6ος αγώνας Παν Πρωτ. ΜΧ, ΑΜΟΤΟΕ, Μεγαλόπολη – Θύμα αποχής

Η αδιαλλαξία της ΑΜΟΤΟΕ να ακυρώσει τον αγώνα του Μώλου, οδήγησε σε πιο δραστικές αποφάσεις τον σύλλογο των αγωνιζομένων του ΑΣΟΑΜ πραγματοποιώντας  γενική αποχή από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τόσο της ΑΜΟΤΟΕ όσο και της ΟΜΕ αφού και από τις δύο Ομοσπονδίες δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή στάσης προς το καλύτερο. Θύμα αυτής της αποχής έπεσε ο αγώνας της ΑΜΟΤΟΕ στην Μεγαλόπολη που στιγματίστηκε από τις ελάχιστες συμμετοχές.
.

Μετά και τον 6ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΑΜΟΤΟΕ στην Μεγαλόπολη, ίσως αρχίζει να ξεκαθαρίζει γιατί η ΑΜΟΤΟΕ κρατάει αυτήν την αδιάλλακτη στάση στηρίζοντας έναν αγώνα(του Μώλο) για τον οποίο η ίδια αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη. Αν ο αγώνας του Μώλου ακυρωνόταν μόνο όφελος θα είχε η ΑΜΟΤΟΕ αφού θα κέρδιζε την εύνοια των αγωνιζομένων και το πρωτάθλημα της θα αποκτούσε ξανά κύρος, συμμετοχές και αξιοπιστία και κατ’ όπως φαίνεται θα ήταν το μοναδικό που θα ολοκληρωνόταν φέτος. Αντίθετα επέλεξε να μην τον ακυρώσει ίσως γιατί εργάζεται για την επόμενη χρονιά γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καλύτερους αγώνες κάτι που φάνηκε και στην Μεγαλόπολη. Σε έναν αγώνα όπου η ΔΕΗ φροντίζει για τα περισσότερα η έλλειψη κριτών και ανθρώπινου δυναμικού έφερε παράγοντες και οδηγούς να αναλαμβάνουν για ακόμα έναν αγώνα της ΑΜΟΤΟΕ δύο και τρεις ρόλους κάτι που η ιστορία έχει δείξει ότι δεν είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον των αγώνων. Το χειρότερο δε, βλέποντας την απήχηση της απόφασης του ΑΣΟΑΜ με την αποχή στον αγώνα της Μεγαλόπολης, προσπάθησε να διαστρεβλώσει το κλίμα κατασκευάζοντας και αναρτώντας πανό του ΑΣΟΑΜ στο κτίριο της γραμματείας της πίστας. Η κατάσταση έχει καταντήσει αστεία αλλά κανένας δεν γελάει.

Όλοι έβλεπαν λάσπη στην Μεγαλόπολη εκτός του Γ.Ηλιόπουλου.

Κατηγορία ΜΧ1
Από αυτόν τον αγώνα θα μπορούσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Στέλιος Γαλατιανός να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της καριέρας του. Όμως αν και τερμάτισε δύο φορές δεύτερος γεγονός που του έδινε τον τίτλο, δεν εκδηλώθηκαν πανηγυρισμοί τίτλου από τον ίδιο αλλά και από την ομάδα του. Ίσως γνώριζαν κάτι που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι όπως η πιθανή μη προσμέτρηση του αγώνα του Μώλου που ακόμα δεν έχει περαστεί στην αναρτημένη από την ΑΜΟΤΟΕ βαθμολογία. Ίσως πάλι να μην υπήρχε και η διάθεση με την αποχή του Προέδρου του ΑΣΟΑΜ και πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή, η ακόμα η επιβλητική επικράτηση του Γιώργου Ηλιόπουλου στον αγώνα να προβλημάτισε, το μέλλον θα δείξει. Όλα αυτά όμως ήταν ασήμαντα για τον Ηλιόπουλο που κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη με επιβλητικό τρόπο από τον Γαλατιανό. Στο πρώτο σκέλος, μπροστά έφυγε μετά την εκκίνηση ο Γαλατιανός με τον Ηλιόπουλο να τον ακολουθεί. Σταδιακά ο Ηλιόπουλος ανέβαζε την πίεση προς τον Γαλατιανό με αποτέλεσμα το λάθος και πτώση του Γαλατιανόυ. Από εκεί και μετά ο Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το σκέλος σχεδόν μισή πίστα μπροστά από τον δεύτερο. Από την τέταρτη θέση που βρέθηκε μετά την πτώση του ο Γαλατιανός κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Μανώλη Σκύβαλο. Στο δεύτερο σκέλος και υπό βροχή ο Ηλιόπουλος καθάρισε την υπόθεση πρώτη θέση από την εκκίνηση, περνώντας πρώτος στην πρώτη στροφή και δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Από την δεύτερη θέση ο Γαλατιανός που να πούμε ότι προέρχεται από μια άσχημη πτώση στο Athens Supercross κατάφερε να περιορίσει την ζημιά στα 22 δευτερόλεπτα διαφοράς από τον Ηλιόπουλο. Στην τρίτη θέση μετά την εγκατάλειψη του Σκύβαλου και σχεδόν ένα γύρο πίσω από τον πρώτο τερμάτισε ο Βασίλης Σιαφαρίκας που πάντως οδήγησε εξαιρετικά και εμφανώς ποιο άνετα μετά την κατάκτηση του Παν. Πρωτ. enduro στην κατηγορία Ε3.

Πρωτάθλημα Νο 3 στην ΜΧ2 για τον Σ.Κοσμά, επιστροφή στους τίτλους μετά από πολλά χρόνια στην κατηγορία για την ΚΤΜ.

Κατηγορία ΜΧ2
“Τίτλοι τέλους” για τον Σπύρο Κοσμά, πλαισιώνοντας την κατάκτηση του τρίτου του πρωταθλήμτος στην ΜΧ2 με μια ακόμα διπλή νίκη. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοσμάς αντιμετώπισε πρόβλημα όταν πήρε νερά το μπουζί της μοτοσικλέτας του παρόλα αυτά όμως κατάφερε να πάρει την νίκη. Ανεβασμένος και πολύ δυνατός στην λάσπη εμφανίστηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης τερματίζοντας και στα δύο σκέλη δεύτερος μετά από σκληρές μάχες με τον τρίτο Παναγιώτη Παπίλα. Να πούμε ότι ο Παπίλας αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Τριάντα χρόνια στους αγώνες έκλεισε με νίκη ο Σ.Χριστοδούλου στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Συμπληρώνοντας 30 χρόνια στους αγώνες είτε σαν αγωνιζόμενος είτε σαν οργανωτής ο Στέλιος Χριστοδούλου φόρεσε το νούμερο 30 στην μοτοσικλέτα του και κέρδισε τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Γιώργος Ταμβάκος και Αναστάσιος Βασιλείου ενώ στο δεύτερο ο Θεολόγος Ζούνης με πάλι τρίτο τον Βασιλείου.

Ο Μ.Κρητικός Jr. στην Μεγαλόπολη.

Κατηγορία Junior/MINI
Οι ελάχιστες συμμετοχές της κατηγορίας Junior και η ακύρωση του δεύτερου αγώνα της Mini λόγω επικινδυνότητας της πίστας μετά την έντονη βροχή, χαρακτήρισαν τον αγώνα των νεαρών αναβατών. Ο Μανώλης Κρητικός κέρδισε και τα δύο σκέλη της Junior με τον Νικόλα Φανουράκη δεύτερο και τις δύο φορές ενώ την μοναδική τρίτη θέση του πρώτου σκέλους πήρε ο Γιώργος Gio Γαβρίλης αφού στο δεύτερο σκέλος συμμετείχαν μόνο δύο οδηγοί. Στην Mini το ένα και μοναδικό σκέλος πήρε ο γνωστός ύποπτος Δημήτρης Τουρατζίδης με δεύτερο τον Δημήτρη Μπάκα και τρίτο τον Σαράντη Μαλακάκη.

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!