Super X – Matt Moss και Jay Marmont οι πρωταθλητές του 2011(video)

Χωρίς τα γνωστά μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου SX ολοκληρώθηκε το supercross Αυστραλασίας γνωστό και ως Super X. Οι καλύτεροι οδηγοί της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας κυρίως, έδωσαν μεγάλες μάχες και στους πέντε αγώνες του θεσμού εκ των οποίων οι δύο ήταν υπό καταρρακτώδη βροχή. Στην κατηγορία Lites πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Matt Moss κερδίζοντας τέσσερις αγώνες ενώ στην OPEN ο Jay Marmont επικράτησε τελικά του Tye Simmonds.

Κατηγορία Lites
Το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας ήταν φέτος ο Matt Moss αφού ο περσινός πρωταθλητής του θεσμού P.J.Larsen δεν αγωνίστηκε λόγω της προετοιμασίας του για το ΑΜΑ Supercross που ξεκινάει σε ένα μήνα. Έχοντας χάσει τον περσινό τίτλο από τον P.J.Larsen μετά από αφαίρεση βαθμών στον τελευταίο αγώνα στο Brisbane, ο M.Moss επέστρεψε στο πρωτάθλημα και τους τίτλους στο supercross της Αυστραλασίας κερδίζοντας τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες. Στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος στο Cambelltown είχε μια άτυχη στιγμή τερματίζοντας τρίτος κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι του Gavin Faith και Luke Sryke χαρίζοντας στην ουσία την νίκη στον Brendan Harrison. Οι Faith και Stryke έδωσαν όμορφες μάχες για την δεύτερη θέση στην βαθμολογία, θέση που τελικά κατέλαβε ο Faith στον τελευταίο αγώνα του Ipswich.

O πρωταθλητής Super X Lites 2011 Matt Moss και η ομάδα του.

Κατηγορία OPEN
Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Jay Marmont μένοντας πίσω από τον Tye Simmonds στην βαθμολογία στους πρώτους βροχερούς αγώνες του πρωταθλήματος. Όσο όμως ο καιρός βελτιωνόταν και οι αγώνες δεν είχαν λάσπη ο Marmont κατάφερε με σταθερούς τερματισμούς στην πρώτη τριάδα να πάρει τον τίτλο κερδίζοντας τελικά τους δύο από τους πέντε αγώνες. Η αστάθεια στα αποτελέσματα του Simmonds τον έφεραν στην δεύτερή θέση του Super X με κορυφαία του στιγμή την νίκη του στον δεύτερο γύρο στην Wollongong. Τρίτος στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Daniel McCoy ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος κατέκτησαν τέσσερις διαφορετικοί οδηγοί.

Ο πρωταθλητής Super X 2011 OPEN, Jay Marmont.

Βαθμολογία Lites

Βαθμολογία OPEN

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα από τον τελευταίο αγώνα στο Ipswich.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...