AMA/FIM SX – Νίκη δήλωση του R.Villopoto, ανατροπή D.Wilson(video)

Μετά από εξαιρετική μάχη με τον Chad Reed, ο Ryan Villopoto κέρδισε τον αγώνα του San Diego για την μεγάλη κατηγορία και το AMA/FIM Supercross. Μεγάλη ανατροπή στην Lites Δύσης με τον Eli Tomac να μην τερματίζει μετά από πτώση και τον Dean Wilson να κερδίζει τον αγώνα και την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία Supercross Class
Την αποφασιστικότητα του για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος στην κατηγορία έδειξε ο Ryan Villopoto στο San Diego. Νοιώθοντας την πίεση του περσινού νικητή του αγώνα και πάντα δυνατού στο San Diego Chad Reed, δεν παρέδωσε την πρώτη θέση και κέρδισε τον αγώνα με χαρακτηριστικό τρόπο. Ο Villopoto έφυγε καλά μετά την εκκίνηση και πέρασε γρήγορα τον Bret Metcalfe που οδηγούσε στον πρώτο γύρο τον αγώνα. Το ίδιο έκανε και ο Reed προσπαθώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό του Villopoto χωρίς όμως να μπορεί να τον απειλήσει. Στο τέλος του αγώνα ο Villopoto καθυστέρησε σε ντουμπλαρίσματα και έδωσε την ευκαιρία στον Reed να τον περάσει. Στον τελευταίο γύρο ο Villopoto με μια παράτολμη κίνηση “παραμέρισε” τον Reed για να κατακτήσει με αυτόν τον τρόπο την τρίτη του φετινή νίκη. Ο Reed δεν ρίσκαρε με την επιθετικότητα του Villopoto και αρκέστηκε στην δεύτερη θέση παραμένοντας δεύτερος στην βαθμολογία. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Ryan Dungey κατάφερε μεθοδικά να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση, επιστρέφοντας στο βάθρο μετά από απουσία δύο αγώνων. Ο Bret Metcalfe αν και πήρε την εκκίνηση και κινήθηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα μέσα στο βάθρο,  έμεινε στο τέλος στην τέταρτη θέση όπου και τερμάτισε. Πολύ καλή επίδοση του Josh Hansen τερματίζοντας στην πέμπτη θέση αλλά και του Justin Brayton που τερμάτισε έκτος παρά την πολύ κακή του εκκίνηση. Όσο για τον James Stewart αλλά και τον Kevin Windham οι πτώσεις τους στα δύσκολα σαμάρια του San Diego, τους περιόρισαν σε θέσεις εκτός της πρώτης δεκάδας.

Ο Villopoto τερματίζει δείχνοντας ότι είναι το Νο1.


 Αποτελέσματα San Diego, κατηγορία Supercross Class
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Chad Reed  Honda
3. Ryan Dungey KTM
4. Brett Metcalfe  Suzuki
5. Josh Hansen Kawasaki
6. Justin Brayton  Honda
7. Davi Millsaps  Yamaha
8. Kyle Chisholm  Kawasaki
9. Mike Alessi  Suzuki
10. Nick Wey Kawasaki

Οι νικητές της Lites Δύσης D.Wilson, C.Seely και M.Moss.

Κατηγορία Lites Δύσης
Όσα φέρνει μια στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των Eli Tomac και Dean Wilson. Από την μια ο Eli Tomac από την κορυφή της βαθμολογίας και με 22 βαθμούς διαφοράς βρέθηκε μετά την πτώση του στο San Diego, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Από την άλλη ο Dean Wilson ήταν 22 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Tomac και μετά την νίκη του στο San Diego βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και όλα αυτά με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν μετά από ενάμιση μήνα αφού το πρωτάθλημα περνάει στην ανατολική ακτή. Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Vince Friese αλλά σύντομα τέθηκε επί κεφαλής του αγώνα ο Dean Wilson που οδήγησε όπως δήλωσε χωρίς άγχος και πίεση. Τον Friese πέρασαν τόσο ο Cole Seely όσο και ο Eli Tomac στους πρώτους γύρους και οδήγησαν περίπου στον ίδιο ρυθμό με τον πρωτοπόρο. Στον έβδομο γύρο όμως ο Tomac έκανε το λάθος στα δύσκολα και πολλά σαμάρια του San Diego και είχε μια πτώση – εγκατάλειψη με ελαφρό τραυματισμό στον αριστερό του αγκώνα. Οχτώ γύρους αργότερα με την άνετη νίκη του Wilson το λάθος του Tomac άλλαξε και την κορυφή της βαθμολογίας τονώνοντας στο έπακρο το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος. Για δεύτερο σερί αγώνα ο Seely οδήγησε γρήγορα και σταθερά κατακτώντας την δεύτερη θέση. Η πτώση του Marvin Musquin στην αρχή του σκέλους και μετέπειτα του Tomac άνοιξαν τον δρόμο στους διεκδικητές της πρώτης εξάδα να ανεβούν στο βάθρο. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο  Matt Moss ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου και περιορίζοντας τον Garreth Swanepoel στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Nico Izzy με έκτο τον Gavin Faith ενώ να τονίσουμε ότι υπήρχαν πολλές πτώσεις στον τελικό της κατηγορίας με τις περισσότερες εξ αυτών στα πολλά και δύσκολα σαμάρια.

Αποτελέσματα San Diego, κατηγορία Lites Δύσης
1. Dean Wilson  Kawasaki
2. Cole Seely  Honda
3. Matt Moss KTM
4. Gareth Swanepoel Yamaha
5. Nico Izzi Yamaha
6. Gavin Faith Honda
7. Billy Laninovich  Honda
8. Travis Baker Honda
9. Vince Friese  Honda
10. Nick Paluzzi Kawasaki

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1. Ryan Villopoto  133
2. Chad Reed  127
3. Ryan Dungey  123
4. James Stewart  101
5. Kevin Windham  78
6. Brett Metcalfe  75
7. Jake Weimer  72
8. Davi Millsaps  70
9. Justin Brayton  68
10. Josh Hansen  64

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac 114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Επόμενος αγώνας 18/02/12 Arlington TX.

Ακολουθούν video’s με τους τελικούς των δύο κατηγοριών.

Supercross Class

Lites Δύσης

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...