O A.Cairoli κερδίζει το Starcross της Mantova 2012(vιdeo)

Με μεγαλύτερη συμμετοχή πρωτοκλασάτων οδηγών από τον περσινό αγώνα πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο το Starcross της Mantova. Ο πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητής Antonio Cairoli κατάφερε να πετύχει στα τρία  σκέλη τον καλύτερο συνδυασμό αποτελεσμάτων και να κατακτήσει το Starcross της Mantova και την κατηγορία ΜΧ1. Ο Jeffery Herlings ήταν ο κορυφαίος της ΜΧ2.

Όπως κάθε χρόνο οι διεθνείς αγώνες τύπου Mantova και Valence δίνουν την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους του παγκοσμίου πρωταθλήματος να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια περίοδο που όλοι βρίσκονται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας τους ενώ ταυτόχρονα τονώνεται το ενδιαφέρον των αγώνων σε μια νεκρή περίοδο για τον τομέα της Ευρώπης. Δυστυχώς φέτος αυτοί οι δύο διεθνείς αγώνες έγιναν την ίδια ημερομηνία(θα ακολουθήσει άρθρο για τον αγώνα της Valence).

Στην Mantova έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ο ιταλός Antonio Cairoli.

Στον αγώνα της Mantova o Antonio Cairoli έδωσε από το πρώτο σκέλος τον ρυθμό στον αγώνα. Πήρε την εκκίνηση και απομακρύνθηκε γρήγορα από τον περσινό νικητή του αγώνα David Philippaerts. Μετά από μεγάλη μάχη στις αρχές του σκέλους ο Jeffrey Herlings κατάφερε να περάσει τον Philippaerts και να πάρει την δεύτερη θέση ενώ προς το τέλος του σκέλους τον Philippaerts πέρασε και ο Evgeny Bobryshev που δεν είχε καλή εκκίνηση. Στο δεύτερο σκέλος ο Philippaerts έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος τον πέρασε ο Herlings στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Δεύτερος τερμάτισε μετά από μια κακή εκκίνηση ο Cairoli ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Philippaerts. Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος ο Cairoli πήρε και πάλι την εκκίνηση έχοντας πίσω του τον Bobryshev. Μην θέλοντας να ρισκάρει την κατάκτηση του αγώνα ο Cairoli δεν πρόβαλε αντίσταση για την πρώτη θέση του σκέλους επιτρέποντας στον Bobryshev να τον περάσει. Η μάχες του Herlings με τον Philippaerts συνεχίστηκαν και σε αυτό το σκέλος για την τρίτη θέση με νικητή  ξανά τον ολλανδό.

Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της MX2 φέτος έιναι ο Jeffrey Herlings. Στάθηκε εξαιρετικά στην Mantova κόντρα στην ΜΧ1.

Αποτελέσματα
Πρώτο σκέλος: 1. Antonio Cairoli (RedBull KTM/ITA) after 14 laps; 2. Herlings (RedBull KTM/NED) +11″262; 3. Bobryshev (Honda/Rus) +19″289 ; 4. Philippaerts (Monster Yamaha/ITA) +32″703; 5. Boissiere (TM/FRA) +42″538

Δεύτερο σκέλος: 1. Jeffrey Herlings (RedBull KTM/NED) after 13 laps; 2. Cairoli (RedBull KTM/ITA)+4″290; 3. Philippaerts (Monster Yamaha/ITA)+29 .517 ; 4.Bobryshev (Honda/RUS)+37″253; 5. Guarneri (KTM/ITA) +43″501

Τρίτο σκέλος : Evgeni Bobryshev (Honda/RUS) after 13 laps; 2. Cairoli (KTM/ITA)+1″059; 3. Herlings (KTM/NED) +03″261; 4. Philippaerts (Monster Yamaha/ITA)+47″570; 5. van Horebeek (Red Bull KTM/BEL)+1’09″526 .

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα από τα τρία σκέλη του αγώνα.

Πρώτο σκέλος

Δεύτερο σκέλος

Τρίτο σκέλος

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...