ΑΜΑ/FIM SX – R.Villopoto back to back στο Anaheim(video)

Ο πρωταθλητής Ryan Villopoto κατάφερε εύκολα να κερδίσει τον πρώτο αγώνα του AMA/FIM Supercross στο Anaheim της California στην Supercross Class, επιστρέφοντας back to back στις νίκες του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην συγκεκριμένη πίστα(είχε κερδίσει και πέρσι λίγο πιο δύσκολα τότε). Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για την Lites Δύσης κατέκτησε ο Cole Seely αφήνοντας πίσω του τα φαβορί του αγώνα.

Κατηγορία Supercross Clas(450cc)
Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς αντιμετωπίζεται από τους οδηγούς και τις ομάδες τους σαν το πρώτο τεστ της προετοιμασίας τους και να συγκρίνουν το που βρίσκονται σε σχέση με τον συναγωνισμό.  Στην περίπτωση του Ryan Villopoto ο συναγωνισμός βρίσκεται εκεί που τον άφησε στον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas και το Monster Cup, δηλαδή ένα επίπεδο κάτω. Ο πρωταθλητής Villopoto κατάφερε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, πέτυχε τον ταχύτερο γύρο και κάποια στιγμή απολάμβανε είκοσι δευτερόλεπτα διαφοράς από τον δεύτερο Chad Reed. Το  περίεργο στατιστικό για την κατηγορία που θέλει να κερδίζει τελικά το πρωτάθλημα αυτός που κερδίζει τον πρώτο αγώνα μπορεί να φέρνει τονVillopoto φαβορί για τον τίτλο στις τάξεις των προληπτικών όμως η αλήθεια είναι ότι μετά την εμφάνιση του στο Anaheim Ι, ο Villopoto είναι σε θέση ισχύος. Από την αρχή του αγώνα ο Chad Reed οδήγησε στην δεύτερη θέση και απειλήθηκε μόνο στον δωδέκατο γύρο όταν μια πτώση του, επέτρεψε στους Ryan Dungey και James Stewart να τον πλησιάσουν. Ο Reed κράτησε την δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό αφήνοντας τελικά τρίτο τον Dungey. Τέταρτος τερμάτισε ο Justin Brayton παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας για να προκριθεί στον τελικό. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Jake Weimer ενώ έκτος τερμάτισε ο James Stewart σε έναν αγώνα όπου όλα του πήγαν στραβά, είχε κακή εκκίνηση και όταν από την δωδέκατη βρέθηκε στην τρίτη θέση πραγματοποιώντας μια εκπληκτική προσπέραση στον Dungey, είχε μια άσχημη πτώση που τον άφησε πιο πίσω. Ο Trey Canard αν και ήταν παρόν στον αγώνα προτίμησε να μην αγωνιστεί αναρρώνοντας από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Οι νικητές της SX Class R.Villopoto, C.Reed και R.Dungey.

Αποτελέσματα Anaheim I, Supercross Class
1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. Chad Reed  Honda
3. Ryan Dungey KTM
4. Justin Brayton  Honda
5. Jake Weimer Kawasaki
6. James Stewart Yamaha
7. Andrew Short  Honda
8. Kevin Windham  Honda
9. Mike Alessi  Suzuki
10. Josh Hansen Kawasaki

O Cole Seely έκανε την έκπληξη.

Κατηγορία Lites Δύσης
Επιφυλακτικό ήταν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τα φαβορί της κατηγορίας Dean Wilson και Eli Tomac στο Anaheim. Διάλεξαν να πραγματοποιήσουν ένα συντηρητικό αγώνα που όμως στο τέλος τους έφερε να διεκδικούν την ίδια θέση. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Tyla Rattray να οδηγεί την κούρσα και τον Cole Seely να τον πιέζει διαρκώς από την δεύτερη θέση, σύντομα ο Seely βρήκε τον τρόπο να περάσει τον Rattray και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Ο Wilson μετά από μέτρια εκκίνηση βρέθηκε να μάχεται με τον Rattray για την δεύτερη θέση, όμως ο νοτιαφρικανός κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση και να απομακρυνθεί από τον Wilson. Μέτρια εκκίνηση είχε και ο Tomac αλλά προς το τέλος του σκέλους κατάφερε να βρεθεί στον τροχό του Wilson, αναγκάζοντας τον μάλιστα σε λάθος που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις. Ο Seely έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με δεύτερο τον Rattray και τρίτο τον Tomac. Τέταρτος τερμάτισε ο Marvin Musquin στον πρώτο του επίσημο αγώνα supercross με πέμπτο τον Ryan Sipes και έκτο τον Wilson.

Οι νικητές της Lites Δύσης, C.Seely, T.Rattray και E.Tomac.

Αποτελέσματα Anaheim I, Lites Δύσης
1. Cole Seely  Honda
2. Tyla Rattray Kawasaki
3. Eli Tomac  Honda
4. Marvin Musquin KTM
5. Ryan Sipes Yamaha
6. Dean Wilson  Kawasaki
7. Jason Anderson  Suzuki
8. Wil Hahn  Honda
9. Zach Osborne Yamaha
10. Travis Baker  Honda

Νίκη για τον πρωταθλητή RV στο Anaheim.

Βαθμολογίες
Supercross Clas(450cc)
1. Ryan Villopoto 25
2. Chad Reed 22
3. Ryan Dungey 20
4. Justin Brayton  18
5. Jake Weimer,  16
6. James Stewart  15
7. Andrew Short  14
8. Kevin Windham,   13
9. Mike Alessi  12
10. Josh Hansen 11

Lites Δύσης
1. Cole Seely  25
2. Tyla Rattray   22
3. Eli Tomac  20
4. Marvin Musquin  18
5. Ryan Sipes  16
6. Dean Wilson  15
7. Jason Anderson,  14
8. Wil Hahn 13
9. Zach Osborne  12
10. Travis Baker, 11

Επόμενος αγώνας 14/01/12 Phoenix AZ.

Ακολουθεί video με τους δύο τελικούς.

Supercross Class

Lites Δύσης

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...