ΟΜΕ – 6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Χαλκίδα – Δέκατος τίτλος για τον Π.Κουζή

Η αγωνιστική ολοκλήρωση μιας ταραχώδους αγωνιστικής χρονιάς έκλεισε στην Χαλκίδα με τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross της ΟΜΕ. Η αγωνία για την τελική επικράτηση στην βαθμολογία της ΜΧ1 μεταξύ του Παναγιώτη Κουζή και του Δημήτρη Βαγγελάκου δεν επεφύλασε εκπλήξεις αφού ο Π.Κουζής έπιασε πολύ καλή απόδοση και πήρε τον τίτλο της κατηγορίας. “Εντός των τοιχών” ο Σπύρος Κοσμάς επικράτησε άνετα στην ΜΧ2 ενώ ο συντοπίτης του Δημήτρης Στούπας πήρε τον τίτλο στην κατηγορία OPEN A.

Τα προβλήματα την ΟΜΕ στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross που διοργάνωσε συνεχίστηκαν μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Μετά τις αλλαγές των ημερομηνιών, των τόπων διεξαγωγής, των αποχών και του κακού καιρού μέσα στην χρονιά, ήρθε η απόφαση-προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα, να γίνει ο προγραματισμένος τελευταίος αγώνας στην Χαλκίδα, αντί των Τρικάλων που αρχικά είχε δηλώθει. Αυτό δημιούργησε ένα φωρτησμένο κλίμα στις σχέσεις της με την ΑΜΛΕΧ, που κατά κύριο λόγο διαχειρίζεται την συγκεκριμένη πίστα και δεν είχε την διάθεση να πραγματοποιήσει κανένα αγώνα. Οι άνθρωποι της ΟΜΕ με την βοήθεια αρκετών ανθρώπων από την τοπική motocross κοινωνία της Χαλκίδας κατάφερε τελικά να διαμορφώσει την ταλαιπωρημένη πίστα και να πραγματοποιήσει ένα σχετικά καλό αγώνα. Η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση και αν εξαιρέσουμε το πρώτο σκέλος των Quad R που πραγματοποιήθηκε με πολύ σκόνη, όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που προέκειψαν αντιμετωπίστηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το μέλλον του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross της ΟΜΕ αλλά και γενικότερα της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας είναι αβέβαιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόσο με την φετινή αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. της ΑΜΟΤΟΕ όσο και με την κραυγή απόγνωσης του χώρου για ένα πρωτάθλημα την νέα σεζόν αλλά και με την διάθεση του ΑΣΟΑΜ να στηρίξει το προτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ το 2012(μετά την τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου).

Κατηγορία ΜΧ1
Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην κατηγορία έφτασε ο Δημήτρης Βαγγελάκος. Μετά την διπλή νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στην Καρδίτσα ο Βαγγελάκος ήρθε σε ισοβαθμία με τον Κουζή και ο τελευταίος αγώνας στην Χαλκίδα θα έκρινε τον πρωταθλητή. Για να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον τα πραγματα ο Μανώλης Σκύβαλος έδωσε το παρόν στον αγώνα, σε μια πίστα όπου έχει σημειώσει πολύ καλές επιδόσεις στο παρελθόν. Στο πρώτο σκέλος ο Κουζής ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και έδωσε ένα δυνατό ρυθμό στον αγώνα που δύσκολα κατάφεραν να ακολουθήσουν οι Βαγγελάκος και Σκύβαλος από την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Με τον Κουζή να απομακρύνεται μπροστά η μάχη για την δεύτερη θέση φούντωνε όλο και περισσότερο στην ροή του αγώνα με τον Βαγγελάκο να προσπαθεί να προσπεράσει τον Σκύβαλο. Μια προσπάθεια, που τελικά κούρασε τον Βαγγελάκο και τον άφησε στην τρίτη θέση. Ο Κουζής πήρε το σκέλος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Σκύβαλο βάζοντας γερά θεμέλια για τον τέταρτο τίτλο του στην κατηγορία. Στο δεύτερο σκέλος ο Βαγγελάκος μπήκε δυνατά στον αγώνα, πήρε την εκκίνηση και για σχεδόν ένα γύρο κράτησε την πρωτοπορία. Ο Κουζής όμως έδειξε ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση και κατάφερε γρήγορα να περάσει τον Βαγγελάκο για την πρώτη θέση. Χάνοντας έδαφος από τον Κουζή, ο Βαγγελάκος γρήγορα άρχισε να νοιώθει την πίεση του Σκύβαλου που τον πλησίαζε. Τελικά ο Σκύβαλος κατάφερε να περάσει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση μετά την πτώση, του και πάλι τρίτου Βαγγελάκου. Πολύ όμορφη μάχη είχαν οι Γιάννης Πάσσας και Ανδρέας Λιάκος σε ολόκληρο το σκέλος για την τέταρτη θέση με τελικό νικητή τον Λιάκο. Οι δύο οδηγοι μοιράστηκαν την τέταρτη και πέμπτη θέση στα δύο σκέλη με έκτο και τις δύο φορές τον Θοδωρή Ζερβό που επέστρεψε από τραυματισμό. Διπλή νίκη και πρωτάθλημα κατέκτησε o Παναγιώτης Κουζής φτάνοντας τους δέκα συνολικά τίτλους στην καριέρα του(ο τέταρτος στην κατηγορία) πάνω σε μια Husqvarna, την τρίτη εταιρία όπου ο Κουζής κερδίζει τίτλο στην πολύχρονη πορεία του. Δεύτερος στο πρωτάθλημα τερμάτησε ο Βαγγελάκος με τρίτο τον Ανδρέα Λιάκο.

Κατηγορία ΜΧ2
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Σπύρος Κοσμάς κυριάρχησε στην κατηγορία και στα δύο σκέλη κλείνοντας την χρονιά και το πρωτάθλημα με νίκη. Την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στην κατηγορία ΜΧ2 (ανεβαίνοντας από την Junior) έκανε ο Μανώλης Κρητικός με μια δίχρονη μοτοσυκλέτα 125cc. Πραγματοποιησε μια εξαιρετική εμφάνηση τερματίζοντας άνετα την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος αλλά δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο καταβεβλημένος από την προσπάθεια του πρώτου σκέλους στην δύσκολη πίστα της Χαλκίδας. Τρίτος στο πρώτο σκέλος και δεύτερος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε σχετικά άνετα ο Γιάννης Θάνος από την Θήβα. Από την Junior υπήρχε και μια ακόμα συμμετοχή αυτή του Νικόλα Φανουράκη που μαζί με τον Μ.Κρητικό θα αγωνίζονται την νέα χρονιά σε αυτήν την κατηγορία. Ο Φανουράκης έφυγε από την Χαλκίδα με μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ο Σαράντης Κουφός σημείωσε τερματισμούς 5-4 ενώ ο Ζήνων Αντζέλους τερμάτησε και στα δύο σκέλη στην έκτη θέση. Στο πρωτάθλημα πίσω από τον Κοσμά που είχε στεφτεί πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα τερμάτησε στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Τουρατζίδης με τρίτο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά.

Κατηγορία ΟΡΕΝ Α / Β
Ένας από του τίτλους που είχαν μείνει ανοιχτοί για να κλείσουν στην Χαλκίδα ήταν και αυτός της κατηγορίας ΟΡΕΝ Α. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας από την Χαλκίδα Δημήτρης Στουπας κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη σε μια πίστα που την ξέρει πολύ καλά περιορίζοντας όλα τα περιθώρια για την διεκδίκηση του τίτλου από τον δεύτερο στην βαθμολογία Νίκο Κριμπούνη. Δεύτερος και στα δύο σκέλη μετά απο πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Βασίλης Ράπτης με τρίτο τον Κριμπούνη. Στην κατηγορία ΟΡΕΝ Β ο Γιώργος Ταμβάκος με τον πρωταθλητή Γιάννη Πιλάλα μοιράστηκαν τις νίκες με Σπύρο Μητρόπουλο να τερματίζει τριτός και στα δύο σκέλη. Δεύτερος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Παναγιώτης Παναγιώτου ενώ ο Ταμβάκος είχε μια άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, του ευχόμαστε περαστικά.

Κατηγορίες Junior – Mini
Με μόλις μια συμμετοχή στην κατηγορία Junior αυτή του Γαβρίλη Gio ο αγώνας δεν μέτρησε ενώ στην Mini ο Δημήτρης Μπάκας κατάφερε μετά από όμορφες μάχες να πάρει και τις δύο νίκες αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Ανδρεόυ και στις δύο περιπτώσεις. Τρίτη στην Mini τερμάτισε και στα δύο σκέλη η μοναδική κοπέλα στην λιστα συμμετοχών η Τζονάκι Λάμπρου.

Κατηγορία Quad R
Με απόντα τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γιώργο Καπέλη ο δέυτερος στην κατάταξη Σπύρος Μπριλής έκανε έναν αγώνα στρατηγικής στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας τρίτος και επιτέθηκε στο δεύτερο κατακτώντας την νίκη και το πρωτάθλημα. Πρώτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Νάσος Λάμπρου με δεύτερο τον Άρη Τριανταφύλλου ενώ στο δεύτερο σκέλος μετά από μια όμορφη μάχη με τον Μπριλή ο Γιάννης Ιωαννίδης πήρε την δεύτερη θέση. Την Τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος κατέλαβε ο Λάμπρου.

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...