούτειοι οδηγοί του Baby Cross.

Ο Τελικός
Μετά και το πέρας των προκριματικών σειρών, τρεις οδηγοί ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και ήταν και οι τρεις ικανοί για να πάρουν τον μεγάλο τελικό. Ο Thomas Ramette που πήρε την εκκίνηση του τελικού με τους νικητές των δύο ημιτελικών σειρών Peick Weston και Cedric Soubeyras  έφυγαν μπροστά από την αρχή και έδωσαν εκπληκτικές μάχες μέχρι και τον τερματισμό. Από την τρίτη θέση ο Soubeyras κατάφερε να περάσει σχετικά νωρίς τον Weston και να βρεθεί στον τροχό του πρωτοπόρου Ramette, όμως μετά από πολλές προσπάθειες για προσπέραση o Soubeyras τελικά συγκρούστηκε με τον Ramette επιτρέποντας στον Weston να περάσει πρώτος. Από εκεί και μετά δεν υπήρχε χρόνος για να αλλάξει κάτι και παρά το γεγονός ότι ο Soubeyras κατάφερε να πιάσει στο τέλος τον Weston, ο αμερικανός δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Soubeyras με τρίτο τον Ramette.  Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Στέλιου Γαλατιανόυ από την πλευρά των Ελλήνων οδηγών, εντυπωσίασε με τις εκκινήσεις του και έδωσε πολλές μάχες με τους ξένους οδηγούς. Ο Γαλατιανός ήταν και ο πρώτος έλληνας του τελικού τερματίζοντας στην έκτη θέση μετά απο όμορφες μάχες με τον τέταρτο του αγώνα Florent Richier και τον πέμπτο Alexandre Rouis.

Χωρίς εξάρσεις και με λίγο τύχη ο Weston κατάφερε να επικρατήσει το Σάββατο.

Όπως έχει καθιερωθεί από πέρσι στο πρόγραμμα υπήρχε και αγώνας Junior με Έλληνες οδηγούς από 12 έως 15 ετών όπου νικητής αναδείχτηκε ο Μανώλης Κρητικός με δεύτερο τον Ανέστη Ράδο και τρίτο τον Νικόλα Φανουράκη. Δυστυχώς και από αυτό το Athens Supercross δεν έλειψαν οι τραυματισμοί. Στα δοκιμαστικά το πρωί ο Loic Larieu βγήκε νωρίς εκτός μάχης με πρόβλημα στον ώμο ενώ κατά την διάρκεια των προκριματικών σειρών οι Μιχάλης Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Κοντολέτας είχαν άσχημους τραυματισμούς στο αριστερό τους πόδι και οι δύο.

Αποτελέσματα Τελικού Σαββάτου
1  PEICK WESTON ΜΟΤΟ∆ΙΚΤΥΟ YAMAHA YAMAHA USA
2  SOUBEYRAS CEDRIC HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA CRF 450 FRA
3  RAMETTE THOMAS DK RACING-SUZUKI ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-FUCHS-SIL SUZUKI FRA
4  ROUIS ALEXANDRE HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA CRF 450 FRA
5  RICHIER FLORENT DK RACING SUZUKI FRA
6  ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΥΑΜΑΗΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-VGR TEAM YAMAHA YZ 450F GRE
7  ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HUSQVARNA MOTOR-KRD.GR-PIRELLI-IGOL-MO HUSQVARNA TC 449
8  ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗ-MOTOVD-DC-LUVSKA HONDA CRF 250 GRE
9  ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ HONDA SARAKAKIS-POWER FACTORY GALATIS- HONDA CRF 450 GRE
10  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝ PAPANIKOLAKIS RACING-ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ YAMAHA YZF 450 GRE
11  ΤΣΑΡΝΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Σ.Μ.Α.ΚΩ KAWASAKI 450F GRE

Το πρόγραμμα του Monster EnergyAthens Supercross συνεχίζεται και σήμερα με την δεύτερη μέρα αγώνων και θεαμάτων.

Ο Στέλιος Γαλατιανός #103 ήταν εκπληκτικός στις εκκινήσεις, σταθερός και γρήγορος στον αγώνα και κατάφερε να βγει πρώτο Έλληνας το Σάββατο.

Οι νικητές της Junior με τον Joe Parson (Monster Energy) που έκανε τις απονομές.

FMX by Remi Bizouard.

FMx by Edgar Torronteras.

FMX by Νώντας Λογοθέτης.

1827 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Η έντονη βροχόπτωση της Παρασκευής δημιούργησε ένα βαρύ τερέν για το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου...